Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - Yumisha

Sivuja: [1]
1
Pelit ja pelaaminen / Juonittelupelit
« : Helmikuu 12, 2012, 20:29:15 »
Onkos täällä kuinka paljon/vähän juonittelupelejä pelanneita? :3

Ja nille tietämättömille jotka eivät ole löytäneet juonittelupelien aka. juonareiden maailmaan, tässä on pientä infoa:

Pelissä on tavallisimmin kaksi osapuolta, "pahikset" ja "hyvikset". Pelin alussa hyviksiä on paljon pahiksia enemmän. Pahisten tarkoitus on saada hyviksiä pois pelistä ("hengiltä") niin monta, että pahiksia on yhtä monta kuin hyviksiä. Hyvisten tarkoitus on saada kiinni ja pois pelistä kaikki pahikset. Simppeliä, eikö? Pahikset ovat pieni tiivis joukko, jotka tietävät toistensa henkilöllisyydet, saavat keskustella keskenään yksityisviestein, ja he tappavat joka yö yhden hyviksen pois pelistä. Hyvikset sen sijaan tietävät vain kukin oman roolinsa, jolloin kuka tahansa muista on mahdollinen vastustaja. Joillain hyviksillä voi olla erikoisvoimia, esim. voima suojella muita kuolemalta tai pari, jonka kanssa puhua yksityisesti. Näitä kutsutaan erikoisrooleiksi. Lisää erilaisista rooleista kertoo: Luokka:Roolit Pelaajien lisäksi pelillä on pelinjohtaja, joka on laatinut pelin ja huolehtii pelin kulusta.
Peli etenee kierroksittain. Kukin kierros jakautuu päivään (yleensä 3-4 vrk) ja yöhön (yleensä 1 vrk). Yleensä pelin päivä kestää kolme oikean elämän vuorokautta ja yö yhden tai kaksi.Päivällä kaikki pelaajat puhuvat pelitopicissa ja äänestävät mielestään epäilyttävimmän pelaajan lynkattavaksi eli pois pelistä. Pahisten tehtävänä on esiintyä hyviksinä ja pysyä mukana pelissä. Hyvisten tehtävä saada heidät kiinni siitä huolimatta käyttäen päättelyä. Yöllä suurin osa pelaajista, tavikset, eivät tee mitään, mutta pahikset ja erikoisroolit käyttävät voimiaan lähettämällä pelinjohtajalle yksityisviestillä sen henkilön nimen, johon haluavat sinä yönä voimansa käyttää. Pahisten kohde esimerkiksi kuolee, suojelija suojelee pahisten tapolta, ennustaja saa selville yhden pelaajan roolin yms.
(Teksti KyläWikistä lupien kanssa, hieman lisäsin asioita.)

Nämä pelit ovat yleensä keskittyneet kylään (http://foorumi.juonittelupelit.net/index.php), mutta välillä on tullut nähtyä muissa foorumeissa tällaisia (mainos/kokeilu)pelejä.

Mutta onko joillakuilla muilla kokemuksia? Tai halua kokeilla? :) Jos on joku jotakuta alkoi edes hieman kiinnostaa, kannattaa lukea ensin Uudelle kyläläiselle tarkoitettu pienimuotoinen info. Kannattaa kokeilla edes se yksi peli, eihän sitä osaa sanoa kiinostaako vaiko ei jos ei kokeile!
Itse näistä peleistä innostuin viimevuoden toukokuussa, lähdin pienellä epäilyksellä kokeilemaan, että onko tämä nyt niin mun juttu, mutta en sitten koskaan päässyt sieltä pois. :33 Porukka on mukavaa ja pelien henki on yleensä hyvä, mitä nyt välillä tehdään kärpäsestä härkästä. :D  Ja aika moni siellä on myös animesta/mangasta tai japanista tulleisa peleistä (FF, KH, sun muut) kiinnostuneita. :3 samoja harrastuksia löytyy siis muiltakin :D
Ja juonareiden teemoja on kaikkea maan ja taivaan väliltä, kuten final fantasyt, harry potter, lohikäärmeet, pokemon, VR, anime/manga (mm. hetalia, hana yori dango), on sitä oltu jopa pähkinöitä ja kirjahyllyn kirjoja. :3 olisiko täällä ketään kiinnostunutta jos täällä vedettäisiin vaikka Naruto-aiheinen juonittelupelipeli?

Sivuja: [1]