Valikko
Kategoriat
Impro
    -Impro 1
    -Impro 2
Crossover
    -Crossover
Paritus (S-K13)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Paritus (K13-K15)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Muu
    -Kilpailu
    -S-K13
    -K13-K15
    -muu
Can You See Me? 1/2 - Sayori
(Listaa käyttäjän ficit)
Ikäraja: -K3- - Kieli: Suomi - Osia: 1 - Pituus: 944 sanaa, 6049 merkkiä - Kommentteja: - Julkaistu: 2010-02-13 07:51:04
Kansio: Paritus (S-K13) - poikarakkaus

SUMMARY Deidara etsii tapaa kertoa tunteistaan Sasorille.

PAIRING SasoDei

TWO-SHOT

GENRE Fluffy, Shounen-ai

WARNINGS Lyhykäisyys...

A/N Haa! Ette pääse minusta eroon! *muahahahaaa!!*
*köh köh* No niin, asiaan! Näin ystävänpäivän aikaan ajattelin piristää teitä tällaisella ficinpoikasella.
Jostain syystä lähti Deidara-fanitus päälle, vähän aikaa sne jälkeen, kun olin tutustunut Yaoin ihmeelliseen maailmaan. ^^
Toinen osa putkahtaa huomenna. ^^
Mutta koettakaa jaksaa tällä.

Sayori kuittaa.

Arvostelu
6
Katsottu 1242 kertaa, Ladattu 0 kertaa.
Laajenna teksti
Elettiin helmikuuta, talvi ei tuntunut hellittävän otettaan tehdäkseen tilaa keväälle. Lumi leijaili hiljalleen maahan, syksyn riisumat puut olivat saaneet hiutaleturkiksen oksiensa peitoksi. Koululaiset sinnittelivät suunnaten toiveikkaat katseensa läheneviin lomiin.

Luokan perällä eräs poika pyöritteli otsatukkaansa etusormensa ympärillä. Muutamin viivoin koristeltu paperi makasi hänen edessään, mutta piirtäjän katse harhaili aivan muualla. Kuin koko muu maailma olisi hämärtynyt, pojan silmiin mahtui vain eturivistä pilkistävä, tiilenpunainen hiuspehko.

Viimeiset kaksi kuukautta olivat olleet silkkaa tuskaa Deidaralle tämän velloessa mysteerimeressä. Syypää tähän kaikkeen oli tuo samainen punapää, Sasori. Kaksikon ystävyys oli alkanut jo hiekkalaatikolta, missä he väittelivät taiteen kestävyydestä. Kun Sasori oli viimein päässyt julistamaan kovan työnsä takana lepäävän hiekkalinnansa ikuisuutta, Deidara potkaisi sen itäsiiven tuusan nuuskaksi oman kantansa puolustamiseksi. Näkemyseroistaan huolimatta heidän toveruutensa oli jatkunut aina lukioon asti. Ei siis ihme, että Deidara tunsi olevansa puun ja kuoren välissä.

Joka ilta poika mietti kuumeisesti tilannettaan vastauksien haihtuessa kuin savukiehkurat hänen sormiensa läpi. Käytävillä hänen onnistui pitää jalkansa maassa, jutella ääntään menettämättä Sasorille ja kohdata tämän vangitseva katse. Mutta silloin kun ruskeat silmät välttivät, blondi huomasi tuijottavansa punapäätä taukoamatta. Tämä oli tuottanut päänvaivaa monille opettajille, mutta se ei Deidaraa häirinnyt. Ongelma oli toisen osapuolen ajattelussa. Blondi ei torjumisen pelolta tai ystävyyden katkeamiselta uskaltanut näyttää tunteitaan ulospäin. Dannasta oli tullut liian suuri osa pojan ajatusmaailmasta, eikä blondi uskonut kestävänsä ilman tätä. Joskus hänen mieleensä oli juolahtanut ajatus kertoa tunteistaan ystävänpäivänä, muttei ollut vieläkään keksinyt sopivaa lähestymistapaa, ja hänen aikansa alkoi uhkaavasti valua vähiin.

”Deidara, töihin”, kipakka ääni veti pojan takaisin todellisuuteen. Tämä nosti päätään kohdatakseen opettajansa vaativan katseen. Vaivautuneesti tuhahtaen poika käänsi katseensa takaisin paperiin ja koetti sivuuttaa tunnesotkunsa saadakseen jotain aikaiseksi ennen tunnin loppua.

Viimein kellon pirinä täytti kaikki kulkuväylät närkästyneistä opiskelijoista. Kaikki yrittivät tunkea pienimpiinkin rakoihin löytääkseen ulos ihmismerestä. Niin teki myös tuttu blondimme, joka yritti syrjäyttää ihmismassaa länsisiiven käytävällä. Lopulta hän saavutti lokeronsa ja huomasi ilokseen Sasorin ehättäneen omalleen hieman aikaisemmin. Deidara työnsi avaimensa lukkoon ja alkoi penkoa läksykirjojaan kaiken sekamelskan keskeltä, päivä oli heidän osaltaan ohi. Korkea luukku peitti pojan ylävartalon, ja vailla katsekontaktia Sasori alkoi rakentaa keskustelua.
”Mitä sinä oikein teit siellä tunnilla?” hän kysäisi ilmekään värähtämättä. Deidara veti päänsä ulos lokerosta miettien kuumeisesti vastausta. ”Enpä mitään, oli vaan niin tylsä aihe”, hän tokaisi välinpitämättömästi viskaten syyn opettajan ohjeiden niskoille.
”Olisitko halunnut räjäyttää jotain?” Sasori jatkoi ystävänsä uudenvuoden ilotulitekohelluksien palatessa hänen mieleensä.
”Heh, hauskaa, Danna”, Deidara naurahti koettaen keventää tunnelmaa.

Sullottuaan vähintään viiden aineen kirjat laukkuunsa, parivaljakko suuntasi ulko-oville, suurin oppilaista oli jo painellut luokkiin tai kirmannut vapauteen. Reippain askelin Deidara ja Sasori kävivät vanhaa tuttua, puhtaan talvisään raikastaessa ilmaa. Kulkiessaan Deidara hyödynsi kaksikon pituuseroa ja vilkuili vähän väliä Sasoria yläprofiilista. Hän kävi läpi pojan kasvonpiirteitä otsasta aina leukaan asti. Huulten kohdalla hän ei voinut kuin pysähtyä fantasioimaan. Tämä osoittautui kohtalokkaaksi, sillä vaaleanpunaisilla pilvillä leijuessaan Deidara ei kiinnittänyt huomiota lainkaan askeliinsa. Suojatien ylitettyään poika ei tietenkään ottanut huomioon pientä koroketta ennen jalkakäytävää ja löysikin itsensä lumessa makaamasta. Hämmentyneenä Sasori katseli kun Deidara nolostellen kömpi ylös hangesta ja puisteli lunta takistaan.
”Anteeksi, Danna”, blondi siirsi katseensa sivuun. Hymähtäen Sasori ohitti pojan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta jämähti niille sijoilleen kolmen harppauksen jälkeen.  

Päätään kääntämättä punapää avasi suunsa.
”Mikä minun kasvoissani on niin hienoa, että sinä et huomaa katsoa eteesi?” hän kysyä töksäytti. Yllätys paistoi Deidaran oikeasta silmästä, mutta myös toinen levisi teelautaseksi otsatukan suojissa. Puna hehkui valkeaa maata tutkivan pojan kasvoilla, sanat juuttuivat hänen kurkkuunsa. Sasori odotti kysyvänä paikoillaan, mutta nuorempi ei tehnyt elettäkään. Lopulta punapää kyllästyi odottamiseen, kääntyi ja asteli vakaana Deidaran luo. Tämä oli sulkenut silmänsä, mutta hänen korvissaan ei ollut mitään vikaa. Kuullessaan aina lähenevät lumen narahtelut vanhemman jalkojen alla Deidara singahti nopeasti taaksepäin. Hän manasi kaikki muistamansa kirosanat mielessään kapinoidakseen kurkkuun noussutta palaa vastaan. Tämä oli turhaa, yksinäinen kyynel vierähti pojan poskelle. Hän pyyhkäisi sen nopeasti hihaansa, muttei voinut paeta Sasorin tutkivaa katsetta.
”Deidara…”, tämä aloitti, mutta poika käänsi selkänsä ja pinkaisi juoksuun. Kulman taa päästyään hän ei enää yrittänyt esittää, vaan antoi kasvojensa kostua katkerista kyynelistä. Hänen päähänsä mahtui vain ajatus itsestään lukittautuneena asuntoonsa, hän tahtoi niin kauas Sasorista, kuin vain pääsisi, vaikka se repisikin hänen sydämensä hajalle.

Kommentit (Lataa vanhempia)
ItaIta11 - 2010-02-13 08:50:43
Ihana ficci... Nyt en saa illalla unta, kun mietin, että mitäköhän seuraavaksi. Hienosti lopetit kivaan kohtaan, että varmasti on pakko lukea seuraavakin osa.

Daligar - 2010-02-13 15:16:11
Tämä oli todella hyvä :D SasoDei <3 Aina yhtä loistava paritus ^^

Dei raukka, on niin tulisesti rakastunut eikä uskalla kertoa siitä Sasorille :( Voi polosta.

Kirjoitat todella hyvin ja sujuvasti. Yhden virheen taisin löytää:

suurin oppilaista oli jo painellut luokkiin  (suurin osa)

Kiinnitin pariin juttuun huomiota, jotka itseäni vähän häiritsivät. Ekan kappaleen jälkeen ei ollut välilyöntiä ja osa kappaleista oli hivenen raskaita lukea, suosittelen keventämään hiukan, sillä meinasi rivit mennä vähän sekaisin ja jouduin etsimään kohtaa jossa olinkaan menossa.

Kannattaisi laittaa myös eri hahmon puheenvuorot omille riveilleen, se muuten pidentää ficciä ;D

Mutta kaiken kaikkiaan tämä oli loistava, pidän tyylistäsi kirjoittaa :) vielä kun vähän pitempiä osia kirjoittelisit ^^

Koska ficissä ei ollut omasta mielestäni juurikaan mitään vikaa (asetteluista voi aina olla eri mieltä, mutta en luettele tapaasi mitenkään virheeksi) annan täydet viisi pistettä!

Jään innolla odottamaan seuraavaa osaa, pidin tästä nimittäin todella paljon :3

Hideto - 2010-02-14 20:44:16
Söpöä :) <3 Luin molemmat osat, mutta kommentoin nyt vain tähän.

Kirjoitat todella nätisti ja aidosti. Tekstin kuvailu on älykästä ja tarkkaa, se luo hyvin vahvat mielikuvat tapahtumista. Sovellat kieltä hyvin tehokkaasti, kokonaisuuskuva on siisti ja selkeä - propseja siis siitä. :)

Niinkuin Daligar tuossa jo sanoi, pituutta olisi voinut olla lisää. Kenties nämä kaksi osaa jotka olet kirjoittanut, olisi pitänyt liittää yhteen? Pituuttahan tosiaan saa leikkelemällä kappaleita - muistat varmaan nyrkkisäännön: vain yksi asia per kappale, ts. kappaleen pointin, olemassaolon syyn pitäisi voida tiivistää yhteen lauseeseen. Minusta kappaleet eivät ole erityisen raskaita, mutta kovin lyhyt vaikutelma tästä tulee näin. Sitäpaitsi Deidaran suhdetta Sasoriin olisi voinut avata pidemmällekin: voimakas reaktio tämän osan lopussa ei kerää yhtä paljon lukijan sympatioita kuin keräisi, jos sitä ennen olisi vielä pohjustavammin kerrottu, mitä kaikkea heidän välillään oli ja millainen historia heillä oli. Toisen osan lopussakin huomasin, että päätökseen mentiin liian kiireisesti: jännite parin välillä on parhaimmillaan, kun sitä pitkitetään ja pitkitetään ja pitkitetään... :D

Tekstiä voi myös pidentää, kun avaa tiivistettyjä virkkeitä ja kuvauksia moniulotteisemmiksi. Käytät ahkerasti attribuutteja (=substantiivien määreitä) ja korvaat mielelläsi subjekteja toisilla (Sasori: punapää tms.), tämä lisää kokonaisuuden 'raskasta' vaikutelmaa. Keinosi kertoa asiat ovat tyylikkäitä, mutta pidemmän päälle alkavat ikään kuin toistaa itseään ja hidastaa lukemista - voit siis hyvillä mielin pidentää tekstiä joillakin tajunnanvirtamaisilla, yksinkertaisilla virkkeillä: kokonaisuudesta tulee entistä värikkäämpi! :>

Pilkkuvirheitä oli muutamia, mutta hyvin vähän kuitenkin. Pari pistää tuosta heti silmääni niin korjaanpa ne: "...sillä vaaleanpunaisilla pilvillä leijuessaan, Deidara ei..." <-- ei pilkkua (kestomuodon jälkeen ei yleensä tule pilkkua) ja "...koroketta ennen jalkakäytävää, ja löysikin itsensä lumessa makaamasta." <-- ei pilkkua (ja-sanan eteen tulee pilkku vain, kun sen ympärillä olevilla päälauseilla ei ole samaa subjektia, ajankohtaa, objektia ja ne voisi kirjoittaa täysin eri virkkeisiin). Molemmat kohdat löytyvät toisiksi viimeisestä kappaleesta. Ja tosiaan tuossa ihan viimeisessäkin virkkeessä kuin-sanan eteen ei tule pilkkua.

Joopajoo. Tuli taas kilometrikirjoitus... o_o Kaikesta huolimatta aivan loistava ficci, pidin tyylistäsi oikein paljon! Haluan lukea kyllä lisää ficcejäsi joskus, voisit jonkun kunnon moniosaisenkin jutun aloittaa, vai mitä ;) Ainakin minä voisin lukea. Neljä pistettä ja thumbs up! :> Hyvää ystävänpäivää! <3

Epi-Chan - 2011-05-13 21:03:44
Apua! En mä uskalla lukea jatkoa!!! :D Ihana fici! Tykkään tosi paljon SasoDeistä♥

Sivut © Fador ja kumppanit, Sisältö © käyttäjät. fador [ät] iki.fi saa yhteyttä.
Joitakin ikoneita otettu osoitteesta http://wefunction.com/2008/07/function-free-icon-set.
Rekisteriseloste