Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - frey-chan

Sivuja: [1]
1
Yleinen keskustelu / Vs: Yleinen keskustelu
« : Helmikuu 05, 2014, 21:13:00 »
Tuplapostaukseksi menee tämä, mutta aaargh. Mun pää on ihan sekasin. Oon tässä pari päivää päntännyt matikkaa lähes taukoamatta ja valvonut mielettömästi ja juonut kahvia enemmän kuin laki sallii. Mulla alkaa siis maanataina aikuislukio, ja oon menossa matikka4 kursille. Tajusin vähän liian myöhään, että en muista aikasemmista kursseista tuon taivaallista (lukio jäi kesken vuosia sitten), joten nyt yritän kahlata kolme matikan kirjaa läpi ennen maanantaita. Ja mä oon käynyt nyt läpi 0.5 kirjaa kolmesta.

Välillä oon aina nukkunut vähän aikaa, kun ei enää millään pysy hereillä. Mä nään jopa untakin niistä helkutin matikanlaskuista. Mun pää yrittää muodostaa jotain ihme kaavoja kaikesta, mitä teen tai ajattelen. Silmät sattuu väsymyksestä, paha olo liiasta kofeiniista, pää sekasin kaavoista. Mulla on ihan sellanen olo kuin olisin joissain aineissa tai umpihumalassa tai jotain. Samalla pitäis vielä etsiä asuntoa, kun ilmeni että talossa, jossa kämppämme on, on esiintynyt jotain kosteusvaurioita ja homeongelmaa. (Se taitaakin selittää mystisen kroonisen nuhan, selittämättömät  alituiset kurkkukivut sekä ne pirun kosteusmadot)

Täytyy vaan toivoa, ettei tuu burnouttia jo ennen kuin koko koulu edes alkaa...

Noh, anyway, mitä muille kuuluu?

2
Pelit ja pelaaminen / Vs: Diablo 3
« : Helmikuu 05, 2014, 20:56:42 »
Ite en ole Diablo II:sta pelannut, joskus tuli vähän koitettua. Diablo III:sesta kuitenkin kiinnostuin. Ensimmäistä hahmoa (wizard) oon kehittänyt noin 20 levuseksi. Sen jälkeen tulikin pitkä tauko, etten diabloa pelaillut. Yhtenä viikonloppuna oltiin yhden kaverin luona ja siellä pelattiin yhdessä pleikalla (itsellä siis pc:llä) ja kokeilin sillon demon hunteria, sekin vaikutti ihan mielekkäältä, joten kotiin palattuani halusin alottaa uuden pelin demon hunterina. Sitäkin oon nyt kerinnyt levuttaa vähän päälle 20 levuseksi. Kummallakin hahmolla taidan olla act II:ssa. En mä siis kovin pitkälle ole pelannut. :'D

Tykkään pelistä paljon. En oikeastaan ole keskittynyt kovin paljoa tarinaan/juoneen, mutta maailma, jossa pelaaminen tapahtuu on hieno. Grafiikat on mun mielestä jees myös.

3
Kuvataide / Vs: Kädenvääntö - kaikki käsitöistä
« : Tammikuu 31, 2014, 01:45:18 »
Tässä on (paska) kuva miun lopputyöstä. Pitäs joskus kuvata noita töitä o_O
Oih! Hiukan ihana tuo sun lopputyös. ♥

Anteeksi off.. ^^'

4
Kuvataide / Vs: Lempimateriaalit Arteissa
« : Tammikuu 31, 2014, 01:42:17 »
Vesivärit ja vesivärikynät. Tykkään niitten jäljestä ja muutenkin hallitsen ne parhaiten. Tussaus on yhtä tuskaa, mutta pitäisi sitäkin harjotella, koska haluaisin tehdä sarjakuvaa. Koneellakin tykkään tehdä joskus töitä, mutta en oikein hallitse sitä vielä.

Lähinnä siis kaikki tuollaiset piirtämiseen/maalamiseen soveltuvat jutut on vaan sitä mun juttua, mä en oikeen tule toimeen minkään muunlaisten käsitöiden parissa.

5
Yleinen keskustelu / Vs: Lukio vai amis?
« : Tammikuu 31, 2014, 01:31:38 »
Hm. Kummassakin on hyvät ja huonot puolensa ja kumpaakin olen kokeillut. Valmistunut en tosin ole kummastakaan. ^^'

Ammattikoulu on hyvä valinta ihmiselle, joka ei tykkää lukea ja oppii mielummin tekemällä. Totuushan se on, että käytännön kokemuksella oppii enemmän kuin pelkällä lukemisella. Mutta kyllähän siitä lukemisestakin hyötyä on. Ei se ole turhaa ajanhaaskausta. Noh, lukionhan voi käydä ihan vain "yleissivistävänä" kouluna, mutta kyllä se antaa ihan hyvän pohjan jatko-opinnoille, kuten ammattikoulukin, mutta minun mielestäni lukio antaa paremmat valmiudet pärjätä valintakokeissa ja ylipäätään koko seuraavan asteen koulussa. Ammattikoulun teoriaopetus lähentelee enemmänkin peruskoulutasoa, ja sen pohjalta voi olla hankalaa (ei mahdotonta!) hypätä monimutkaisempiin asioihin. Riippuu varmasti myös alasta, mutta näin se periaatteessa menee.

Ammattikoulusta valmistuttua saa heti ammatin ja sitten sujuu raha-asiatkin helpommin, jos sattuukin jäämään työttömäksi. Hassu juttu. Luulisi ennemmin tuettavan niitä, joilla ei ole ammattia eli ei niin hyvää mahdollisuutta saada töitä. Periaatteessa kaikkien tulisi olla tasa-arvoisia, mutta mielestäni vähäosaisemmat tarvitsisivat enemmän tukea kuin muut. No mutta, tämä menee jo vähän offiksi.. ^^'

Ja tuolla oli jotain puhetta siitä erityisopetuksen tarpeesta. On omastakin mielestäni typerää, ettei sitä mm. lukiossa sen pahemmin ole. Eikä se ole mikään peruste sille, että "yleensä lukio-opinnot johtavat sellaisten opintojen pariin, jotka johtavat työhön, jossa erityisopetusta tarvitseva ei pärjää." Mikä ihmeen perustelu tuo on? Erityisopetustarpeita on monia, monia ja monia. En näe mitään syytä "syrjiä" ketään tai sanoa kenellekkään, ettei lukio (tai muu koulu) ole heidän paikkansa heidän ongelmiensa takia. Se on totta, ettei sokea voi bussia ajaa tms, mutta mun mielestä esimerkiksi keskittymishäiriö tai lukihäiriö eivät ole sellaisia syitä. Keskittymishäiriöisilläkin voi olla jokin asia, johon he pystyvät keskittymään. Tiedän esimerkiksi henkilöitä, joilla on adhd, eivätkä pysyä hetkeäkään paikoillaan tai hiljaa, paitsi pelatessa. Se on ehkä huono esimerkki, mutta esimerkki kuitenkin. On varmasti ammatteja joihin he ovat kykeneviä, joihin lukiopohjasta on hyötyä.

Ja sitten niihin erityisopetuksen tarpeen syihin. Kuten sanoin, niitä on monia. Itsekään en kykene ihan täysin normaaliin opetukseen psykologisten syiden/mielenterveyden ongelmien takia. Tietysti mua pelottaa, että kykenenkö ikinä normaaliin työntekoon tai työntekoon ylipäätään, mutta miksi mun pitäis luovuttaa? Mä voin yrittää. Mulla on mahdollisuus oppia elämään mun ongelmien kanssa. Ja tottakai asiaa helpottaa, jos pääsen tekemään työtä, josta todella pidän. Siksi mä yritänkin nyt saada lukioni suoritettua loppuun. Mä tähtään kohti mun unelmia, onglemista huolimatta.

Ei mitään pahaa kenellekkään henkilökohtaisesti, ärsyttää vaan sellanen asenne, että lytätään ihmisen pohjaan, jos niillä on jotain ongelmia. Ihan samanlaisia ihmisiä nekin on. Mä oon saanu koko ikäni kuunnella sukulaisten ynnä muiden mielipiteitä siitä, kuinka se ja se ei sovi mulle, kuinka tämä ja tämä ei ole yhtään mun tyylistä, kuinka musta ei ole siihen tai tuohon tai että kuinka musta ei ikinä tule yhtään mitään. Jos jotakin todella haluaa, niin ei saa antaa ongelmien olla sille este.

6
Yleinen keskustelu / Vs: Unettomien öiden ketju
« : Tammikuu 31, 2014, 00:48:12 »
Täällä mä taas valvon yksin. Mä en tiedä, musta tulee jotenkin ahdistunut aina kun oon yksin hereillä. Ei siinä mitään, jos alkaisin miettiä syvällisiä, mutta kun mietin aina liian syvällisiä, niin että menee pää aivan sekasin. Kyllä mulle päivisinkin niin käy joskus, mutta yöt on pahimpia.

Noh, kyllä mun pitäis mennä nukkumaan melko pian. Täytyy olla aamulla aikasin soittamassa lääkäriaikaa.. Geez.

7
Yleinen keskustelu / Vs: Yleinen keskustelu
« : Tammikuu 31, 2014, 00:38:50 »
Noh, täälläpä on puheliasta!

Mulla on kolmatta päivää joku vatsatauti tai vastaava. Kolme päivää mennyt nukkuessa, diablo III:sta  pelatessa ja supernaturalia ja animea tuijotellessa. Katoin just tänään supernaturalin viimesen julkastun jakson.. En kyllä tiedä, miten jaksan odottaa seuraavaa. Noh, onneksi animen ei luulisi loppuvan kesken, huh? :'D

Toivottavasti tää kipuilu menis ohi, ei meinaan huvittais olla viikonloppua kipeänä. No, ei kyllä muutenkaan huvittaisi, varsinkin kun on enää viikko koulun alkuun. ^^'

8
Manga / Vs: Ensimmäinen managsi
« : Tammikuu 24, 2014, 18:58:06 »
Ranmahan se oli. Sain sen joskus joululahjaksi. Pidin sitä ihan hauskana, mutten tiennyt sillon mistään mangasta tai mistään mitään, pidin sitä vaan ihan normaalina sarjakuvana muiden joukossa. Kun minulle aukeni tämä uusi maailma mangan ja animen parissa, niin ensimmäisten mangojen joukossa olivat juuri tuo Ranma, Conan sekä Inuyasha.

9
No siis. Eikai siinä ole mitään syytä, minkä takia ei saisi. Katsokoon kukakin millä ääniraidalla haluaa ja parhaaksi näkee. Itse olen sillä kannalla, että yleensä mitkä tahansa dubbaukset ovat huonoja. (Ei, ei! Onhan niitä hyviäkin tietty olemassa.) En tiedä, mutta luulen, että johtuu siitä, että monet animet, joita netistä löytää mm. enkkudubeilla eivät ole sitä ns. ammattilaistasoa. Tai jos ovatkin, niin ainakin on huonoja ääninäyttelijöitä sitten. Yleensä se alkuperänen (kielestä huolimatta) on kuitenkin paras.

Ja noh, riippunee varmaan siitäkin, millä kielellä on tottunut katsomaan. Itse kun olen tottunut anime katsomaan japaniksi, niin muun kielen dubbaukset kuulostavat oudoilta. Sama pätee ihan vaikka Disney-leffoihin, ne olen tottunut katsomaan suomeksi, joten englanninkielisenä ne tuntuvat oudoilta, vaikka ovatkin yhtä hyviä.

Sivuja: [1]