Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Kirjoittaja Aihe: Anime/manga kliseet joista et pidä  (Luettu 5855 kertaa)

Shinji

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Anime/manga kliseet joista et pidä
« : Heinäkuu 28, 2013, 19:23:27 »

Törmäsin tähän aiheseen yhdessä foorumissa ja tästä olisi kiinostavaa kuula mielipiteitä.

Fanservice

Kuulostaa ehkä hassulta, että mies ei pidä siitä. Mielestäni yli menevä ei ole hyvää. Esim. kerran mainitsemasani Highschool of the Deadissa oli typerintä fanipalvelua mitä olen nähnyt animessa. Sitä tulee jopa vakavissa kohdissa, joissa joku saataa kuolla. Juuri sen paveluksen takia lopetin sarjan kesken. Itseäni myös ärsytää jätti rintaisisuus. Miksi naisella/tytöllä tarvitsisi niin isot olla? Jos sellaiset oikeeasti olisi, niin henkilöllä olisi selkä ja niskakippuja eikä kävely selkäsuorassa onnistuisi. Tälläisiä on monessa sarjaa. One Pieceissä, Narutossa, Bleachissä ja Fairy Tailissä. Fanipalvelua saa mielestäni olla, mutta sitä ei mielestäni tarvitse olla joka ikisessä jaksossa. Itseleni riitä palveuksi se, että tyttö/nainen on joko söpö tai ihan vaan kaunis.

Etunimien käytäminen

Tämä ei ole nyt varmaan vakava asia, mutta tämä ärsytää välillä. Japanisahan on kohteliasta kutsua toisiaan sukunimellä. Gundameissa monet hahmot kutsuvat toisiaan vain etunimellä. Jopa upseereitakin saatetaan kutsu niin. Esim. eversti Matti Meikäkäistä sanotaan eversti Mattiksi. Kuuluisinta Gundam hahmoa Char Aznablea sanotaan kaikkien keskudessa Chariksi. Kapteeni Char tai vaan ilman titteliä. Omat joukot sanovat häntä näin ja vihollisetkin. One Pieceissäkin sama juttu hieman häirtsee. Ymmärrän hyvin, että Olkihattut kutsuvat toisiaan etunimellä, mutta viholliset sanoo Luffya joko vain Luffyksi tai Olkihattu-Luffyksi. Myös on hassua, ettei Luffya ole osattu yhdistää hänen isoisään Garpiin. Luffy huutaa ja sanoo monesti "Mä olen Monkey D. Luffy!" mutta kukaan ei ajattele: "Monkey? Hmm. Olisikohan hän sukua Monkey D. Garpile?" Kun Garp kohdataan, niin muut Olkihattut tietävät kuka Garp on. Mikseivät he ole osaneet yhdistää Luffya Garpiin, vaikka hän on huudelut sukinimeään monta kertaa?

Animeiten fillerit

Ymmärrän miksi niitä tehdään jottei taukoa tarvitisi pitää, mutta onko se paha, jos anime menee vaikka kuukauden tauolle? Fillerit hidastavat tarinaa monesti ja ne ovat yksi iso syy, miksen katso mangoihin perustuvia animeita paljoa. Lisäksi niistä tulee tunne, että mangakala tulee myöhemmin pulaa uusien hahmojen nimien ja ulkonäköjen suunitelimisesta. Jos vaikka Naruton fillereissä olisi Nasage niminen henkilö ja Kishimoto on nimeämssä uuta hahmoa täksi, niin hän ei käytä sitä, kun se on jo käytetty ja Kishimotola menee todella pitkä aika keksiä uusi nimi. Varsinkin kun Narutossa on muutamia poikeuksia lukuunotamata vain japanilaisia nimiä, jotten Kishimotola on rajalinen mielikuvitus.

Heikkot naishahmot

Tämä on mainittu niin monta kertaa, että haluankin sanoa tämän. Miksi tälläisi on animeissa ja mangoissa paljon? Naurton Sakura on vahva ja voimakas, mutta ei saa tehdä melkein mitään yksin, vain koska on parantaja. Oikeeasti. Sakurasta olisi paljon hyötyä, mutta eipä sitten ole. Neon Genesis Evangelionissa Asuka on vahvan oloinen tyttö. Hän on kyllä ärsytävä ja törkeäkin, mutta hän sanoo asiat suoraan (liijoitelee toisin välillä) eikä anna helposti periksi. Silti hän tuntuu oleen sarjan mechan pilloteista turhin. Hänen ei anneta hoidella mitään vihollista yksin vaan kaikken hän tekee jonkun tai jonkin avustuksella. Toinen pilotti Rei on Asukan vastakohta. Hiljainen ja vähä personaalinen, mutta silti hän saa aikaan vielä ennemmän kuin Asuka. On huippu pilotti, vaikkei hänkään kaikessa täysin yksin onnistu. Onkos tässä viesti, että jos olet suorasaninen etkä lankea asioihin helposti, sinun käy huonosti, mutta jos olet hiljainen etkä puhu kuin vain silloin, kun on pakko, niin sinun käy hyvin? Vahvoja naisia kyllä on myös. Esim. Black Lagoonin Revy. Toisin kyseinen sarja on joidenkin lähdeiden mukaan tehty enemmän länsimaalaiselle yleiseölle kuin Japanialaisille.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2013, 10:23:19 kirjoittanut Shinji »
Kirjattu
"Ihmiskunnan suurin vihollinen on ihminen itse" Gendo Ikari

Deathwolf

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #1 : Heinäkuu 30, 2013, 17:49:19 »

Verenvuoto

pitääkö se nosebleed saada ihan oikeasti joka asiasta, ei tartte ku polvi vilahtaa niin verta lentää lettu tarpeiksi asti.

special liikkeen huutaminen

eikö se potku otsaan oikeasti toimi jos ei huuda "whirlwind epic kick that can tear world apart while i eat pancakes!"

kuolemattomuus

vaikka saisit luodista niin silti pitää elvistellä ja jostain vielä repiä se viimeinen energia millä voitetaan se pahis, luulisi että puukko sydämessä hidastaisi...nope.
Kirjattu

Kipsi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #2 : Heinäkuu 30, 2013, 18:04:10 »

En viitti mainita noita samoja mitä on jo laiteltu, joten jotain muuta...

Huono sihti
Aina ammutaan aseilla aivan järkyttävästi ja sitten yksikään luoti ei osu keneenkään. Ihan naurettavaa. :'D

''Ylisöpöt'' tyttöhahmot = helkkarin ärsyttävä ääni
Meinaan näillä niitä hahmoja, jotka koittavat olla aivan tahallaan ylisöpöjä, mutta ovat vain oikeasti aivan jumalattoman ärsyttäviä. Tämän lisäksi heillä on yleensä myös aivan kamala ääni, yleensä kimeä joka tappaa korvat.

Mottojen jankuttaminen
Näitä näkee aina kaikissa shonen-sarjoissa ja alkaa tursuta pikku hiljaa korvista ulos. Kyllä sen älyää, jos sanoo muutamaan otteeseen siellä täällä, että esim. "Haluan Hokageksi", mutta jos se on joka pirun taistelussa niin ei.

Nämä tuli nyt mieleen tällä kertaa.
Kirjattu

Michiyo

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 50
 • I don't suffer from insanity, I enjoy it.
  • Profiili
  • Fanfiction.Net
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #3 : Heinäkuu 31, 2013, 00:02:15 »

Komppaan täydellä sydämellä kaikkia yllä mainittuja. Mainittujen yleisyys on saanut ainakin allekirjoittaneen muuttumaan äärimmäisen varovaiseksi uusia sarjoja etsiessäni.

Korkeat naisäänet
Ylisöpöiksi tehdyt hahmot ovat yksi asia, mutta jos siihen lyödään päälle vielä luonnottoman korkea ääni, ovat kauhuelokuvan ainekset koottuna. On pari kertaa tullut lopetettua sarja kesken yksinkertaisesti sen takia, että jonkun keskeisen hahmon ääni yksinkertaisesti saa korvani vuotamaan verta. (Asiaa ei auta lainkaan se, että katson sarjoja yleensä kuulokkeet päässä.

Taistelujen mieletön pitkittäminen
Huomasin sen jo aikoinaan Dragon Ballia (Z) katsoessani, ja revin hiuksia joskus kymmenenkin jakson kestävistä taisteluista. Pahimpia ovat tapaukset, jolloin päällekäin on kaksi tai kolme samanaikaista taistelua, jolloin taistelut voivat venyä uskomattomiin mittasuhteisiin.

Viimeisen hetken up-gradet, aina
Koskaan taistelulajeja, tai musiikkia harrastava päähenkilö ei voi olla hyvin valmistautunut tulevaan, tai jos on niin aina on tultava mutka matkaan. Mutkatkaan eivät koskaan voi olla pieniä, vaan kyseessä on päätyminen toiselle puolelle maailmaa/päätyminen sairaalaan/kuolema/pertti-puska.

Tässä oli mitä äkkiseltään tuli mieleen.
Kirjattu
When life hands you lemons, chuck them at people.
Don't take life too seriously. It isn't permanent.

Kipsi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #4 : Heinäkuu 31, 2013, 00:43:52 »

:'D Nää on kaikki just sellasia, mitkä pistää kärsimään.. mulla tuli muutama muu mieleen.

Päähenkilön voittamattomuus
Aika monessa shonen-sarjassa tulee vastaan juuri tämä, että turpiin otetaan, mutta loppujen lopuksi voitetaan oikeastaan aina. Ymmärtäähän sen, että päähenkilöstä tahdotaan tehdä paras, mutta ei kauhean realistista, jos kaikki hakataan suoraan tuosta noin vaan.

Väärinkäsitykset
Jos katsoo yhtään romanttisia animeita/lukee mangoja niin niitä on jokaisessa. Ja sitten repii siinä hiuksia päästä, kun päähenkilöt ovat niin idiootteja etteivät koita saada asioita puhumalla selvitetyiksi, vaan kaveriporukka yleensä joutuu järjestämään jotain asian korjaamiseksi.

Kaatumiset -> vilautukset ja naiset
Aina jostain kumman syystä kaadutaan naishahmojen päälle, jotka sitten vilauttelevat vahingossa hameittensa alta, tai sitten tämä kaatuja itse on kyseisen naisen rintavarustuksen välissä.. tätäkin on tullut nähtyä niin moneen otteeseen, että ei huhhuh.
Kirjattu

Shinji

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #5 : Heinäkuu 31, 2013, 10:36:59 »

Nämäkin on manitsemisen arvoisia.

Seme/uke luokittelu

Okei. Minä en ole katsonut ja lukenut yhtään yaoita, mutta tämä silti häiritsee. Toinen poika tai mies tyttön näköisena ja oloisena aina on mielestäni aika epärealistista. Siitä saa melkein kuvaa, että joka toinen miespuolinen homoseksuaali on naisen kaltainen. Jos on vähän naisen "oloinen" se on ymmäretävissä, mutta näköinen? Mitä hemvsettiä?!

Älkää käsitäkö väärin. Mielestäni yaoista ja seme/uke luokittelusta saa pitää. Sitä paitsi se on osa anime/manga kultuuria.

Vielä läppänä, olen suunitelut katsovani ja lukemani jotakin yaoita, jotta näen tarkemmin mistä on kyse siinä. xD


Vastuttaja sanoo olevan voittamaton taistelun aikana

Tätä on varskinkin shonen sarjoissa. Sankarin taistelessa toista vastaan vastuttaja sanoo monesti "Minä en ole koskaan hävinnyt" tai "Olen voimaakaampi kuin viimeksi." Kuuluu liikaa. Noita on mielestäni turhaan huuta, kun sankari voitaa vastuttajan kuminkin. Lukiesani Bleachiä tämä varsinkin sai ihmetelemään koko juttua.
Kirjattu
"Ihmiskunnan suurin vihollinen on ihminen itse" Gendo Ikari

Kipsi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 36
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #6 : Heinäkuu 31, 2013, 13:31:18 »

:D Mun piti laittaakkin tosta seme/uke -jutusta, kun tuli just eilen illalla vielä mieleen, mut joo. Nyt kun sä sen laitoit Shinji, niin eipä tarvi enää. XD
Mutta mä silti lisäisin tähän kyseiseen juttuun jotain..

Kokoero shounen-aissa/shoujo-aissa
Tämä on yksi mikä on tosissaan random. Jokaisessa tämmösessä sarjassa 'uke' (on se sitten mies tai nainen) on pienikokoisempi ja yleensä justiin se söpömpi.. wtf? Ja sitten tämä 'seme' on kauhean pitkä ja suurikokoinen. Tätä näkee myös shoujo-aissa, kyllä vaan. Ja mikäli kyseessä on juuri shoujo-ai, niin tämä pienempi tyttö ylettyy juuri sopivasti siihen toisen rintojen väliin. Hohhoijaa.

Shoujo-aissa myös seme/uke -luokittelua ,__,
Toinen nainen on aina enemmän miesmäisempi, joko luonteeltaan tai ulkonäöltään. Joskus kumpaakin. Miksei molemmat voisi olla samantyylisiä? Miksi toisesta pitää aina tehdä enemmän maskuliininen?

Söpöt tytöt ovat aina kaikista suosituimpia
Suurempi plussa jos kyseinen tyttö sattuu olemaan malli. Ja sitten nämä söpöt tytöt ovat yleensä myös kamalia luonteeltaan, ovat yllättäen kaksinaamaisia selkäänpuukottajia. : )
Kirjattu

Shinji

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Anime/manga kliseet joista et pidä
« Vastaus #7 : Syyskuu 20, 2013, 10:21:58 »

Isä on rakentanut mechan, jota hänen poikansa ohjaa sitten

Tätä ei nyt ihan kaikissa mecha sarjoissa ole, mutta kyllä sitä näkee. Esim. kahdessa ensimmäisessä Gundam animessa ja sitten Neon Genesis Evangelionissa. Näissä toistuva asia on myös se, että pojalla ei ole isäänsä mitkään kovin hyvät suhteet.


Silmälasit

Tämä ei sata prosenttisesti ole typerä, vaikka se monesti saa miettimään miksi sen pitää olla monessa sarjassa mukana (eikä minulla ole todelkaan mitään silmälasisia vastaan). Tyypillisesti hahmon (miespuolisen usein) silmä tai aurinkolasit ovat valkoisina, jolloin hahmon kädet on melkein kädet ristiä muistuttavassa asennossa. Toinen mikä toistuu monesti on se, että hahmo kahdella sormellaan koskettaa lasejaan ylöspäin. Se saa sen näyttämään siltä, että nämä lasit putoavat todella helposti. Monesti myös tätä tekevät hahmot jotka ovat joko pahiksia tai kylmiä luonteltaan, mutta poikeuksia löytyy myös hyvin.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 20, 2013, 10:36:04 kirjoittanut Shinji »
Kirjattu
"Ihmiskunnan suurin vihollinen on ihminen itse" Gendo Ikari