Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Afeni

Sivuja: 1 [2]
16
Olen tulossa Traconiin tänä(kin) vuonna. Tullaan yhdessä miehen kanssa. Sen isompaa porukkaa ei ole tällä kertaa suunnitelmissa, mutta luotan siihen, että conissa törmää tuttuihin ja pääsee vaihtamaan kuulumisia useammankin ihmisen kanssa.

Traconissa vetää ohjelma, seura ja sopiva matka. Tampere sijaitsee riittävän lähellä kotipaikkakuntaa, jotta coniin matkustaminen ei käy ylivoimaiseksi. Conista on myös joka vuosi löytynyt kiinnostavaa ohjelmaa, joten luotan siihen, että näin on tänäkin vuonna. Lisäksi se on jo jonkin aikaa ollut vuoden viimeinen hetki nähdä useita tuttuja yhdellä kertaa (näen tuttujani muuallakin kuin coneissa, mutta conit ovat hyvä paikka sosialisoinnille).

Traconin osalta joudun tosin aina miettimään majoituskuvioita, mutta ovat ne aina kuitenkin jollain tapaa järjestyneet. Lattiamajoitukseen en lähtisi (selkä ei kestä eikä välttämättä pääkään :D), mutta tähän asti on muu ratkaisu löytynyt. Onneksi niin kävi myös tänä vuonna, muuten olisi ehkä jäänyt con välistä.

17
Yleinen keskustelu / Vs: Suosituksia suomenkielisistä ficeistä
« : Elokuu 04, 2013, 22:10:37 »
Laittelenpa tähän jokusen ficcisuosituksen. Luen enimmäkseen ficcejä Final Fantasyista, joten tästä syystä suosituksetkin painottuvat sille linjalle.

(Jos joku tietää hyviä FFVII-ficcejä Vincent x Yuffie tai Genesis x OFC -parituksissa, otan suosituksia vastaan.)

Final Fantasy IX: Kaakaota ja mustaa magiaa - Emmi
Lyhyt kertomus Vivin lapsuudesta ja siitä, mitä hänelle tapahtui, ennen kuin pelin varsinaiset tapahtumat käynnistyivät. Ei sisällä suuren suuria juonikaaria, mutta on kiva ja tunnelmallinen tarina.

Final Fantasy VIII: Suurin yhteinen tekijä - Crow
Quistis ja Seifer istuvat kapakassa, kun edellinen päättää ryhtyä tilittämään menneitä jälkimmäiselle. Yksi asia johtaa toiseen ja ilta saa käänteen, jota kumpikaan ei luultavasti osannut odottaa. Tarinassa ei ole se omaperäisin juoni, mutta kerronta ja hahmot toimivat... ja parituskin on mielestäni kutkuttava :)

Final Fantasy VII: Even Angels Falls - Piratesse
Tarina sijoittuu Crisis Coren aikaan ja kertoo jo pelistä tutut käänteet uudenlaisesta näkökulmasta. Minea työskentelee Shinralla ja tutustuu 1. luokan SOLDIEReihin, minkä seurauksena hänen elämänsä mullistuu täydellisesti. Jokainen luku vyöryttää tarinaa eteenpäin kohti kiperiä ja koskettavia käänteitä ja pitää lukijan otteessaan aivan viimeiselle riville asti.

Final Fantasy XII: Yksin - Mearra
Koskettava kertomus yksittäisen vieran ajatuksista ja tuntemuksista sen jälkeen, kun hän on hylännyt kylänsä ja Metsän. Kerronta on kaunista ja surullisen haikeaa.

Final Fantasy XII: Liljoja sinulle, kullannuppuni - Cresta
Hauska ja  herkkä kertomus Vanillen syntymäpäivistä. Ei suuria juonikuvioita, mutta sitäkin enemmän rakkautta.

Final Fantasy Dissidia: Pojasta polvi pahenee - Nami
Jecht ja Laguna keskustelevat kapakassa pojistaan. Ei suurta juonta tässäkään, mutta huumoria riittää. Allekirjoittanut nauroi välillä vedet silmissä lukiessaan.


__

Tuossa nyt jokunen suositus. Linkkailen mahdollisesti myöhemmin muitakin ficcejä, jos satun toisia fandomeja kahlaamaan läpi. Ei tosiaan ole nyt hetkeen tullut luettua mistään animesta/mangasta kirjoitettua ficcejä, kun oma kiinnostus on ehkä vahvemmin tuolla japanilaisten pelien puolella.

18
Yleinen keskustelu / Vs: Otaku asiaa
« : Elokuu 04, 2013, 20:03:12 »
Paha sanoa tähän vastausta. Minustakin ensin pitäisi määritellä se otaku, ennen kuin voi vasta, onko sellainen vai ei. Jossain määrin varmaankin olen, mutta jonkin toisen määritelmän mukaan en ole.

Käytännössä elän aika tavallista lapsettoman aikuisen elämää (käyn töissä, jumittelen kotona, mökkeilen, pyörin kaupoilla yms. perusarkea), mutta toisaalta iso osa vapaa-ajastani menee netissä pyöriessä, fanifiktiota kirjoittaessa, blogatessa, pelatessa, japania opiskellessa ja cosplayta harrastaessa. Kerään myös figuureja ja julisteita on jokunen, tosin ei animeaiheisia yhtään. Manga- ja animekokoelmassa löytyy, joskin suurin osa on miehen hankkimia (onko mies siis enemmän otaku kuin minä?).

Osaan olla pelottava, hysteerinen fanityttö sille päälle sattuessani, mutten tiedä, riittääkö sekään otakun määritelmään. Ehkä minä(kin) olen enemmän yleisesti nörtti, joskin mahdollisesti enemmän merkityksessä geek kuin nerd. Mielenkiinnon kohteeni eivät ole vain japanilaisia, vaikka saattavat painottua sille suunnalle.

Olipas epätyhjentävä vastaus. Joku muu päättäköön otakuasteeni ;P

19
Pyrin olemaan aktiivisempi jatkossa. En kuitenkaan usko, että pystyn ihan haasteen vaatimiin mittasuhteisiin :D

Joka tapauksessa on tarkoitus pyrkiä aktivoitumaan ainakin jonkin verran tuolla varsinaisen sivun puolella... ja ehkä yritän samaa foorumillakin.

20
Yleinen keskustelu / Animu.fin kilpailut
« : Heinäkuu 22, 2013, 14:36:42 »
Tässä topicissa ilmoitetaan jatkossa sivun puolella olevista kilpailuista. Varsinaiset kilpailutiedot löytyvät kuitenkin sivuston puolelta, mutta topiciin lisätään linkki meneillään oleviin kilpailuihin.

Meneillään olevat kilpailut:

29.9.-15.11.2013 Teemallinen ficcikisa


Vanhat kilpailut:

22.7.-18.8.2013 Piirrä admin / mode animehahmona -kilpailu

21
Yleinen keskustelu / Vs: Aktiivisuuden lisääminen Animu.fi:ssä
« : Heinäkuu 21, 2013, 20:20:04 »
Tunsin piston sydämessäni :D

Aiemmin tuli järkättyä vähintään kisa tai pari vuodessa, mutta nyt se on jäänyt. Osasyynä varmaan se, etten ole täysin kotiutunut uudelle sivulle ja vakkariaisaparinikaan ei siellä kamalasti ole käynyt. On sitten tullut puuhattua kaikenlaista muuta.

Eilen tosiaan pähkittiin kilpailuasiaa ja palkintoja chatin puolella. Asia jäi vielä vähän mietintämyssyyn. Jonkinlaisen kilpailun voisi tosiaan kyllä järkätä, mutta palkintopuoli on haasteellisempi. Meillä ei ole enää Naruto.fin aikaisia kangasmerkkejä eikä chakrasysteemiä (pisteytys tulee sitten joskus), joten jotain muuta pitäisi keksiä. Tällä hetkellä allekirjoittaneelta ei löydy mitään ylimääräistä animekrääsääkään enkä valitettavasti ehdi tilaustöinä ficcejä raapustella (saati osaa kirjoittaa kaikista mahdollisista fandomeista).

Mutta pohdin tosiaan vielä asiaa.


Miitinhän voi kuka tahansa järjestää vaikkapa Traconiin. Itse en halua olla järjestäjänä, koska olen turhan ujo ja hiljainen siihen puuhaan. Voin kuitenkin jeesata sen verran, että voin auttaa uutisoinnissa, kun tuo "Ehdota uutista" -ominaisuus tällä hetkellä puuttuu. Ja lupaan tulla paikalle miittiin kurkistamaan, jos ajankohta vain on mitenkään omaan ohjelmaan sopiva ;)


22
Yleinen keskustelu / Vs: Ficcien otsikot
« : Kesäkuu 19, 2013, 22:00:42 »
Juu, todellakaan ei parituksia tms. otsikkoon, kun niitä varten on nyt tagit olemassa :)

Toki nämä voivat jossain määrin olla makuasioita, mutta eiköhän enemmistö pidä selkeänä nimen omaan sitä, että otsikko on otsikko ja muut tiedot löytyvät sitten sen alta.

Minusta tuo sarja, paritus, genre on jo aika riittävä tagaus. Tietysti jonkun hahmon tagaaminen parituksen sijaan voi joskus myös olla aiheellista. Itse olen ehkä enemmän suosinut juuri sitä, että tagailen hahmoja parituksen sijaan (tosin kirjoitankin paljon ofc-parituksia). Sarja on kuitenkin tageissa se minimi, jonka avulla sitten lukijat pystyvät jo nopeasti vilkaisemaan, onko ficci mahdollisesti itseä kiinnostava.

23
Yleinen keskustelu / Vs: Blogit & bloggaus
« : Kesäkuu 19, 2013, 21:56:35 »
Perustin blogin omille tarinoilleni. Sieltä voi ladata niitä itselleen .pdf-muodossa tai käydä ihan vain lueksimassa. Lukijaksi saa liittyä.

Lisäksi linkkailen mieluusti muiden vastaavia blogeja tuohon omaani, joten minulle saa asian tiimoilta ilmoittautua.

Afenin pöytälaatikko

24
Yleinen keskustelu / Vs: Mitä et halua kuunela Japaniksi?
« : Syyskuu 05, 2012, 12:34:21 »
Japanissa ollessa tuli jonkin verran tuijoteltua telkkaria ja pakko on myöntää, että jenkkileffat japanidubeilla töksähtivät yhtä pahasti kuin anime enkkudubeilla x) Jotenkin ei vain istu minun pääkoppaani, että Tom Cruise solkkaa sujuvaa japania... ei, ei, ei xD

Yleisesti ottaen sanoisin, että alkuperäinen ääninäyttely on se paras vaihtoehto oli kyseessä mikä kieli tahansa. Tosin heti tulee poikkeus mieleen... Final Fantasy XII:n kohdalla tykkään englanninkielisestä dubista paljon enemmän kuin alkuperäisestä japanilaisesta. Oikeastaan tämä on varmaan sellainen asia, johon osittain vaikuttaa sekin, millä kielellä jutun on kuullut ensin tai onko kyseessä vaikkapa näyttelijä, jonka tuntee ja jonka oikean äänen tietää.

25
Pelit ja pelaaminen / Vs: Käsikonsolit
« : Elokuu 27, 2012, 17:15:30 »
Käsikonsoleina on tässä taloudessa GBA, PSP (x 2) ja NDS (se ihan alkuperäinen). Jälkimmäinen noista alkaa vedellä viimeisiään (lähinnä kosketusnäyttö), joten varmaan jossain vaiheessa täytyy ostaa uusi. Ajatuksena on ollut hommata jenkkiversio 3DS XL:stä, mutta katsotaan nyt, miten käy.

PS Vita voi myös jossain vaiheessa päätyä ostoslistalle, mutta en pidä sen kanssa kiirettä.

Käsikonsolit ovat ihan kiva juttu sinänsä, mutta itsellä meinaa niska jumittua niillä pelatessa (vanhuus iskee :P), joten viihdyn paremmin tavallisten konsoleiden ääressä. Reissatessa on kuitenkin enemmän kuin jees, että voi ottaa pelikoneen mukaan viihdykkeeksi. Toisinaan on myös mukava pelailla iltasella sängyssä, joten selvästi näillä on paikkansa elämässäni.

26
Yleinen keskustelu / Vs: Lukio vai amis?
« : Elokuu 26, 2012, 16:03:04 »
Lukion kävin aikoinani... siitäkin alkaa olla jo kohta kymmenen vuotta :D Silloin ei ollut hajuakaan, minne olisi suunnannut, joten lukio oli ammattikoulua parempi vaihtoehto minulle. Tosin olisin voinut homman hoitaa kotiin hieman fiksummin ja myös panostaa koulunkäyntiin. Lukio meni pitkälti lukematta läpi, mutta arvosanat eivät olleet sitä tasoa, johon olisin pystynyt vähän isommalla vaivannäöllä.

Välillä on käynyt mielessä, jos sitä vielä lähtisi opiskelemaan ammattikouluun jotain ihan uutta (tai sitten ammattikorkeaan tai yliopistoon). Toisaalta opintotuilla eläminen ei enää innosta ja ammattikin on jo.

27
Yleinen keskustelu / Vs: Bloggaajat!
« : Elokuu 25, 2012, 18:44:32 »
Pariakin blogia raapustelen säännöllisen epäsäännöllisesti:

Final Fantasy -päiväkirjat
Nimensä mukaisesti blogi keskittyy Final Fantasy -pelisarjaan. Sisältönä on yleisesti ajatuksiani peleistä, pelikokemuksia, läpipeluukertojen kuvauksia, paritusjuttuja, cosplay-höpinää yms. Kaikenlaista siis, mikä nyt millään muotoa kyseistä pelisarjaa sivuaa.


Keijumetsästä
En nyt tiedä, pitäisikö tämä luokitella lifestyle-blogiksi, mutta ainakin jotain siihen suuntaan. Yleistä höpinää milloin mistäkin. Paljon tulee kirjoiteltua sisustusasiaa, cosplay-kokemuksia ja muuta vastaavaa hömppää.

Sivuja: 1 [2]