Valikko
Kategoriat
Impro
    -Impro 1
    -Impro 2
Crossover
    -Crossover
Paritus (S-K13)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Paritus (K13-K15)
    -hetero
    -poikarakkaus
    -tyttörakkaus
    -muu
Muu
    -Kilpailu
    -S-K13
    -K13-K15
    -muu
Movie night - KonanUke
(Listaa käyttäjän ficit)
Ikäraja: -K3- - Kieli: Suomi - Osia: 1 - Pituus: 256 sanaa, 1505 merkkiä - Kommentteja: - Julkaistu: 2010-07-20 20:58:30
Kansio: Paritus (S-K13) - hetero


Arvostelu
6
Katsottu 1628 kertaa, Ladattu 0 kertaa.
Laajenna teksti
Oli lämmin kevät ilta. Kävelin töistä kotiin. Minua häiritsi yksi asia. Pistävä katse, joka tuli serkustani. "Ne...Neji-nii-san.." yritin komentaa häntä lopettamaan. Hän ei lopettanut. Lähdin juoksemaan kotiin nopeamin, jottei Neji saisi minua kiinni. Neji lisäsi vauhtia ja sai minut pian kiinni. "Älä yritä karkuun, Hinata-neiti.." Neji sanoi topakasti.
  Kotiin päästyämme, minua odotti yllätys. Kiba odotti minua. "Terve! Muistatko? Meillä oli leffa-ilta?" Kiba tulee minua vastaan. "Oh! Mu...muistanhan mi..minä." Hymyilin Kiballe. Neji ärsyyntyi ja lähti nopeasti sisälle. "Mennään mekin." Kiba sanoo ja ottaa minua kädestä. Kävelimme sisälle.
  Menimme minun huoneeseeni ja avasin telkkarin ja DVD-soittimen. "Tässä. Sopiva leffa." Kiba sanoo ja ojentaa minulle kauhu-leffan. "O..ok..okei.." ääneni värisi. Pelkäsin niin paljon, että jalkani tärisivät. Laitoin DVD:n sisälle ja Kiba sammutti valot. Aloimme katsoa elokuvaa.
  Elokuva kestää 4 h ja aikaa on mennyt 2h ja 25 minuuttia. Piilouduin tyynyn taakse pelottavissa kohdissa ja Kiba lohdutti minua.
"Iäääks!!!" säikähdin kohtaa, jossa zombie hyökkäsi päähenkilön kimppuun. Minä taasen, menin Kibaan kiinni ja tärisin pelosta. "Ei mitään hätää. Olen tässä lähelläsi." Kiba sanoi minulle ja laittoi kätensä olalleni.



TO BE CONTIUNED.....

Kommentit (Lataa vanhempia)
Nuti - 2010-07-21 06:19:14
Aika tajunnanvirtamainen tuo kerronta, tässä ei tunnu olevan oikein punaista lankaa. Jäin esimerkiksi ihmettelemään, miksi Neji ylipäätään jahtasi Hinataa ja miksi hän oli niin äreä. Olisin kaivannut myös Kiban olemukseen jotain pientä riehakkuutta, hänhän on oikeasti aika rasavilli hahmo. Hän olisi voinut esimerkiksi tervehtiä reippaammin Hyuugia. Hinata ja (äreä) Neji kyllä pysyivät suhteellisen hyvin omissa luonteissaan.

Lisäksi: Ficit on tapana julkaista VALMIINA. Harva lukija jaksaa palata keskeneräisen ficin pariin myöhemmin kun se on ensi kertaa työnnetty hänen nenänsä eteen.

Repliikkien kielioppia varten suosittelisin lukemaan alla olevan tekstin, ja erityisesti korostaisin sitä, että eri henkilöiden repliikit laitetaan ERI KAPPALEISIIN. Selkiyttää kummasti lukemista.

...

REPLIIKKIEN OIKEINKIRJOITUS


Otetaanpa ensin käyttöön pari hassua käsitettä (nämä eivät ole mitään virallisia käsitteitä, mutta käytän niitä tässä rakennuspalikoina):

* Repliikki: Se osa, joka ilmentää puhuttua asiaa. Jos tekstissä käytetään lainausmerkkejä, repliikki on se osa joka on ympäröity lainausmerkeillä. Esimerkki: "Mennään ulos", Naruto sanoi.

* Johtolause: Se osa, jossa kerrotaan repliikin esitys. Yleensä se on tyyppiä 'X sanoi'. Esimerkki: "Mennään ulos", Naruto sanoi. Johtolausetta ei saa sekoittaa repliikin vieressä oleviin kuvailulauseiseisiin, jotka eivät siis ilmaise repliikin kertomista (esim. "Naruto kyykistyi maahan").


Ja itse sääntöihin:


* Repliikki sijoitetaan yleisesti ottaen itsekseen yksinään kappaleeseen mahdollisesti silkan johtolauseen kanssa. Mukaan voi kuitenkin liittää HARKINNAN MUKAAN jotain muuta sälää, esimerkiksi kuvailua ja muuta. Liiallisuuksiin ei ole syytä mennä, eikä yleensä toisia repliikkejä ole syytä laittaa (ELLEI repliikin lausu se yksi ja sama hahmo tai ellei joku toinen keskeytä TERÄVÄSTI ensimmäistä puhujaa omalla repliikillään). Esimerkiksi seuraava kappale on kaikkien taiteen sääntöjen mukainen:

Shikamaru huokaisi terävästi. Miksi tämän kaiken piti olla niin vaivalloista? "Niin, ehkä on paras mennä", hän kuitenkin lopulta totesi.


* Jos johtolause tulee ennen repliikkiä, se kirjoitetaan näin:

Shikamaru avasi suunsa ja sanoi: "Tämän on paras olla viimeinen kerta."

Huomaa kaksoispiste (:).


* Homma on vähän monimutkaisempi, jos johtolause sijoitetaan repliikin perään (mutta tällöin tulos on elegantimpi). Tällöin tulee sääntöjä mm. viimeisestä välimerkistä. Säännöstö:

-- Jos johtolauseen ensimmäinen sana EI OLE erisnimi (esim. Naruto, Konoha, Hesburger), se kirjoitetaan PIENELLÄ. Esimerkiksi EI: "Mikä se oli?" Hän ajatteli VAAN "Mikä se oli?" hän ajatteli. Älä kuitenkaan sekoita johtolausetta kuvailulauseisiin, kuvailulauseissa tulee iso kirjain! (Esim. "Hyvä on." Hän istuutui alas.)

-- Jos repliikki päättyisi itsekseen pisteeseen (.) tai pilkkuun (,), repliikki päätetään pilkkuun, joka menee lainausmerkkien ulkopuolelle. Esimerkki: "Menen ulos", Naruto sanoi.

-- Jos repliikki taas päättyisi kysymysmerkkiin (?) tai huutomerkkiin (!), muutoksia ei tehdä. Esimerkki: "Mitä sanoit?" hän kysyi.


* Joskus voidaan sijoittaa johtolause keskelle repliikkiä, mikä on hyvä ratkaisu etenkin pitkissä repliikeissä. Se tapahtuu ihan vain laittamalla se sekaan näin: (Jos tulee repliikissä olevien eri virkkeiden väliin:) "En voi väittää pitäväni tästä", Ino sanoi. "Emmekö voisi vain mennä?" (Jos tulee keskelle repliikin virkettä:) "En tiedä mistä tässä on kyse", Neji sanoi, "mutta meidän on paras lähteä niin pian kuin suinkin."

Afeni - 2010-07-21 09:58:54
Tämä vaikuttaa vähän hutaisten kirjoitetulta ja lyhyeltä ollakseen jatkoficci. Tarkoitan siis sitä, että jos tämä on jatkoficci, niin jatkoahan tulisi olla... eli tämä voisi olla huomattavasti pidempi ;)

Jatkoficcien kohdalla kannattanee julkaista järkevän pituinen pätkä kerrallaan (esim. 3-20 sivua Wordissa). Voisit nyt esimerkiksi muokata jatkon tähän perään tai poistaa tämän ja postata uusiksi jatkon kera.

Sivut © Fador ja kumppanit, Sisältö © käyttäjät. fador [ät] iki.fi saa yhteyttä.
Joitakin ikoneita otettu osoitteesta http://wefunction.com/2008/07/function-free-icon-set.
Rekisteriseloste