Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Kirjoittaja Aihe: Suosituksia suomenkielisistä ficeistä  (Luettu 31639 kertaa)

Michiyo

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 50
  • I don't suffer from insanity, I enjoy it.
    • Profiili
    • Fanfiction.Net
Suosituksia suomenkielisistä ficeistä
« : Heinäkuu 31, 2013, 01:22:05 »

Onko missään välissä tullut vastaan tilanne, että toivoisit vain joltakulta suositusta ficciin, koska on tullut itselle vastaan vaan omaan tasokynnykseen kompastuvia kipaleita.

Onko sinulla suosikki, tai vaikka kolme? Kerro nimi, liitä linkki ja kirjoita lyhyt omanlaisesi kuvaus tarinasta ja syistä minkä takia juuri sinä rakastuit tarinaan. Kerro samalla myös sopivin genre, mahdollinen paritus ja keskeiset ideat tarinasta kuitenkin spoilaamatta suuresti.

Itse en juuri suomalaista fanfictionia ole viimeisinä vuosina ole lukenut, japaniteemaista sitäkin vähemmän. Kunnioitan suuresti kuitenkin edelleen jo eläköitynyttä Zsanyaa ja tuntemattomilla teillä kulkevaa Vendelaa. ^^
Kirjattu
When life hands you lemons, chuck them at people.
Don't take life too seriously. It isn't permanent.

Afeni

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Viestejä: 27
    • Profiili
Vs: Suosituksia suomenkielisistä ficeistä
« Vastaus #1 : Elokuu 04, 2013, 22:10:37 »

Laittelenpa tähän jokusen ficcisuosituksen. Luen enimmäkseen ficcejä Final Fantasyista, joten tästä syystä suosituksetkin painottuvat sille linjalle.

(Jos joku tietää hyviä FFVII-ficcejä Vincent x Yuffie tai Genesis x OFC -parituksissa, otan suosituksia vastaan.)

Final Fantasy IX: Kaakaota ja mustaa magiaa - Emmi
Lyhyt kertomus Vivin lapsuudesta ja siitä, mitä hänelle tapahtui, ennen kuin pelin varsinaiset tapahtumat käynnistyivät. Ei sisällä suuren suuria juonikaaria, mutta on kiva ja tunnelmallinen tarina.

Final Fantasy VIII: Suurin yhteinen tekijä - Crow
Quistis ja Seifer istuvat kapakassa, kun edellinen päättää ryhtyä tilittämään menneitä jälkimmäiselle. Yksi asia johtaa toiseen ja ilta saa käänteen, jota kumpikaan ei luultavasti osannut odottaa. Tarinassa ei ole se omaperäisin juoni, mutta kerronta ja hahmot toimivat... ja parituskin on mielestäni kutkuttava :)

Final Fantasy VII: Even Angels Falls - Piratesse
Tarina sijoittuu Crisis Coren aikaan ja kertoo jo pelistä tutut käänteet uudenlaisesta näkökulmasta. Minea työskentelee Shinralla ja tutustuu 1. luokan SOLDIEReihin, minkä seurauksena hänen elämänsä mullistuu täydellisesti. Jokainen luku vyöryttää tarinaa eteenpäin kohti kiperiä ja koskettavia käänteitä ja pitää lukijan otteessaan aivan viimeiselle riville asti.

Final Fantasy XII: Yksin - Mearra
Koskettava kertomus yksittäisen vieran ajatuksista ja tuntemuksista sen jälkeen, kun hän on hylännyt kylänsä ja Metsän. Kerronta on kaunista ja surullisen haikeaa.

Final Fantasy XII: Liljoja sinulle, kullannuppuni - Cresta
Hauska ja  herkkä kertomus Vanillen syntymäpäivistä. Ei suuria juonikuvioita, mutta sitäkin enemmän rakkautta.

Final Fantasy Dissidia: Pojasta polvi pahenee - Nami
Jecht ja Laguna keskustelevat kapakassa pojistaan. Ei suurta juonta tässäkään, mutta huumoria riittää. Allekirjoittanut nauroi välillä vedet silmissä lukiessaan.


__

Tuossa nyt jokunen suositus. Linkkailen mahdollisesti myöhemmin muitakin ficcejä, jos satun toisia fandomeja kahlaamaan läpi. Ei tosiaan ole nyt hetkeen tullut luettua mistään animesta/mangasta kirjoitettua ficcejä, kun oma kiinnostus on ehkä vahvemmin tuolla japanilaisten pelien puolella.