Valikko
Kategoriat
Impro
    -Impro 1
    -Impro 2
Crossover
    -Crossover
Paritus (S-K13)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Paritus (K13-K15)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Muu
    -Kilpailu
    -S-K13
    -K13-K15
    -muu
Kokkauskesäleiri Osa III - Antenni
(Listaa käyttäjän ficit)
Ikäraja: -K3- - Kieli: Suomi - Osia: 1 - Pituus: 2512 sanaa, 15850 merkkiä - Kommentteja: - Julkaistu: 2010-03-01 18:34:03
Kansio: Muu - muu

Authors: Anna Chan & No-chan
Genre: Huumori
Warnings: Puhekieli, kiroilu
Disclaimer: Suurin osa hahmoista kuuluu Kishimotolle, tarina ja 2 hahmoa kuuluu meille.
Summary: Leiriläiset pääsevät vihdoin kokkaamaan! Mutta ei se helpoimmastakaan päästä olevan ruuan valmistus näytä sujuvan aivan ongelmitta. Luvassa on liimaa, hiekkaa, sekä suolaa ja pippuria!

Arvostelu
5
Katsottu 1123 kertaa, Ladattu 0 kertaa.
Laajenna teksti
Nora ja Temari olivat puhjeta riemusta, kun Kakashi ilmoitti, että he voisivat nyt aloittaa kokkaamisen.
"Jippiii! Vihdoin!" Nora huusi riemuissaan.
Nora ja Temari eivät olleet ainoat jotka olivat innoissaan. Lee näytti siltä, että hän voisi hypätä ilmaan ja Gain silmät olivat pyöristyneet innosta.
"Eikö meidän pitäisi päättää missä keittiössä kukin kokkaa?" Shikamaru kysyi laiskasti.
"Niin juu tosiaan.. Jokainen pari päättäköön missä keittiössä kokkaa ja hakekoon sitten essut" Kakashi sanoi.
Gaara ja Temari valitsivat vasemmalla puolella perimmäisenä olevan keittiön. Gaaran harmiksi hänen isosiskonsa toi hänelle essun joka oli vaaleanpunainen ja siinä oli valkoisia sydämiä. Temarin essu oli lila ja siinä oli vyötäisillä valkoinen rusetti. Gai ja Lee asettuivat Temarin ja Gaaran keittiön edessä olevaan kokkauskoloon. Gailla oli keltainen essu, jossa oli iso ankan kuva. Leen essu taas näytti mielenkiintoiselta. Essu oli pinkki ja siinä oli taskut joita reunustivat valkoiset pitsit. Lisäksi rinnan kohdalla siinä oli vielä iso sydän. Kakashi ja Annan keittiö oli oikean puolen perimmäinen keittiö. Kakashi oli hakenut Annalle sinisen essun, jossa oli pitsiröyhelöä helmassa ja kaulalenkissä. Kakashilla puolestaan oli musta essu jossa oli tulipunaisia ruusuja. Shikamaru ja Nora olivat joutuneet ottamaan Kakashin ja Annan edessä olevan keittiön, koska muut keittiöt oli jo varattu, kun he vasta pääsivät yhteisymmärrykseen essuistaan. Nora näet oli saanut kaksi viimeistä essua jotka olivat… Hyvin jännän näköiset.

"Mikä essu tämä on olevinaan?" Shikamaru äyskähti ja heilutteli vihreää ananaksin kuvioitua essua, jonka Nora oli tuonut hänelle.
"Se on essu, joka sopii sulle" Nora sanoi viattomasti. Tyttö kietaisi oman oranssin essun yllensä.
"Tuokin sopii sinulle" Shikamaru naurahti ja viittasi essun yläreunassa komeilevaan sanaan 'Freak'.
"Oliko tuo kohteliaisuus...?" Nora kysyi ymmällään. Shikamaru ei ehtinyt vastata, kun Kakashi taputti käsiään.
"Noniin, nyt aletaan tehdä kiisseliä!" Kakashi julisti. Hän otti taskustaan kasan pieniä lappuja, ja antoi jokaiselle parille yhden.
Gaara katsahti tylsistyneenä lappua ja tokaisi pian:
"Tässä lukee ainekset, mutta entä työjärjestys?"
Temari katsoi veljensä olkapään ylitse, ja totesi saman seikan kuin Gaara. Tyttö käänsi kysyvän katseensa Kakashiin.
"Eh!?" Kakashi sai sanottua.
"Tuota, meistä olisi parempi jos jokainen päättäisi sen itse, katsokaas kun silloin te oppisitte paremmin", Gai sanoi. Leiriläiset pyörittivät päitään, mutta mitä heillä olisi ollut sanomista, sillä ohjaajienhan se pitäisi tietää.

Vihdoin päästiin toimeen. Keittiötilat täytti kaamea ryminä, kun Lee pudotteli kattiloita alas ylähyllyltä, yrittäessään etsiä sopivan kokoista kattilaa ja Temari yritti ottaa kattilan hyllyltä ilman, että joutuisi siirtämään sen edessä olevia tavaroita.

Anna oli päättänyt, että hän tekisi kiisselin ja Kakashi tiskaisi, koska muuhunkaan järkevään hommaan Kakashista ei ollut. Anna oli saanut kiisselin melkein valmiiksi ja päätti jättää sen Kakashin vahdittavaksi, sillä hän meni auttamaan Noraa ja Shikamarua joiden kiisseliin oli ’vahingossa’ kaatunut Erikeeper-liima purkki ja nyt kiisseliä olisi voinut käyttää tapettiliisterinä.
"ARGHHH! Katso nyt mitä olet saanut aikaan!" Nora huusi Shikamarulle.
"No ei voi mitään, se näytti ihan perunajauhepurkilta", Shikamaru sanoi välipitämättömästi.
"M-mutta mitä me nyt syömme?" Nora änkytti.
"Ette ainakaan tätä" kuului ääni Noran takaa. Puhuja oli Anna. Anna nosti liimakiisselissä lepäävää kauhaa ja kiisseli nousi sitkeästi kauhan mukana.
"Jaa-a, mitä te tähän oikein olette laittaneet?" Anna kysyi viattomasti.
"En se minä ollut!" Nora huusi ja osoitti Shikamarua ja jatkoi:
"Tuo sen teki!" Shikamaru näytti vaivaantuneelta ja tokaisi:
”Rasittavaa”

Katsotaanpa tässä välissä miten Gai, Lee, Temari ja Gaara pärjäävät.
Gain ja Leen kiisselille oli käynyt köpelösti. Ilmeisesti sekaan oli lisätty liikaa perunajauhoja ja kattilan pohjalla oli epämääräinen kova möykky.
"Gai-sensei! Minusta tuntuu, että tässä on mennyt jotain pieleen!" Lee sanoi kyyneleet silmissä Gaille.
"Ei se haittaa Lee! Kaikki tekevät virheitä! Kukaan ei voi olla syntyessään niin hyvä kokkaamaan kuin minä!" Gai huusi kyyneleet silmissä Leelle. Lee katsahti kiisseliin hiukan pettyneen näköisenä ja huokaisi hiljaa. Tässä vaiheessa Temari toden teolla alkoi epäillä ohjaajien pätevyyttä, sillä Gai oli itse kaatanut kaikki perunajauhot kattilaan. Gaaran ja Temarin kiisseli oli onnistunut kohtuullisen hyvin (ellei oteta huomioon, että kiisselin joukossa oli epämääräisiä hiekkakökköjä).

Tällä välin Anna oli mennyt takaisin oman keittiöönsä naureskellen samalla Noran ja Shikamarun 'liisterikiisselille'. Omassa keittiössään Annaa odotti kuitenkin pieni yllätys. Kakashi tepsutti Annan luo ja näytti kattilan pohjalla olevaa kiisseliä ja sanoi hymyillen:
"Eikö olekin hyvän näköistä?"
Anna tuijotti kiisseliä suu ammollaan ja sai sanotuksi:
"K-kakashi, miksi se on mustaa?"
"No, kun minä en pidä makeasta joten lisäsin siihen marjojen ja sokerin sijasta suolaa ja pippuria", Kakashi totesi edelleen hymyillen.
"S-suolaa..? P-pippuria..?" Anna toisti. Kakashi nyökkäsi iloisesti.
"Mitä minä syön?" Anna kysyi kauhuissaan. Kakashi näytti hämmentyneeltä.
"No tätä tietysti, mistäs luulisit?" Hän kysyi ymmällään.
"T-taidan jättää väliin.. Anna se kiisseli nyt minulle ja painu takaisin tiskaamaan" Anna sanoi ja väläytti 'iloisen' tekohymyn. Kakashi ojensi kattilan Annalle iloisesti. Kakashi meni tiskialtaiden luokse ja kaivoi taskustaan nimeltä mainitsemattoman oranssikantisenkirjan ja laittoi sen hanan taakse pystyyn. Hän nappasi tiskiharjan tiskikaapista ja laittoi kuuman veden valumaan tiskialtaaseen. Kakashi aloitti tiskaamisen iloisesti, tosin ehkä hiukan huolimattomasti. Vettä roiskui joka puolelle, niin lattialle kuin myös työtasoille. Mies kääntyi pian kysyäkseen Annalta erästä asiaa, mutta liukastui lattialla olevaan saippuaveteen. Pian Kakashiin takaa alkoi kuulua askelia.
”Kakashi, saisinko lainata teiltä tiskiainettaaagh…!” Nora huusi ja kompastui lattialla makaavaan Kakashiin.
”Auts” Kakashi tokaisi.
”Miksi sää tääl lattial makaat?” Nora kysyi tyhmänä.
”Mitäs luulet…?” Kakashi vastasi tympääntyneenä. Anna tuli hyräillen keittiöön ja hämmästyi.
”Mitä helvettiä te teette siellä!? Anna huusi kauhuissaan ja osoitti kahta lattialla makaavaa henkilöä.
"Haen tiskiainetta", Nora vastasi närkästyneenä. Kakashi tyytyi hymyilemään hiukan nolona.
"Vai niin.." Anna sanoi hiljaa ja jatkoi pian: "Ajattelin vain, jos viitsitte tulla auttamaan pöydän kattamisessa".

Vihdoin oli pöytä saatu katettua ja siivottua jäljet. Huoneen keskellä oli iso pitkä pöytä. Pöytää koristi nätti tummansinen pöytäliina, jossa oli valkoisten liljojen kuvia. Lautaset olivat aikansa eläneet. Niissä oli paljon kolhuja ja osa oli reunoista lohjenneita. Juomalasit sentään eivät olleet haljenneet. Ne olivat sinisenläpikuultavat. Haarukat ja veitset olivat ilmeisesti aivan uudet, koska ne olivat hopeanhohtoiset ja kiiltävät.

Ainoastaan Temarin ja Gaaran kiisselistä oli tullut jotenkuten syömiskelpoista. Lisäksi Kakashi väitti, että hänen kiisselissään ei ollut mitään vikaa, mutta kukaan ei sitä loppujen lopuksi uskaltautunut maistamaan sitä, paitsi Kakashi itse ja hänen mielestään se oli oikein maukasta.
”Voiko tota ees syödä?” Nora kysyi epäillen viitaten Gain ja Leen lautasilla lepääviin kiisselikökköihin. Pian tyttö jatkoi:
”Se näyttää nimittäi aika kovalta”
”Tietysti sitä voi syödä!” Lee sanoi närkästyneenä. Hän nappasi lusikan käteensä ja yritti syödä kiven kovaa kiisseliään, joka ei suostunut tulla syödyksi.
”Eipä näytä siltä…” Nora huokaisi. Tyttö katsahti vieressään istuvaan Shikamaruun, joka venytti liisterikiisseliä lusikalla ylös ja alas.
”Aiotko sä syödä kiisselis?” Nora kysäisi Shikamarulta. Shikamaru katsahti Noraan ja kysyi:
”Mitäs luulet ääliö? Aiotko itse syödä omasi?” Nora käänsi katseensa nopeasti lautaseensa ja jäi tuijottamaan omaa kiisseliään. Pian tyttö sanoi nolona:
”En mä haluu syödä sitä, koska sä laitoit sinne liimaa.”

Temari säteili ylpeyttä. Hän ja Gaara olivat ainoat, joiden kiisseli oli onnistunut. Temari otti lusikan käteensä iloisesti ja sanoi hymyillen:
”Nyt päästään vihdoin syömään Gaara!” Temari työnsi lusikan kiisseliinsä ja laittoi sitten lusikan suuhunsa. Tyttö nielaisi, ja näytti hetken hiukan hämmentyneeltä.
”Gaara, tässä kiisselissä on jotain liikaa, tässä on jotain kovaa…” Temari sanoi, ja katsoi ymmällään häntä vastapäätä istuvaan veljeensä. Gaara käänsi katseensa muualle vaivaantuneena.
”Sinne meni vahingossa vähän hiekkaa…” Gaara sanoi hiljaa.
”Hiekkaa?!” Temari kauhistui. Temarin raivokohtaus jäi kuitenkin tähän, kun hän kuuli jostain äänekästä kurinaa. Hän kääntyi katsomaan viereensä ja näki Annan. Anna tuijotti Temarin kiisseliä kuin hypnoosissa kuola valuen.
”Onko kaikki hyvin?” Temari kysyi huolissaan.
”Nälkääh…” Anna sanoi. Temari näytti yllättyneeltä, miksei Anna syönyt omaa kiisseliään? Temari katsoi hiukan tarkemmin Annan lautasta, ja ymmärsi, miksei tyttö halunnut syödä sitä. Kiisseli oli pikimustaa. Temarin kävi Annaa sääliksi.
”Voit syödä hiukan minun kiisseliäni, mikäli hiekkakököt eivät haittaa sinua.” Temari sanoi Annalle. Annan silmät alkoivat loistaa, pian hän nappasi oman lusikkansa pöydältä ja hivuttautui lähemmäs Temarin lautasta. Anna upotti lusikan Temarin kiisseliin ja alkoi kahmia sitä suuhunsa.
Kun kaikki olivat syöneet (kinunneet pienen lusikallisen Gaaran ja Temarin kiisselistä) oli aika siivota. Päätettiin, että Gai saisi siivota, kun kerran oli rikkonut oman lautasensa pelleillessään sillä. Hän oli yrittänyt näyttää Leelle, kuinka hyvä hänen senseinsä on heittelemään lautasia ja kräks, lautanen oli säpäleinä lattialla.

Varsinaisia ongelmia ilmeni vasta sitten, kun muistettiin, ettei leiriläisillämme ollut paikkaa, jossa nukkua.
"Ör… Tuolla on ainakin jokin riepukasa" Nora osoitti harmaista haisevista risaisista rievuista koostuvaa kasaa. Anna päätti mennä tutkimaan kasaa tarkemmin ja totesi epämääräisen kasan osoittautuvan jonkinlaiseksi telttakankaaksi. Temari oli löytänyt kepit teltan pystyttämistä varten ja Shikamaru hetken tutkittuaan epämääräistä kangaskasaa tarkemmin huomasi kasasta löytyvän myös sateen kestävän pressun, joka tosin oli niin pölyinen ja likainen, että pressun oikeaa väriä ei edes erottanut.

Tuumasta toimeen. Teltta pystytettiin keittiörakennuksen vierellä olevalle pienelle aukiolle. Pystytys ei sujunut kuitenkaan ongelmitta. Gai, joka tuli tiskaamasta vasta kun teltta oli jo melkein pystyssä, luuli yhtä teltan tapeista roskaksi ja veti sen irti maasta, jolloin koko höskä läsähti nurin. Gaara, joka oli ollut pitämässä teltan keskipylvästä pystyssä, jäi suuren haisevan kankaan alle teltan romahtaessa. Kun teltta kuitenkin saatiin vihdoin pystytettyä, päätettiin kuka nukkuisi missäkin. Oven oikealla puolella aivan suuaukon vieressä nukkui Nora (joka potki kovasti unissaan). Noran vieressä Temari ja Temarin oikealla puolella Anna. Heti Annan nukkumapaikan vieressä oli iso 2/4 teltasta täyttävä matkatavararöykkiö. Tavararöykkiön toisella puolella nukkui Kakashi, jonka vieressä Shikamaru päätti yöpyä. Gaara istui vartioimassa teltan suuaukkoa eli istui Noran lähellä. Gaaran vierestä nukkumapaikan saivat, Gai ja Lee.

Seuraavan ison ongelman tuottikin sitten maakuupussit. Ilmeisesti vain Anna, Nora, Temari ja Shikamaru olivat älynneet ottaa makuupussit mukaansa. Ja sitten vain varastoa penkomaan. Gaille löytyi sininen makuupussi missä oli höyheniä ja pieniä pomppivia ukkoja (Noran mielestä makuupussi oli kuin Gaille tehty). Leen oranssia makuupussia koristi vihreä makuupussin huppuosa. Jos katsoi tarkasti, huomasi, että makuupussi muistutti etäisesti porkkanaa (toteutuksessa ei tosin ollut onnistuttu kovin hyvin). Kakashille jäi se makuupussi, jota edes Gai ja Lee eivät olleet huolineet. Valkoinen punaruudullinen makuupussi, missä oli ruskeita palloja, keltaisia neliöitä ja pinkkejä kolmioita. Lisäksi makuupussi ei tainnut olla mitään uusinta mallia, koska se näytti likaiselta, nuhjuiselta ja haisi homeelta. Annalla, Noralla ja Temarilla oli kaikilla tummansiniset makuupussit. Muuten ne näyttivät kaikki samanlaisilta paitsi, että makuupussien sisuksien verhoilu oli vähän erilainen. Annalla oli tummanrusehtavia ruutuja, Noralla valkoisia raitoja tummalla kankaalla ja Temarilla yksivärien musta. Shikamarun makuupussi oli musta (sisältä myös).
"Huh, onneks sä pakotit mut ottaan oman makuupussin mukaan", Nora sanoi äärimmäisen helpottuneena vilkaistuaan varastosta löytyneitä makuupusseja. Anna tyytyi hymyilemään tyylillä 'mitäs minä sanoi'.
Varaston pohjalle oli jäänyt vielä yksi makuupussi. Se olisi ollut Gaaralle, mutta Gaara kun ei nuku niin eihän hän tarvitse makuupussia. Temari kyllä ehdotti, että Gaara voisi ottaa makuupussin ja istua sen päällä, mutta Gaara oli vähän eri mieltä varsinkin kun huomasi mikä makuupussi oli jäänyt jäljelle. Samannäköinen makuupussi kuin hänen essunsa, vaaleanpunainen, jossa oli valkoisia sydämiä.
"Gaara, ottaisit nyt vain tämän makuupussin, ei se nyt niin hirveä ole, eikä kukaan sinulle naura", Temari sanoi ja mulkaisi vieressä hihittäviä leiriläisiä ja ohjaajia.
"En varmasti koske tuohon hirvitykseen!" Gaara huusi miltei raivostuneena.
"Älä nyt Gaara, pinkkihän sopii sulle", Nora sanoi ja hihitti edelleen.
Gaara katsoi Noraa kasvoillaan ilme 'ole hiljaa tai kuolet'. Nora tajusi lopettaa ajoissa ja juoksi Annan selän taakse.
" Noh noh, meidän pitäisi nyt mennä nukkumaan", Kakashi sanoi rauhoitellen tilannetta.
"Huomenna kokkaamme superhyvää kinkkupiirasta ja syömme sen kera hyytelöä!" Gai vauhkosi.
Shikamaru epäili ajatuksissaan miltä tämä superhyvä kinkkupiiras oikein maistuisi.

Leiriläiset suorittivat iltatoimet ja maleksivat nukkumaan. Kaikki olivat nukahtaneet onnellisina (jostain syystä myös nälkäisinä) ja Gaara istua jökötti oviaukossa.


---------------------------------
Siinä sitten on teille kolmas osa.
Julkaisuaika vähän venähti, kun oli kokeita ja sitten tuli hiihtoloma.
Ilmoitelkaa kirjoitusvirheistä!
Ja kommeenttia saa antaa, emme pure. ^^

Kommentit (Lataa vanhempia)
Genma - 2010-03-02 07:20:41
Jee vihdoinkin jatkoa tälle. Noh Noruz on kerrennyt tekemään huomioita yhdyssanavirheistä. Tässä osassa oli käytetty reippaasti sulkeita. Ei ehkä paras mahdollinen tapa. Sulkeissa olevat lauseet voisi liittää osaksi kyseistä virkettä, johon ne viittaavat. Esimekiksi. Oven oikealla puolen, aivan suuaukon vieressä nukkui Nora, joka potki kovasti unissaan. Tähän malliin.

Oukei, nyt kun on pidetty rutinaa tarpeeksi, niin hauska ja keveä ote tästä välittyy. Lisäksi nauroin noille keittiökommelluksille, etenkin Kaksun kiisseli oli huippu.

Jesh, ja nyt odottaan millaista kinkkupiirasta ja hyytelöä on tarjolla. Niin ja lopuks neljä pistettä.

Trkkelys - 2010-03-31 14:05:33
-Anna tyytyi hymyilemään tyylillä 'mitäs minä sanoi'.-

Puuttuuko jotain?

Hekotan täällä taas kippurassa ja luonnostelen kuvaa Gaarasta kyseinen essu päällä. Pelkästään kyseinen essu, siis. ^^

BrainDead - 2010-10-17 13:21:38
... Miten erikeepperipurkin ja perunajauhot voi sekoittaa keskenään?? Ö__Ö Nyt on Gain oppilaat olleet hyvin epätarkkaavaisia.

Ihan hyvä tarina sinällään, tosin koska tiedoissa luki, että tulossa olisi huumoria, odotin vähän enemmän. Toisaalta voi olla, että olen vain nälkäinen vanha hapannaama, joka ei tällä hetkellä kykene vastaanottamaan minkäänlaista huumoria .__.'

Pituutta olisin toivonut ehkä lisää, kuvailua on ihan hyvin, mutta jotkut olivat turhankin "kaavamaisia" (en nyt millään keksi mitään parempaa sanaa :D), tuo essukohta ainakin jäi mieleen tästä asiasta. Voisi siis kuvata vaikka jotenkin, että "Gaara vetäisi ylleen essun, joka ei ihastuttanut häntä vaaleanpunaisella värillään ja valkoisilla sydämmillään" sen sijaan että sanoisi vain jotain, että "Gaaran essu on vaaleanpunainen ja siinä on valkoisia sydämmiä". Okei ei ollut paras mahdollinen esimerkki, mutta jotain vähän värikkäämpää kuvailua siis, jos ymmärsit sepostuksestani mitään ^^' Ja joitakin pitkiä kappaleita olisi voinut hieman pätkiä.

Eksyimpä lukemaan tätä myöhään... Toisaalta ikinä ei ole liian myöhäistä!

akatsukilover2 - 2012-04-01 06:58:21
Kakashi raasu...Ettekö te tykkää siitä vai miksi sille piti antaa 'homeelta haiseva makuupussi'?! (I hate you... *sob* T.T) No en oikeesti tää oli tosi hyvä, MUT MIKS JUST KAKASHI!?!?!?!?!

Sivut © Fador ja kumppanit, Sisältö © käyttäjät. fador [ät] iki.fi saa yhteyttä.
Joitakin ikoneita otettu osoitteesta http://wefunction.com/2008/07/function-free-icon-set.
Rekisteriseloste