Valikko
Avatar

26.09.2009 01:29:39

Naruto.fin mahdollinen laajentuminen

Kirjoittanut: Afeni

Chatissa on keskusteltu N.fin sivuston uudistumisesta. Pääajatuksena on ollut, että sivua laajennettaisiin kattamaan muutkin animesarjat kuin pelkkä Naruto. Tämä tietenkin vaatisi paljon uudistuksia, jo pelkästään sivuston koodauksen puolesta, joten edelleen peräänkuulutamme innokkaita vapaaehtoisia.

Sivuston pääpaino tulisi olemaan sosiaalisuudessa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjillä olisi entistä paremmat mahdollisuudet seurata kaveriensa päivityksiä yms. Fan-art, fan-fic- ja video-puolelle luonnollisesti tulisi tällöin myös muihin animesarjoihin liittyvää materiaalia. On myös puhuttu erilaisten yhteisöjen perustamismahdollisuudesta, jolloin saman sarjan/hahmon fanit löytäisivät helpommin toisensa.

Miksikö tällaista on lähdetty ajattelemaan? Ollaanpa realisteja. Naruto on edennyt jo melkoisen pitkälle, eikä sarja tule jatkumaan ikuisuuksia. Fador on tehnyt suuren työn sivuston eteen, eikä meistä varmasti kukaan halua, että tämä työ valuu hukkaan. Naruto tulee loppumaan ennemmin tai myöhemmin, halusimme sitä tai emme. Joka tapauksessa ylläpito ei halua, että sivusto kuolee sarjan loppumisen myötä, vaan haluamme edelleen jatkaa sivuston parissa yhdessä käyttäjien kanssa. Siispä uudistumiseen on tarve. Jos ei juuri nyt, niin joskus tulevaisuudessa.

Ja tästä syystä haluamme kartoittaa käyttäjien mielipiteitä asiasta. Sana on siis vapaa. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta toki toivomme ajatuksille perusteluja.

Ylläpito myös työstää jo tulleita kehitysehdotuksia koko ajan. Tämä on työtä, mikä ei näy käyttäjille, ennen kuin jotain konkreettista tapahtuu, mutta teidän mielipiteenne ja ajatuksenne on kuitenkin jo huomioitu. Juuri tästä samaisesta syystä haluamme nytkin, että käyttäjät avaavat sanaisen arkkunsa. Naruto.fi saattaa olla tiettyjen ihmisten perustama, mutta ilman käyttäjiään se ei olisi enää olemassa. Jos haluamme pitää tämän yhteisön hengissä myös sarjan loppumisen jälkeen, meidän on yhdessä pohdittava erilaisia vaihtoehtoja.
Kommentit (Lataa vanhempia)
mango - 2009-09-26 02:15:49
la gasp. en sano enää mitään mutta odotan mielenkiinnolla muiden mielipiteitä.

Sayori - 2009-09-26 08:13:21
Todella hyvä idea! Olisihan se kiva, että täällä todellakin olisi muitakin sarjoja, silllä kun noita profiileja lueskelee, niin valtaosa fanittaa muitakin sarjoja kuin Narutoa. Kuten Tetsuo jo totesikin, One piece ja Bleach voisivat olla hyviä vaihtoehtoja suosioidensa vuoksi.
Itse ehdottaisin:
- Inuyasha (joka tosin sekin loppuu Suomessa toukokuussa...T___T)
- Death Note (loppunut Suomessa)
- Fruits Basket
Tällaiset voisivat olla suhteellisen hyviä. Pääasiassa puhuin mangan puolesta kirjoittaessani sarjoja.

Naruto-chan - 2009-09-26 09:12:44
Hienoa! Joidenkin, esimerkiksi minun, kiinnostus Narutoon on saattanut hieman laimentua, mutta sivustolla käyminen ei ainakaan kokonaan loppuisi, jos sivustolla olisi muitakin sarjoja. :3

Engaru - 2009-09-26 09:14:29
Itse en paljoa tuosta laajentumis-ideasta pidä, vaikka Naruto loppuukin aikanaan, niin suurin osa faneista ei katoa mihinkään. Ja tämä sivustohan on suomen ainoa pelkkään Narutoon keskittyvä paikka, joten sillekin pitäisi antaa oma arvonsa.
Mutta tämä on vain minun mielipiteeni, jos enemmistö kannattaa muutosta, mikä minä siihen olen vastaan väittämäänkään.

Fador - 2009-09-26 10:32:13
Niin ideana ei ole ottaa vain tiettyjä sarjoja lisää valikoimaan vaan kaikki mahdolliset sarjat ;)

Uutiset olisivat koko sivuston yhteisiä. Fanarteissa, ficeissä ja videoissa olisi eri kansiot tai vastaavat kaikille sarjoille, joihin joku on halunnutkaan tehdä tuotoksiaan. Toki myös uutisia voitaisiin jakaa eri kategorioihin ja ihmiset voisivat seurata esim tietyn sarjan uutisointia.

Wedu - 2009-09-26 12:01:21
Itse en kyllä kovin paljoa ajatuksesta pidä, anteeksi. Muista sarjoista voi puhua muillakin foorumeilla kuten esim. Anikissa, ja muille sarjoille voi tehdä omatkin sivunsa. Naruto.fin hyvä puoli miun mielestä ainakin on nimenomaan se, että son ihan vaan pelkälle narutolle omistettu sivu.

Minua ei niinkään edes muiden sarjojen fan-artit ja -ficit kiinnosta, muut kuin joidenkin tiettyjen sarjojen artit ja ficit. Ja Naruto kuitenkin on "suosikkilistani" ensimmäisellä sijalla, ja olisi hivenen ärsyttävää haravoida muiden teosten joukosta juuri Naruto-artit. Sekin huonona puolena uudistamisessa olis, että kun nykyään on niin kiva kun haluaa puhua jonkun Naruto-fanin kanssa niin tietää mistä sellaisia löytää. Uudistuksen myötä tulis välttämättä just tällasia "no hyi joku naruto"-tyyppejä.

Ja muutenkin, sivuston ulkoasu on tällasenaan miun mielestä ihan tarpeeks hyvä, ja jos se vaihdetaan, niin muutetaan kokonaan eikä pelkkää väriä.

Mutta en ole täysin uudistusta vastaan, koska kun Naruto loppuu, ison osan käyttäjistä kiinnostushan kuitenkin laskee... Joten tällainen uudistus olis ihan mukavakin toisaalta, mutta, kuitenkin vasta Naruton päättymisen jälkeen. Siis sitten kun myös anime on loppunu. .)

Pitkästi sekavaa tekstiä jee. o/

Violetu - 2009-09-26 12:12:30
HetaliaHetaliaHetalia...
Hetalia olisi mahtavaa, jos otettaisiin mukaan.
Vai onko kriteerinä suomenkielinen mangajulkaisu (tai ylipäätään mangajulkaisu...)?
Hetalia tuskin ainakaan loppuu ihan heti...

Uudistuksia kannatetaan, kunhan Naruto-kamaa olisi yhtä helppoa löytää kuin aiemminkin. Tosin voi olla, että siinä tosiaan muodostuisi huomattavasti enemmän sisäpiirejä eri fandomien takia, nyt kun ollaan kaikki yhtä iloista isoa perhettä :/

LICHKING - 2009-09-26 12:12:33
olis hienoo jos sais lisättyy naruton lisäks Hellsing FanFicei . Tietenkin myös Fanartei (kuvia) itel on kansiollinen Hellsing Mangasta ja netin kaut mallist otettuja töitä.

Lily-Rose - 2009-09-26 12:23:32
Taitaa tästä keskustelusta tulla vähän sellainen, että kaikki kertovat mitä sarjoja itse haluaisivat sivustolle lisättävän. -.-

LaughMaker - 2009-09-26 12:46:05
Olen Engarun ja Wedun kanssa täysin samaa mieltä.. :D

Feratu - 2009-09-26 13:34:01
Yhdyn Engaruun. (hyh mikö lause)
Tarkoitan siis. Ei tämä enää olisis se legendaarinen Naruto.fi jos tätä laajenneittaisiin.

Toki idea on hyvä ja varmasti moni pitäisi siitä, mutta itse en lämpene ajatukselle.

Raw - 2009-09-26 13:34:45
ei :< En haluaisi että tänne tulisi muita sarjoja, ainakaan ennen kuin sarja loppuu kokonaan. Jotenkin se tuntuu että tämä tulisi silloin liian sekavaksi.

Dagger - 2009-09-26 13:45:36
Olen samaa mieltä edellisten kanssa. Ei laajennuksia, kiitos.

Freyr - 2009-09-26 13:49:55
Olen myös laajennuksia vastaan. Korkeintaan sitten, kun Naruto on oikeasti loppu.

Supatus - 2009-09-26 13:56:30
Katsoo ja odottaa. Sarjan loppuessa laajentuminen on ainoa vaihtoehto sivun lopettamisen ohella. Enemmän olen kuitenkin laajentumisen kannalla, mutta vielä ei siihen ole aihetta.

FreeRunner - 2009-09-26 14:35:31
kannatan chatin perusteella myös :)

salakuljettaja - 2009-09-26 15:44:12
Kuullostaa ihan hyvältä, mutta mitäs rahoituksen kanssa? Jos tänne lisätään vaikka viiden muun animen kategoriat niin niiden fanficeille, fanarteille ym. tarvitaan lisää levytilaa. Tuleeko sivulle enemmän mainoksia vai siirtyykö N.fi myös lahjusten kerjäämiseen?

Pidän kuitenkin ajatuksesta, koska ylläpitäjät ovat täysin oikeassa siinä, että naruto loppuu aikanaan. Lisäksi tämmöinen avaa uusia ovia piirtäjille jonka ryhmään itsekin kuulun :)

Mietin vain, että voisiko omalle profiili-sivulleen ladata vaikka oman pärstänsä, koska kävijämäärien pitäisi uusien kategorioiden ilmestyessä nousta jolloin anonyymisyys lisääntyy. Vastaavasti avatarit voisi poistaa, koska niillä ei oikeastaan tekisi mitään ellei kirjoittaisi uutisia ja haluaisi niihin ilmeikkyyttä.

Killi - 2009-09-26 16:06:50
En kannata, enkä tule kannattamaan.

Zep - 2009-09-26 16:08:23
Itse en oikeastaan ole tätä juttua vastaan, mutta en myöskään kannata sitä.
Tokihan se on totta että Narska jossain välissä loppuu ja näin, mutta eihän kaikki sen fanittamista siihen lopeta.
Sarjojen lisääminenkin olisi ihan jees, mutta toisaalta, eihän tää enää olis Naruto.fi vaan joku muu.

Mutta tehkää nyt silleen miten parhaaksi näätte. En osaa sanoa juuta enkä jaata tähän.

Minna7 - 2009-09-26 16:11:49
Idea on kyllä aika massiivinen ja mahdollisuuksiltaan toteutuva. Mutta Jos ottaisimme jotain Naruton rinnalle niin mitä se olisi muka? Naruto on yksi isoimmista franchise:ista anime ja manga maailmassa juuri nytten monien muiden upeitten sarjojen rinnalla ja esim. Salapoliisi Conanilla on omat sivut jo olemassa ja Bleachin sivut ovat lopettaneet tai jotain mutta nekin oli olemassa(/ylläpito ei pitänyt?).

Koska sarjoja on niin paljon ja joka vuosi tulee Naruto-sarjalle aina uusia faneja, niin eikö olisi mielummin parempi, että Naruto.fi:n laajennuksesta otettaisiin keskustelua vasta, kun manga sekä anime loppuvat?

On myös niitä ihmisiä, jotka eivät halua sekoittaa toisia sarjoja toisiinsa niin olisiko mahdollista miettiä
rinnakkaisnettisivuston tekoa tai tiettyjen sarjojen kanssa yhteistyön tekoa? Kaikki sarjat tukisivat toisiaan bannerein sun muilla, jolloin kaikki sivut olisivat linkitetty toisiinsa mutta ne olisi kuitenkin erilliset sivut. Se kyllä kuulostaa työläisemmältä mutta silloin kaikki olisi paremmin luokiteltu ns. "lokeroihinsa". Mutta myös mahdollisille Crossaajillekin voisi antaa mahdollisuuksia ja soveltavuuksia.

Sanoisin kyllä idealle myöntevästi mutta pohdinnan alaisesti, koska asiassa ei ole vielä mitään kiirrettä. Harkintaa saisi olla enemmän mukana kuin hätiköityjä tekoja. (@^_________^@)

Minna7 kuittaa.

Ninsu - 2009-09-26 16:32:11
Yhdyn Engaruun ja niihin muihin jotka on samaa mieltä.
Eipä minulla niihin ole oikein (tarpeekis hyvää) lisättävää.

Vähäsen nyt sanon että minustatämä saisi vain olla ihan naruto sivusta ettei nyt muita sarjoja tänen tuotas.

Mut saas nähdä miten käynee. . .

Oni-Chan - 2009-09-26 17:22:02
Detah NOte ja Higurashi no Naku Koro ni..... tai jos jokainen joka tykkää jostain eri sarjasta voisi saada oman lahkon? vai olisiko siinä liikaa vaivaa?

Hyyrm - 2009-09-26 17:42:18
Rakastan tällaisia isoja uudistuksia, ainakin näin kun ne todella tulevat tarpeen. Kuitenkin tuntuu vähän hämärältä, että miten tämä laajennus toimisi. Herää vain kysymys, että ajautuuko sivuston teema/sisältö/en tiedä oikeaa sanaa liian laajaksi. No toivotan teille kuitenkin onnea ja seuraan sivusta mielenkiinnolla odotellen sitä, että alkaa tapahtua. Auttaakkin voisin, mutta koodata en osaa. ;C

mango - 2009-09-26 17:56:59
mielestäni uudistukset pitäisi juuri tehdä vasta animen ja mangan loputtua. ei ne kävijämäärät voi olla niin tärkeitä juuri tällä hetkellä kun niitähän oli mitä jtn 3000 päivittäin...

hetaliarynnistystä pelkään.

Kabi - 2009-09-26 18:44:23
En oo vastaan mutta en kyllä kamalasti pidä ajatuksesta.

Jos laajennukseen kuitenkin päädytään loppujen lopuksi niin nostan ylläpidolle hattua ja kiitän syvästi jos Hetaliaa ei kuitenkaan otettaisi valikoimiin... Koska, niin no. Jokainen päätelköön miks.

Gisel - 2009-09-26 18:58:33
Minulla ei ole mitään uudistusta vastaan, mutta onko se vielä tarpeen? Rinnalle tulleet uudet sarjat saattaisivat jyrätä Naruton ja ihmiset muodostaisivat helpommin omia kuppikuntiaan.
Uudistuminen on luultavasti enemmän kuin tervetullutta ajallaan, mutta nyt kun Naruto manga onnellisesti vielä jatkuu, niin täytyykö niiden suurten uudistusten astua voimaan jo nyt?

Onhan se tottakai helpompaa, jos sarjan viimein loppuessa ylläpidolle ei tule kiirettä järjestää sivuja uuteen uskoon kävijämäärän ylläpitämiseksi. Anime kuitenkin pyörii vielä, eivätkä kaikki täällä seuraa mangaa reaaliajassa. Uusiakin faneja varmaan tulee suomijulkaisun myötä, joten pelko kävijämäärän nopeasta romahtamisesta mangan loppuessa ei ole suuri.

Jos kuitenkin olette päättäneet uudistaa sivuja jo nyt, asia on ok. Toivon kuitenkin, että harkitsette kuinka suuria uudistuksia lähdette tekemään, jotta sivustoa voitaisiin yhä niiden jälkeenkin kutsua nimellä Finnish Naruto Fansite.

Afeni - 2009-09-26 21:21:44
Jos uudistus/laajentuminen tulee, niin tuskinpa se on täällä heti huomenna ;D Kyse ei ole siis aivan tämän päivän jutusta.

Itse henkilökohtaisesti en tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. Pidän Naruto.fistä nykyisellään, siis siitä, mitä se edustaa. Toki joitain käytännönjuttuja tarvitsee edelleen hioa, mutta tarkoitan nyt tällä porukkaa ja sitä henkeä, joka täällä on. Ja en haluaisi, että se muuttuu.

Toisaalta joskus väistämättä tulee se hetki, jolloin Naruto on loppunut ja kävijämäärät tulevat vähenemään. Voisi myös olla mielenkiintoista olla osana animeen kokonaisuudessaan suuntautuneella sivulla.

Niin... oman mielipiteeni suhteen olen kahden vaiheilla. Toisaalta hieno ajatus, toisaalta "pelottava". Minnan ehdotus siitä, että perustettaisiin kokonaan erillinen sivu yleisesti animelle ja N.fi jäisi, voisi sekin olla ihan kiintoisa.

Mutta niin, aika kaiketi näyttää, miten tässä asiassa tulee käymään x)

Kawamaru - 2009-09-26 21:30:20
Anteeksi, tämä on nyt vain minun mielipiteeni, mutta itse en ajatusta kannata. Nimittäin, vaikka Naruto loppuisi, kai nyt todelliset Naruton fanit säilyisivät silti? Ja sitä paitsi, tämä on naruto.fi. Haluaisin, että tämä on ja pysyy Naruton suomalaisena, pyhänä paikkana, johon muut sarjat eivät sekaannu enempää tai vähempää.
On jo olemassa sivuja, joilla on useistakin muista sarjoista juttua, esim. sangatsumanga.fi. Toivoisin, että naruto.fi pysyy vain Naruton juttuna.

Hestiny - 2009-09-26 21:47:28
Taidan olla outo, mutta en haluaisi laajentumista - tavallaan. Naruto.fi on naruto.fi ja siinä aiheena on naruto, ei muut animangat. Hieman voi olla, mutta eniten kaipailisin toimintoja lisää :)

Genma - 2009-09-26 22:02:04
Olen Kawamarun kanssa paljolti samaa mieltä. Naruto tulee loppumaan joskus, se tiedetään. Mutta eikös todellinen testi olisi pitää nämä sivut Narutoon keskittyneinä? Tämä tosiaan mittaisi sen ketkä ovat tosifaneja.

kunja-chan - 2009-09-26 22:58:08
Siis ensimmäisenä tulee mielen, että miten sekava sivusta tulisi jos alettaisiin tunkea kaikkia vähänkään mahdollisia sarjoja tänne. Tietenkin jos koodaajat ja suunnittelijat ym. osaavat hommansa niin sivustosta tulisi varmasti upea ^^

Jos nyt siis sivustolla otetaan ne miljoona ja yksi sarjaa, joita maalmalla julkaistaan, joita edes joku Suomessa fanittaa, niin pitäisi tosiaan löytyä
1. kansiot jokaiselle mangalle/animelle
2. niiden sisältä pitäisi vielä kyetä löytämään esim. jotain tiettyä paritusta tm. vastaavaa (tagit sinne ficcipuolelle olisi aivan mahtava juttu, jos vain mahdollista ^^)

Ja tulisiko naruto.fi:n nimi muuttumaan, ja jos muuttuisi niin mikä se olisi?

Ja nyt kun tuollaiset kysymykset on esitetty niin voisi kai sitä ilmaista ihan omankin mielipiteensä. En kannata sivuston laajentumista JUURI NYT, mutta Naruton loputtua sitä voisi harkita. Joku taisi mainita jostain rinnakkaissivustoista tai jostain ja se kuulosti hyvältä idealta (ylläpitäjille vain kauhiasti hommia), jos samalla käyttäjätunnuksella pääsisi jokaiselle sivulle sisään.

Sekava mielipide? Minulla? Eikä!

Thgilnoom - 2009-09-26 23:04:03
Käyn täällä juuri siksi, että tämä on Narutolle omistettu fanisivusto ja vielä suomalainen sellainen.
En siksi että tämä olisi joku Narutobleachonepiecedeathnote.fi.
Eli en ole kovin innokas tuon uudistuksen suhteen, sivu on nyt helppokäyttöinen ja muutenkin viihdyttävä, kuten joku sanoikin, muista sarjoista voi puhua foorumeilla ja sitten joillain muilla sivustoilla.
Ja kuten sanottiinkin että sitten pitäisi seuloa jostain random ficeistä ja arteista ne Narutot.
Ei sillä etten muustakin pitäisi, mutta Naruto sattuu olemaan lähinnä sydäntä ja muutenkin, tämähän nimenomaan on Naruto.fi ja toivottavasti sellaisena pysyykin.

Thgilnoom - 2009-09-26 23:16:14
Mutta ihan kiva ajatus se rinnakkaissivustot, että pääsisi samalla nimimerkillä jne. Sitä en kiellä, siinä tosin olisi sitten ylläpitäjille kamalasti hommia ja kävijämäärät täällä saattaisivat laskea, tai niillä joillakin rinnakkaissivustoilla ei olisi kuin muutamia.
Että ei sekään maailman kannattavinta oliis.
Ja muutenkin, jos tämä sivusto olisi monellekin animelle, niin se olisi ihan sama sitten vaikka mennä johonkin muuhun animeja ja mangoja yleisesti koskevalle sivustolle.


Nouhime - 2009-09-27 00:51:30
Kannatan laajentamista/uudistusta. Tykkään tästä sivustosta, mutten Narutosta niinkään enää. Jos täällä todellakin alkaisi olla muihinkin sarjoihin liittyvää fanitaidetta, sivuston nimi kai pitäisi muuttua myös. Minusta on hyvä, että tällaisia suunnitellaan tässä vaiheessa. Jos sitä ei aloita tänään, ei sitä aloita huomennakaan, eiks je. Toki uudistaminen/laajentaminen on suuri operaatio, mutta te, jotka osaatte hommanne, onnistutte varmasti. Minusta ei olisi minkäänlaista apua laajennusprosessissa, sillä en ymmärrä tietokoneiden erillisten ohjelmien ynnä muiden päälle mitään.

Monet ehkä vähemmän tunnetut sarjat voisivat saada melkoisen fanijoukon laajentumisen myötä. Moni voi saada tietoisuuteensa itselleen uusia sarjoja, mikä on muuten ihan kiva juttu. Toisaalta uudistamisen myötä sivuston vanha alkuperä voisi unohtua kokonaan.

Mutta loppupelissä kannatan uudistamista, mutta sen kummempaa auttavaa kättä en tarjoa, koska minusta ei olisi apua itse operaatio Naruto.fin laajennuksessa. Mielipiteeni asiasta saa luvan riittää ;)

LICHKING - 2009-09-27 00:51:33
tois lisää elämää tän läävään no voiks tätä läävääks sanoo no jos uudistus tapahtuu niin pyytäisin et hellsin anime tai manga tulis kiitos.

Kitsu - 2009-09-27 11:38:41
Suurinosa kommenteista on jotain itsekästä paskaa, ei millään pahalla. Välillä voisitte muidenkin näkökulmasta katsoa, ettekä vaan sanoo että minkä sarjan just te haluisitte. Lisäks fadorkin vielä kommentoi väliin, että tästä tulisi yleinen animesivusto.
Noni nyt siis asiaan. Ite kannatan uudistusta, koska silloin sivulla olisi edes mahdollisuudet pysyä pinnalla. Uudistuksen olisi pakko tapahtua ennen naruton loppumista, tai uudistuksen pitäisi olla heti käyttövalmis kun sarja loppuu, koska tosiasia on, että naruton suosio on kokoajan vähenemässä. Jos kävijämäärään haluaa saada kasvamaan, pitää sen tapahtua silloin ku täällä vielä on kävijöitä.
Naruto aiheisten ficcien ja artin seuraaminen ei vaikeutuisi yhtään, olisihan nillekin omat kansiot joissa olisi alakansioita. mangan chaptereiden ja animen jaksojen uutisoiminen voisi olla vaikeampaa, mutta kyllä jokaisen pitäisi itsekin osata katsoa onemangan ja fansubbaajien sivujen etusivua. Toki erillinen uudet chapterit/jaksot -osiokin voisi olla, mutta se vaatisi käyttäjien aktivoimista, koska ei ylläpito sitä kaikkea voisi tehdä.

Daligar - 2009-09-27 11:58:58
Tähän asiaan näyttää olevan jos jonkinlaista mielipidettä x)

Itse en oikein tiedä, mitä tästä ajatella. En pidä suurista muutoksista, mutta en todellakaan halua, että jossain vaiheessa tämä sivusto lopetettaisiin. Joten siinä mielessä kannatan sivuston laajenemista sitten kun Naruto manga ja anime ihan oikeasti loppuu. Nyt niistä näyttäisi kuitenkin riittävän iloa vielä pitkäksi aikaa, animesta ainakin XD

Se rinnakkaissivustojuttu kuulosti ehkä parhaimmalta vaihtoehdolta.... mutta en tiedä, en oikein osaa muodostaa pääkopassani selkeitä ajatuksia, tämä idea tuli vähän järkytyksenä, aivojen täytyy sulatella asiaa :D

foxii - 2009-09-27 12:29:43
Olen Daligarin kanssa samaa mieltä. Olis aika sekavaa jos nyt tulis muitakin sarjoja tänne,mutta sitte kun naruto loppuu sitten ois niiden sarjojen hyvä tulla. Ettei sivusto kuole.

Nuti - 2009-09-27 12:44:28
Minun täytyy myöntää, että järkytyin luettuani ilmoituksen. Noin valtava laajennus ja baibai Narutoon erikoistuneelle sivulle? Minun piti rauhoittua päivä ennen kuin sain muodostettua järjellisen mielipiteeni.

Minunkin on pakko myöntää, että uudistus on tosiasia: Naruto ei elä ikuisesti. Sitä taas ei tiedä, milloin sarja oikeasti päättyy: Mitä jos Shippuudenin jälkeen tuleekin vielä jokin Arashiden, jossa kahdeksantoistavuotiaat sankarit taistelevat pahaa vastaan? Okei, tuo on vain hatusta vedetty ilmaus, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan. Emme voi sanoa aivan satavarmasti (?) että Naruton taru on lopussa, joskin myönnän sen olevan hyvin todennäköistä.

Kannatan muiden tavoin sitä, että laajennus otettaisiin käyttöön vasta, kun sekä anime että manga ovat tiensä päässä. Vasta silloin on mielestäni sopiva aika vaihtaa ympyröitä.

Olen huolestunut siitä, miten saadaan tietyn sarjan asiat pysymään tietyssä osastossa. Naruto-fanit eivät varmaankaan halua törmätä InuSesshou-ficceihin etsiessään NaruSasu-ficcejään. Jo nyt ficcilajittelussa olisi parantamisen varaa (miten vanhat ficit muuten tullaan inventoimaan?). Entä mitä tapahtuu wikille? Sitä ainakaan en haluaisi sekoittaa toisten sarjojen kanssa!

Entä onko jo olemassa tällaisia yleisanimellisia sivustoja? Täällä kyllä olisi jo laaja käyttäjäkunta, mutta mietin silti. Entä onko esimerkiksi vaikka Bleach-fanien sivuja, joiden kanssa tämän sivuston voisi fuusioida? Ettei synny useita yleisanimellisia sivustoja...

Nuti päättää sekavat selityksensä tähän.

IchiReKu - 2009-09-27 13:42:53
Täällä on ollut monia ihmisiä laajennusta vastaan, tai siis ettei se ole ajankohtaista.

Mielestäni hyvä ja sopiva ratkaisu olisi, että te adminit ja muut koodaamisesta ja suunnittelusta kiinnostuneet löisitte päänne yhteen ja miettisitte esim. mistä sarjoista itse olette kiinnostuneita, jotta mielenkiinto pysyisi ja vain suunnittelisitte samalle pohjalle, samalla porukalla, uudet ja hieman mukautetut sivustot kyseisille sarjoille, kuitenkin teidän kättenne jäljen näkyessä.

Joten kun joskus Naruto loppuu ja ehkä sivuston käyttö hieman rajoittuu, olisi kova työ vielä tallella muiden sarjojen muodossa ja etenkin kaikille "entisille" narutofaneille, nykyisille XYZ-sarjoja katsoville, tutulla pohjalla.

Tietenkin jokin POLL kyseisestä asiasta voisi olla hyvä eli "Mistä muista sarjoista pidätte kuin narutosta" niin vähän sama kävijäkunta pysisi vielä tallessa ja samat nettituttavat.

Mielestäni siis uusien sarjojen mukaanotto on todella hyvä juttu, mutta ehkä eri sivuille samalla käden jäljellä ja pohjalla, eikä niin suurta kytköstä juuri narutoon syntyisi.

Daikon - 2009-09-27 13:56:55
En nyt tällä hetkellä tiedä oikein millä kannalla olen. Tämä on aika vaikea kysymys pääkopassa. Sillä sivujen laajentuminen toki olisi mukavaa jos se olisi hyvin toteutettu. Mutta toisaalta taas ei.

Mutta jos sivuja aletaan laajentamaan niin olisi hyvä jos kukin sarja pysyisi tavallaan omana sivustonaan. Yhdestä pääsivusta pääsisi moneen muuhun N.fi:n kaltaiseen fanisivustoon. Toki tämä olisi hyvin suuri homma. Tehdä jokaiselle oma, mutta niin pääsisi kukin tietyn sarjan fanittaja esim. lueskelemaan juuri Bleachin ficcejä.

En tiedä ymmärsikö kukaan nyt selityksiäni, mutta joka tapauksessa olisi parempi vasta tosissaan miettiä laajentumista vaikkapa silloin kun manga loppuu. Siitähän ei enää kestä kauaa, kun animekin loppuu.

Millie - 2009-09-27 14:11:00
Itse pidän naruto.fistä tällaisenakin, mutta pakko sanoa, että olisi ihanaa jos tänne tulisi mahdollisuus kirjoittaa ficcejä tai piirtää fan-arttia muidenkin sarjojen osalta. Vaikka sarja loppuisikin en uskoisi, että koko sivut kuolisivat. Onhan Death notekin loppunut, mutta sillä on vaikka kuinka paljon faneja edelleenkin. En myöskään tahtoisi lähteä linjalle, jossa valittaisiin, mitkä sarjat lisättäisiin naruto.fihin, vaan mieluummin pitäsin ideasta, että tuonne ficcien/fan-arttien/videoiden alle laitettaisiin linkki muut sarjat ja sitten otsikkoon lisättäisiin vain mistä sarjasta kyseinen fanituote on. Finfanfunissa systeemi löytyy toinen ulottuvuus nimellä ja mielestäni se toimii ja antaa siellä oleville ficcareille paljon enemmän vapautta kuin täällä jossa asia kielletään säännöissä. Itse tuota pääpainotusta kannatan ja idea on uskomattoman hyvä, koska minulle naruto.fin pääpaino on jo sosiaalisuudessa ja sen helpottaminen on vain plussaa.

Afeni - 2009-09-27 16:16:28
Sasse-kun, niin se idea oli nimenomaan muuttua yleiseksi animesivustoksi.

Mutta vielähän ei mikään ole varmaa. Ei muutokseen ryhdytä missään nimessä hätiköiden, jos siihen ryhdytään.

mango - 2009-09-27 17:29:33
Btw, onhan esim.  Death note mangakin loppunut jo ajat sitten ja SILTI sillä on ihan helvetisti faneja. Narutollekin syntyy uusia faneja jatkuvasti. Miksi siis pitäisi päättää jotain siihen että sarja loppuu? Tuskin ne fanit silti katoavat vaikkei sarja enää jatkukaan. -__-  Kireä lihamureke.

Ja jos joku haluaa ihan välttämättä piirtää ja kirjoittaa fanfartteja ja fanficejä muista sarjoista, sitä varten on just joku deviantArt.

Tuskin tänne sitäpaitsi nyt ruvetaan jokaista sarjaa lykkäämään loputtoman määränsä takia. ja jos joku just haluaa piirtää jostain heppakanamoimoi- animesta josta ehkä 2 on koko sivustolla kuullut saattaa tulla taas ruinaamista siitä, että miksei kyseiselle sarjalle ole omaa osiota. (vaikka ei se minua liikuta, ylläpitäjien ongelmahan se silloin on) Samoin on näitä jotka eivät pidä jostain tietystä animesta, vaikka juuri Narutosta, voi siitä tulla kärhämää joidenkin välille... tiedä häntä.

Jos teillä aika, raha ja kärsivällisyys riittää niin tehkää mitä haluatte. Itse ainakin haluaisin pitää n.fin sellaisena kuin se on koska en halua että tästä tulee uutta Sayonara-sivustoa. =o= (sekin on näköjään tosin kadonnut jonnekin..) Minä en varmaan jaksaisi enää käydä täällä.

valkopippuriakaan saa laittaa ruokaan liikaa. menee pilalle. valkopippuri on uudistukset ja n.fi ruoka.

3 tunnin yöunien ja 5 tunnin siivouksen jälkeiset horinat loppuu tähän.

ShtinkyPudding - 2009-09-27 19:12:08
No siis mitä tääl on jo sanottu.


Vaik manga loppuis, ni ei se tarkota sitä, et loppuis fanitus. Monet sarjat on loppunu ikuisuuksia sitte mut silti niit fanitetaa. Esmes just tää Death Note. Must tuntuu et sen suosio on vaa kasvanu 8D


JOS kuiteski käy nii et porukka jostai syyst kaikkoontuu täält sarjan loputtua, nii olkoo sitte niin. On vähä typerää yrittää kituuttaa jos ei kiinnostusta löydy. :/ Parempi pistää shurinkenit pussii ja sanoo sayonara :3

Violetu - 2009-09-27 19:46:08
Finfanfunissa systeemi löytyy toinen ulottuvuus nimellä ja mielestäni se toimii ja antaa siellä oleville ficcareille paljon enemmän vapautta kuin täällä jossa asia kielletään säännöissä.
Joo, toinen ulottuvuus toimii, mutta semmoisen systeemin kanssa on aina vaara, että yksi fandomi on ylitse muiden ja kyseisen fandomin ficit hukuttavat kaikki muut fandomit alleen. (Niin kuin Twilight on finissä tehnyt).

Ja joo, vaikka olisikin itsekästä purnausta, niin miksi Hetalia olisi ehdoton ei? Törkeää syrjintää... (ja tämä oli osoitettu niille parille, jotka asiasta sanoivat).
Eli kuten mango sanoikin, aina löytyisi uusia sarjoja, joille joku haluaisi paikan ja sitten... niin.

Uudistusta kannatan, joskaan en koe, että sen kanssa olisi kamala kiirus vielä.

mansikkamies - 2009-09-29 20:50:25
Hienoa että muutkin ajattelevat n.fiin tulevaisuutta. ^^
Mullaois mielessä sellasta et: Jos tänne perusteteen eri osia esim nyt vaik one piecelle, fullmetal alchemistillle ja fruits basketille niin jokaiselle osiolle voisi hankkia jonkun joka vastaisi tästä alueesta ja pitäisi sitä kondiksessa. Se jakais vastuuta ja työtä, eikä yhelle tulis niin paljon hommaa. Toivottavasti tosta ois jotain hyötyä. ^w^

Hideto - 2009-10-20 17:27:09
Ei tähän ole paljoa sanottavaa. Omasta mielestäni meidän pitäisi odottaa Naruton loppumista ennen uusien sivujen käynnistämistä, muuta en tähän hätään keksi.

Enkä myöskään käsitä sitä, mitä yhteyttä jonkun sarjan loppumisella on sille perustetun fanisivuston kanssa. Tuskin Michael Jacksonillekaan perustetut fanisivustot lakkasivat toimimasta sen vuoksi, että mies kuoli. Sitäpaitsi mangan loputtua anime jatkuu jonkun aikaa, lisäksi esim. suomenkielisia mangapokkareita tullaan julkaisemaan vielä monta vuotta. Mitäs sitten, että sivulla ei olisi jokaviikkoisia chapterjulkaisuja: tuleehan uusia Naruto-faneja varmaan jatkuvasti. Itsekin olen aloittanut monien kauan sitten kuolleiden sarjojen seuraamisen vasta nyt. Laajenemiselle olisi minusta aivan muut syyt, kuten se, että tuota Fadorin loputonta taakkaa vähän nostettaisiin harteilta.

Kunhan tulevasta sivusta tulee tarpeeksi selkeä ja jokaiselle sarjalle on oma lokeronsa ja vanha profiili/käyttäjäsysteemi toimii.

Eniten minua harmittaa sen yksityisyyden ja yhteisöllisyyden menettäminen, mitä meillä naruto-faneilla oli tähän saakka. Joitakin rippeitä vanhoista sivuista saisi kyllä jäädä.

Autan edelleen mielelläni, jos apua tarvitaan. Lähinnä minulta liikenee ideoita ja vaihtoehtoja, mutta kyllä muukin tekniikkapuoli onnistuu, jos tarvetta on.

Rechiba - 2009-11-13 10:36:44
Minusta voitaisiin vain uudistaa n.fi paremmpaksi ja pysytään ihan narutossa ja shippuudenissa... :) sillä minusta tämän pitäisi pysyä naruto fanien sivuna...

No-chan - 2010-01-03 22:15:48
Laintaten Engarun sanoja: "Itse en paljoa tuosta laajentumis-ideasta pidä, vaikka Naruto loppuukin aikanaan, niin suurin osa faneista ei katoa mihinkään. Ja tämä sivustohan on suomen ainoa pelkkään Narutoon keskittyvä paikka, joten sillekin pitäisi antaa oma arvonsa."

Yhdyn noihin sanoihin! olen täysin samaa mieltä!
Tosin yhtä mieltä olen siitä, että yhteisöjä, jonkin hahmon tai vaikka parituksen faneille voisi olla.

Kakkamaisteri - 2010-05-19 18:10:05
Kannatan tätä juttuu, koska mun mielestä olis hyvä että tulis niitä yhteisöjä ja samlla löytäis uusii manga sarjoi :)

Akatsuki220 - 2010-05-21 21:06:25
Itse kävisin täällä sarjan loppumisenkin jälkeen. Toivoisin todella että tämä pysyisi vain Naruto.fi:nä koska tämä on suomen ainoa Narutoon keskittyvä suuri yhteisö. Ja JOS tämä muuttuisi Animu.fi:ksi ja kattaisi kaiken mangan ja animen, niin itse lopettaisin täällä käynnin kokonaan. Harmittaa vaan todella paljon kun tämäkin loppuu pian ;'(

Akatsuki220 - 2010-05-21 21:20:07
Anteeksi tämä tuplapostaus! ^^ Mutta jos olet tätä Naruto.fi uudistusta vastaan, niin liity perustamaani Anti-Animu.fi kerhoon! Katsotaan kuinka monta Animu.fi:n vastustajaa saamme kerättyä kokoon ;)

Anzu-Chan - 2010-07-25 14:07:05
Pitkän mietinnän päätteeksi: Kannatetaan! Olen vuositolkulla haaveillutkin suomenkielisestä yleisanimesivusta ja ehkä hieman harmitellutkin sitä ettei ole muuta paikaa minne tunkea ei-narutoaiheisia artteja kuin deviantart. Ja samalla tavallahan tänne voisi laittaa narutojuttuja, olisi vain kiva jos muutkin sarjat pääsisivät mukaan. Naruton katsominen hiipui omalla kohdallani sellaiset sata jaksoa sitten, mutta fani kai tässä vielä silti ollaan. ^^'

Ymmärrän kyllä ihan täysin vastaväitteetkin, omakin ensireaktioni oli että 'mitä?! ei ikinä' mutta niin.. Sanotaan nyt että tulee ikävä vanhaa naruto.fi:tä, mutta toivotan tervetulleeksi uuden animun! Anzu on ainakin vielä kelkassa mukana uudistuksen jälkeen (ehkä jopa vielä suuremmalla innolla 8D).

Rusina-kage - 2010-08-03 22:45:55
Sivun vois kirjottaa valmiiks ja uudistaa sitte ko Naruto loppuu.

Shiroi - 2010-08-17 16:29:42
Noita animesarjojahan on ainakin satoja triljoonia, joten olisi kyllä hyvä idea tuo laajentaminen, on ollut alusta lähtien... Ihmiset saa tietoja mahdollisista uusista sarjoista ja niin edelleen.

horaaneko - 2010-09-13 16:38:44
Samaa mieltä Wedun kanssa edelleen. '~'
Siis okei, onhan ne muut uudistukset ihan OK, mutta se, että tänne tulis muitakin sarjoja, niin, iie arigatou! >:/

Itse en pidä esim One Piecestä ja Bleachista, ja näistä nyt varmasti tulis tänne omat osastonsa. >"< Mukavaa sitten yrittää löytää fanarttien ja -ficcien seasta jotn Narutoonkin liittyvää. ><

Lisäksi, pidän tästä sivusta. :3 Se on pieni ja käyttäjämäärä ei ole mikään jättimäinen. =3 Täällä tyypit tuntee käyttäjänimeltä, ja syntyy jonkinlainen mukava pikku yhteisö. ^^
Jos sekoitetaan siihen jotn muitten sarjojen takia tänme tulleita, niin se ryhmä hajoo pakolla. >< En tykkää. >:0

Sitä paitsi, tiedän tosi monta muutakin sivustoa, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan Narutolle. :3
Vaikka sarja joskus loppuukin, niin eihän se nyt sitä tarkoita, että Naruto sarjana kuolisi mukana. :/ Sehän on yksi Japanin suosituimmista mangasarjoista!!! 0w0
Mutta jos sarjat pidettäisiin erillään ja jokaiselle sarjalle olisi omat ficit ja artit sekä uutiset, niin sitten se käy horaanekolle. :3
Ps:Death Note ja Full metal alchemist!!! XD
Mutta Naruto on kyllä aina ja ikuisesti paras manga, aamen. :3
Pps: sillä missään muussa sarjassa ei ole Gaaraa. XD

Sivut © Fador ja kumppanit, Sisältö © käyttäjät. fador [ät] iki.fi saa yhteyttä.
Joitakin ikoneita otettu osoitteesta http://wefunction.com/2008/07/function-free-icon-set.
Rekisteriseloste