Valikko
Avatar

27.09.2009 20:37:12

Lisäyksiä laajennusideoihin

Kirjoittanut: Fador

Hieman pohjustusta:

Sivujen tarinahan alkoi vuoden 2003 lopussa jolloin IRC-kanava #naruto tarvitsi kotisivuja ja ilmoittauduin vapaaehtoiseksi tähän hommaan. Usean kuukauden tekemisen jälkeen sain valmiiksi yhdessä muutaman muun ihmisen kanssa sivujen ensimmäisen version, sivujen pohjakoodin tein täysin itse, muut tekivät ulkoasuun jne liittyviä hommia.

Tästä asti olen käytännössä yksin tehnyt sivuille tarvittavat korjaukset ja uudistukset. AHJteam on kyllä auttanut kovasti esim tekemällä tämän Invade-ulkoasun sekä muita korjauksia (+Lite-versio sivuista kun olin intissä). Viimeiset pari vuotta olen kuitenkin yksin saanut tehdä _kaiken_ ;) Toki muu ylläpito on ollut yleisenä tukena sekä moderointihommissa!

Sivut ovat olleet nyt toiminnassa yli 5 vuotta, enkä edes osaa laskea kuinka monta tuntia olen käyttänyt sivujen tekemiseen. Sivujen pohjakoodi on uudistettu täysin ainakin kahdesti. Tämä yksinään on monen kuukauden urakka. Tämän lisäksi olen jaksanut tehdä erilaisia uudistuksia käyttäjien pyynnöstä ja omien ideoiden pohjalta. Tästä huolimatta en ole tienannut sivuilla penniäkään, lähinnä menettänyt rahaa ;D Ja valituksia tulee enemmän kuin kiitosta.

Nyt kun en ole pariin vuoteen seurannut narutoa millään tavalla, ihmettelen itsekin miten vielä jaksan tehdä sivujen eteen töitä. Olen kyllä koittanut hakea koodausapua, mutta ketään ei tunnu enää kiinnostavan Naruto. Lisäksi sivujen ylläpitämiseen ja laajentamiseen tarvitaan sellaista taitoa jota monelta halukkaalta ei välttämättä edes löydy.

Idea siis olisikin ylläpitää mielenkiintoani sivuja kohtaan, pelkällä narutolla tämä ei tunnu toimivan.

Hieman mielipiteitä ja lisäyksiä mahdollista laajennusta koskien:

Kun lueskelin kommentteja aiemmasta uutisesta, moni ehdotteli uusia sarjoja lisättäväksi. Mutta lähtökohtana oli että näistä tehtäisiin yleinen animesivusto, jossa olisi mahdollisuus keskustella/julkaista tuotoksia mistä vain mahdollisesta sarjasta. Yksi pääsivu jossa olisi mahdollisesti uutisia tai esim uusimpia keskusteluita/tuotoksia/käyttäjiä.

Ja joku mainitsi rahoituksesta: Sivuille on olemassa riittävästi tilaa ja konetehoja laajennuksenkin jälkeen. Lisäksi mainosten tuottojen pitäisi kasvaa suhteessa käyttäjien määrään. Palkkaahan kenellekään täälä "työskentelevälle" ei ole koskaan maksettu eikä tulla tiettävästi koskaan maksamaankaan ;)

Useita rinnakkaisia animesivustoja ei tulla näkemään koska minulla ei ole aikomusta ylläpitää niitä! Yhdessä sivustossa on aivan tarpeeksi tekemistä.

Tähän uudistukseen luulisi löytyvän hieman enemmän tekijöitä kuin pelkän naruto-sivuston tekemiseen.. ;)

Ideoita laajennukseen:

Yhteisöllisyys olisi isona osana sivuja.
- Miitit, Yhteisöt (näistä tein jo osittain toimivan version), testit (näiden teko on myös aloitettu)

Arteissa, ficeissä ja videoissa tagitukset esim sarjan, parituksen jne perusteella, useita tageja per tuotos. Mahdollisuus seurata tietyllä tagilla varustettuja uusia tuotoksia.

Uutisiin myös tagitus juuri esim sarjojen perusteella.

Chatti jossa useita eri huoneita joissa voi olla yhtäaikaa.

Käyttäjän sivulle enemmän omia tuotoksia suoraan näkyville.

Mahdollisuus seurata tietyn käyttäjän uusia tuotoksia.

Mahdollisuus julkaista "miniblogia" jossa voisi esim kertoa uusista animejulkaisuista jne. Näitä voisi myös seurata ja niiden tiedot voisivat tulla suoraan esim pääsivulla.

Facebook tyylinen pikaviestintä (tämäkin on suunniteltu toteutettavaksi jo aiemmin)

Sivujen käyttäjätunnukset liitettäisiin suoraan wikiin ja foorumille.Lopuksi

Pitäkää vielä mielessä että sivuston kohtalo on yhden ihmisen harteilla, nämä lopettamalla saisin mukavasti vapaa-aikaa elämääni ;)


Edit

Chattiin voi tulla kommentoimaan ajatuksiani. ;)
+ lähettäkää Fadorille pipareita ja suklaata jouluna. t:dewo
Kommentit (Lataa vanhempia)
Killi - 2009-09-27 20:45:28
Lopeta vaan :D

Ataxia - 2009-09-27 21:12:12
Olen miettinytkin, että kauan sä olet jaksanut raataa yhden sivuston eteen ja nostankin hattua sen vuoksi. Kunnoitan omistautumistasi, enkä paheksuisi vaikka jättäisitkin tehtäväsi. Etenkin jos kiinnostus sarjaan on haihtunut - omakin pahin fani-vaihe kuoli jo reilut kaksi vuotta sitten.

Eih mulla tässä juuri muuta sanottavaa ole.
-Ataxia/Jayness

roskaposti - 2009-09-27 21:12:37
Et jumalauta ainakaa lopeta.. Kuolen ilman näitäps.. joosekokunon.com
ei muuta.

Hideto - 2009-09-27 21:14:09
Oh. Hoh. Mitähän tähän sanoisi..?
Olen tuossa jonkun aikaa miettinytkin, että kauanpa oletkin jaksanut sivuja pyörittää. Ja hyvin ilmeisenä seikkana on ollut se, että olet pyörittänyt niitä pääasiassa yksin. Itse ajattelin tosin, että "eläkkeelle" jäädessäsi yksinkertaisesti luovuttaisit ohjakset jollekulle toiselle ja sillä siisti... Tulipa sitten tämäkin päivä.

Mielestäni olisi siis ihan hyvä sauma ennenkaikkea KIITTÄÄ sinua pitkästä työstäsi. Jos olisi jotain virtuaalimitaleja, niin niitä postaisin sinulle kyllä mielelläni. ;) Tällä sivustolla on tullut pyörittyä jo niin monta vuotta, että huhhuh sentään. Ja kenen ansiota sekin on? Kiitos minun puolestani. <3 Mikäli tässä nyt on se suuri muutos edessä. Eikä sinua itseasiassa pysty tällä tavalla kiittämään tarpeeksi. Ehkä se ilahduttaa, että täällä on muutamia ihmisiä, joille tästä sivustosta on ollut monta vuotta paljon iloa ja hyötyä. :3

Kahteen kertaan uutisen luettuani olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että into Narutoon on tosissaan vähentynyt ja porukkaa poistunut fanilistoilta hurjaan tahtiin - huolimatta siitä, että Naruto on rantautunut Suomeen viimeisen kahden vuoden jälkeen ihan kunnolla. En tiedä, mitä siihen voisi sanoa tai asialle tehdä, mutta ehdottamasi laajennukset kuulostavat mielenkiintoisilta. Nyt kylläkin itse Naruto-aiheiselta sivulta lähtevät pohjat, mikäli ideasi oikein ymmärsin, ja siitä minulle jää vähän tyhjä mieli. :/ Naruto on minulle vanhalle narutardille arvokas asia. <3 Huolimatta siitä, että seurailen aktiivisesti muutakin japanilaista moskaa, tämä on jäänyt kirkkaaksi ykköseksi. Persoonallisuus ja ainutlaatuisuus suomalaisena Naruto-sivuna poistuisi - yleisiä animesivustoja kun on aika runsas määrä. Niitä on kohtuuttoman paljon ;)

Mutta kieltämättä tällä uudistuksella/laajennuksella on pointtinsa. Aion olla edelleen messissä ja katsella, mihin juttu kehittyy. Olen myös auttava käsi, jos sellaisia tarvitaan. :3
Mitäpä muuta tähän voisi sanoa. Valituksia on joo tullut, myös minun taholtani. Kaikessa ei voi myöntää olevansa täydellinen, heh. Hienoa, että olet jaksanut kuunnella meitä kiukuttelijoita kiitettävät viisi vai kuusikin vuotta.

Fador - 2009-09-27 21:16:15
Niin kertokaas nyt mitä näitä suomalaisia animesivustoja on? Kun aina kaikki sanoo että niitä on hirveesti mutta en mitään isompia ainakaan tiedä.

Hideto - 2009-09-27 21:17:36
Yksi sananen vielä.

En todellakaan tiedä, kuinka monta chapteria Naruto-manga tulee jatkumaan, mutta luultavasti (??) ei kovinkaan kauaa. Tilanteet tarinassa ainakin antavat ymmärtää sitä. Mikäli teitille millään kävisi - tarvitseeko alkuperäistä ja ainutlaatuista n.fitä lopettaa ennen mangan loppumista? Siinä vaiheessa murto-osa faneista jokatapauksessa hipsuttelee muualle. Voisimmeko odottaa jotakin ratkaisevaa päätösvaihetta myös Kishimoton kynästä? :>

Hideto - 2009-09-27 21:18:44
En tarkoittanutkaan suomalaisia ;)
Kansainvälisiä meinasin.

Siksi ideallasi onkin pointtinsa, onneksi en kieltänyt sitä.

LICHKING - 2009-09-27 21:20:48
minä olen taas sitä mielt et ei lopetet itedikaan sivusta ja mitä site arvostelen samoin mihin sivul laitan kuvat,olen loppuun assti sitä mielt et ainakaan viel lopet tätä sivua.

Fador - 2009-09-27 21:22:59
Uudistuksessa säilyisivät kaikki nykyiset ominaisuudet, käyttäjätunnukset ja käyttäjien lisäämät tuotokset...

Naruton loppumista en tule odottamaan, sivut vaativat ylläpitoa vaikka ne vain jätettäisiin pystyyn.

LICHKING - 2009-09-27 21:23:48
yksi on se Hellsing anime sivu on niit muitkyl mutkun eitu mieleen

Fador - 2009-09-27 21:25:35
Semmosia mihin voi kirjautua sisään ja vuorovaikuttaa muiden käyttäjien kanssa myös? =b

Hideto - 2009-09-27 21:28:24
Asia harvinaisen selvä.

Sanon edelleen, että olen touhussa mukana, jos apua tarvitaan. Olen valmis luovuttamaan myös ideoitani, jos tarkennetaan, mihin suuntaan voin vaikuttaa ja miten. ;) Huolimatta hienoisesta pettymyksestäni laajennus kuulostaa hyvinkin mielenkiintoiselta. :3

Nyt punkkaan kansalaiset. Tai ainakin iltapalalle.

Fador - 2009-09-27 21:30:36
Hideto: Kiitoksia, myöhemmin tulee varmaan enemmän ideointia uudistuksen suhteen =)

kunja-chan - 2009-09-27 21:36:40
Suht uutena ihmisenä minulla ei ollut käryäkään tästä "yhden ihmisen taakasta" ja nostan hattua sille.

Nuo laajennus ideat ovat omasta mielestäni aivan loistavia ja jos niiden avulla saadaan sivusto toimimaan paremmin ja pitempään niin mikäs siinä. tuonne aiempaan taisin laittaa, etten muutosta kannata juuri nyt, mutta toisaalta, jos sitä vielä kauan venyttää niin milloin se olisi valmis?

Chattiin tulisin oikein mielelläni tästä juttelemaan, mutta koneenrämäni sanoo sopimuksen sillä hetkellä irti, kun tätä yritän. Ja vika on aivan varmasti koneessa -.-

Ja näin loppuun.. Älä kiltti vain lopeta!!! Tietysti ymmärrän lopettamisenkin, mutta toivon koko sydämeni pohjasta, ettei tämä sivusto häipyisi pois maailmankartalta.

Riri - 2009-09-27 21:36:49
Minulla ei oikeastaan ole mitään selkeää kantaa tähän asiaa. Luultavasti jatkan täällä käyntiä, tehtiinpä se uudistus taikka sitten ei.

Odotan kuitenkin innolla, minkälaisen ratkaisun kehittelette tuolle paljonpuhutulle ja alatikasvavalle ficci- ja arttiongelmalle.

Gisel - 2009-09-27 21:40:08
Veti aika hiljaseks. Voisin mielelläni tulla auttamaan projektissa, mutta kun en osaa. Täytyy vaan toivoa, että jaksat vielä vastaisuudessa pyörittää näitä sivuja.
Jos uudistukset tulis koskemaan vähän kaikkea, se kuulostaa ihan hyvältä (mikäli se vaan onnistuu). Äläkä vaan lopeta. Mä kun oon ihan mukavasti kotiutunu tänne :/

LICHKING - 2009-09-27 21:41:56
bleach
dragonball
okei noil kahel pitäis oll mahikset kirjautua sisään jos muista oikein,minult voi kysyy jos on ongellmia löytää jokin anime/manga sivu. ;)


Karkki - 2009-09-27 21:42:22
Et ole saanut penniäkään ja olet tehnyt paljon töitä tämän eteen kuitenkin. Kiitos!!! ^^  Nuo idikset tuos uutises ovat mukavia, mutta apuani ette voi saada, vaikka olisin kiinnostunut. En nimittäin tiedä miten nämä hommat toimii... Naruto fani olen, mutta useimmat on jo huomanneet, että innostus on alkanut haihtua tästä porukasta, tai jotain.

Nyt en kuitenkaan vielä tajunnut, että jos tähän sivulle tehdään ne muokkaukset, niin jos jokin sarja on jo loppunut, esim vaikka Full moon, niin voiko senkin ottaa tähän sivulle,vai tuleeko käyttöön ne vain, jotka ovat alkaneet tulla 'suosioon' ja ne jatkuu kauankin?

Tulen ikävöimään sarjaa, kun se loppuu, joten toivon, että tähän tulee muutkin sarjat, koska olet tehnyt niin paljon töitä tämän eteen Myös kommentoijatkin ovat tuon perusteella innokkaita auttamaan.^^

Fador - 2009-09-27 21:46:12
Karkki: niin siis uutisointi olisi kaikkia sarjoja koskevaa, fanartteihi, ficceihin ja videoihin tulisi sitten vain eri kansiot (tai enemmänkin tagit) eri sarjoille. Eli mikään sarja ei olisi mitenkään painotettuna aiheena.

kunja-chan - 2009-09-27 21:47:35
Karkki, JOS olen oikein ymmärtänyt sivuille tulisivat kaikki mangat ja animet joille löytyisi yksikin töitä tekevä fani, myös loppuneet, vai olenko väärässä?

Ja tosiaan koneista en ymmärra pätkänvertaa, joten siinä en voi auttaa :( Niin kuin mainittu, auttajia olisi jos vain löytyisi sitä taitoakin ^^

kagome-chan - 2009-09-27 22:09:07
Eh...Fador...olen sanaton...

Olet jaksanut pyörittää nämä sivut jotain 5 vuotta... olen oikeasti sanaton.
Itse olen niin laiska, että en millään jaksais. Mutta Suurkiitos. Oikeasti, jos näitä sivuja ei olis en olisi ikinä tavannut niin monta upeaa ihmistä.

Ideat tossa ylhäällä ovat myös todella ihania ja olen iloinen, että joku jaksaa yrittää uudistaa ja tehdä jotain uutta. Itselleni varmaan jää aikaa haikee olo, kun Naruto sitten loppuu ja tiedän että moni varmaan kyllästyy tähän, jos tätä laajentumista ei tapahtuisi.

Itse en mitenkään voi auttaa, sillä en ole mikään tietotekniikan ihmelapsi, mutta ehkä pystyn johonkin vuoden tai kahen päästä :D Ken tietää... Voin kuitenkin aina antaa mielipiteen, jos sitä mihinkään tarvitaan.

Kuitenkin sinulle suurkiitos tästä, jos ajot lopettaa nämä sivut niin...Olen tietenkin surullinen, mutta se on lopulta sinun elämäsi. :D

Riri - 2009-09-27 22:16:01
Niin juu siis toki minäkin voin auttaa. Mitään koodaamishommia en osaa enkä ymmärrä, mutta jos keksitte mitään muuta missä mahdollisesti tarvitsisitte apua, niin minulta voi kysyä. ^^

Ja lähetetään paljon pipareita ja suklaata Fadorille. 8D Minkä lisäksi Dewulle tietysti pieniä viattomia animetyttöjä vapaaseen käyttöön.

Afeni - 2009-09-27 22:20:30
Omalta osaltani täytyy sanoa, että fiilikset laajennuksen suhteen ovat kahtaalle jakautuneet, kuten jo tuohon itse kirjoittamani uutisen kommentteihin kirjoitin. Naruto.fi on edustanut ja edustaa tietynlaista yhteisöllisyyttä, joka voi osittain kadota laajennuksen myötä. Mutta laajennuksesta seuraa varmasti paljon hyvääkin. Ja tavallaan suhtaudun siihen hyvin suurella mielenkiinnolla ja innolla.

Ja en muista sanoa tarpeeksi usein kiitos. Teet tosi paljon hyvää työtä, vaikkei aina varmasti innosta sitten yhtään. Ja vaikka taidan välillä olla varsinainen pain in the ass, kun vaadin ficci-puolelle sitä ja tätä, niin arvostan oikeasti sitä, mitä oot jo sen eteen tehnyt. Ficit on vaan mulle sydämenasia ja sen takia jaksan siitä asiasta jankata niin paljon.

Mutta niin, kiitos kaikesta tähän asti tekemästäsi. Toivon tosiaan, että jatkat edelleen hommissa :) Ja toivon, että ite saan jatkaa ficci-puolella omissani. Mitä laajennukseen tulee, mulla ei tota teknistä osaamista kauheasti ole, mutta autan toki mieluusti siinä missä pystyn.

napalmdeath - 2009-09-27 22:33:02
oon sivulla tosi uusi, joten en tiennyt tästä "yhden miehen showsta" juurikaan, mitä nyt jotain aavistellut kun noita joitain uutisia lukenut. enkä kyllä osannut aavistaakaan että niin kauan olisit tätä yksiksesi pyörittänyt, siitä anstaitset kyllä rutosti rispektiä täältä päin.
jos sivu lopetettaisiin, elämästäni lähtisi varmaan pala. vaikken täällä kauaa ole ollutkaan, on tästä sivusta tullut pysyvä osa päivärutiiniani :'''D mutta ymmärrän toki, yksin pyörittäminen ja koodaaminen on varmasti todella hankalaa. jos vaan osaisin yhtään mitään niin ilmoittautuisin vapaaehtoiseksi apulaiseksi, voin toki ilmoittautua vaikken juuri mitään mistään tiedäkään. haluaisin vain tuntea tekeväni jotakin tämän sivun eteen jos se estää sitä poistumasta nettikartoilta.
mutta nuo uudistukset kuulostaa kiinnostavilta. ja sekin olisi hienoa, jos tästä tulisi monen mangan/animen virallinen suomenkielinen verkkosivu, ei tarvistisi yrittää ymmärtää sitä minulle niin järkyttävän vaikeaa englantia jolla tosi monet sivut on.
muuta sanottavaa mulla ei nyt tähän hätään taida olla, meitsi alkaa kattomaan elokuvaa kavereiden kanssa, öitä ihmiset : )

IchiReKu - 2009-09-28 13:57:04
Niinkuin tuohon edelliseen postiin jo sanoin: Jos sivun ylläpitäjillä (tässä tapauksessa siis lähes yksinäisellä sellaisella) ei ole tarvittavaa kiinnostusta, varsinkaan ilman rahallista korvausta, websivujen aihetta kohtaan, niin voi käydä köplästi. Vaikka on monia ihmisiä fuusiota vastaan ja websivusto ei toimi ilman käyttäjäkuntaa, niin vielä vähemmän se toimii ilman webmasteria.

Joten eiköhän sitten vaan tiimiä kasaamaan ja kohti uutta rojektia. Ideachatkeskusteluja ajoittamaan tai ideapostia/pollia tekemään, jotta saadaan mahdollisimman moni vanhoista mukaan.

Joka tapauksessa jonkinnäköinen "naula arkkuun"-meininki vaikuttaa jo olevan, eli ei kun uutta suomalaista animeyhdyskuntaa perustamaan ^^ Itse odotan innolla uutista, missä tämä fuusio julkistetaan.

Viimeiseksi kiitos Fadorille vuosien työstä ja toivottavasti se jatkuu, mutta ei ehkä aivan ylhäisessä yksinäisyydessä. Itse olen aina innostunut olemaan mukana, mutta en kestäisi sitä noin suurella vastuulla. Piu!

Raw - 2009-09-28 14:49:55
Eii.. Elä lopeta, pliis :< Löysin tämän n. 2 kk sitten ja olen jo koukussa! Neiii..
Ei ole tullut kiitosta? :o
KIITOS! <3

Daikon - 2009-09-28 16:39:35
En tiedä nyt oikein mitä voisin tässä sanoa. Noh vaikka se, että ihmiset unohtavat yleensä kiittää. Tietysti sitä muistetaan aina välillä, mutta joskus asia on vai niin, että kiittäminen unohdetaan. Mietitään vain huonoja puolia. Varmaankin vasta nyt moni ajattelee kuinka paljon töitä oletkaan tehnyt tämän sivun ylläpitämiseksi ja on hyvä juttu että olet jaksanutkin. Onhan tuossa vuosia tullut kertyneeksi pari.

Juuri tällaista suurta animesivusto uudistamisesta kannatan ja nyt vain pitäisi löytää henkilöitä, jotka osaisivat paremmin auttaa. Kaikilla ei ole taitoa vaikka olisi halu auttaa. : <

Mutta jos sinä Fador lopetat tämän koko touhun niin olisihan se surullista, mutta ymmärrettävää kyllä. Onhan tämä vienyt paljon aikaasi. Mutta kiva kuitenkin olisi jos et lopettaisi. : DD

Lee-san - 2009-09-29 15:24:26
Kiitos vuosista joilla olet sivuja ylläpitänyt. Siiis KIITOS. Mun mielestä su ei enää tarvi ylläpitää sivuja ainakaan yksin. :)
Itte voin auttaa vos jotenkin voin. En sitten tiedä osaanko auttaa, mutta jos voin niin auttaisin mielelläni! KIITOS !!! :)

Lee-san - 2009-09-29 15:26:04
KIITOS!!!!!!!!!

Afeni - 2009-09-29 20:19:01
Kuulinpa tänään parin ihmisen suusta sellaista kommenttia, että voisivat jopa palata tänne, jos tämä uudistus toteutuu x)

Kattava otoshan tuo ei ole, mutta uudistus voi kyllä väkeä tänne houkutella.

mansikkamies - 2009-09-29 20:38:08
Hienoa miten joku voi ja jaksaa ahertaa yhden sivun eteen niin paljon. Haluaisin olla avuksi jos apua tarvitaan, mutta minulta ei osaamista juurikaan löydy. ^___^
Kivaa että uudistuksia tulee, tuo miniblogi juttu olisi mielenkiintoinen.  

Olet kyllä suklaasi ja piparisi ansinnut Fador!   @w@

Ninsu - 2009-09-29 20:54:53
Ainakin aluksi voisinkin sanoa että moni haluaisi kovasti auttaa mutta epäilevät ettei heistä kauheasti ole apua. No sama vika minullakin. Tottakai olisi kiva auttaa mutta en aijo tarjota apuani en edes aijo harmitella etten voi tai osaa auttaa.

Mutta minultakin aivan valtavan isot kiitokset Fadorille, joka on sen n. 5 vuotta ahertanut ja saanutkin näin upeat sivut aherrettua. Toivon ettet lopeta, mutta tottakai se on Fadorin päätettävissä. JA jos lopettaa ymmärrän sen kyllä varsin hyvin. Tulisin kyllä siitä huolimatta olemaan aika surullinen.
Olen tutustunut ihaniin ihmisiin, opinnut ja saanut enemmän tietoa Narutosta täältä ja mitähän kaikkea.

Edelleen kyllä olen vastaan tuota laajennusta. Pidän näistä ennemmin vain Naruto aiheisena sivuna niin nytten kuin Naruton jälkeenkin.

Manga saattaa (en kyllä osaa itse sanoa mielipidettäni millaisessa tilanteessa se minusta on) olla loppumaisillaan, mutta anime jatkuu vielä senkin jälkeen aika kauan. Fillereitähän siihen täytyy välillä pukata mukaan.
Ja sitten kun Naruto animea ja mangaa on ruvettu suomentamaankin aika vasta, uusia fanejahan se tuo esiin. Annettaan heillekin sitten tilaisuus tutustua ja jakaa täällä sitä Naruto faneutta. Uusia tulee ja vanhoja lähtee pois.

Kyllähän niitä anime aiheisia sivuja löytyisi varmasti. En ole kyllä etsiskellyt, enkä tiedä miten niitä on enää elossa siitä asti kun minä niitä olen viimeksi etsinyt eli n. pari vuotta sitten.

Thgilnoom - 2009-09-29 21:53:28
Ihmiset rupeavat nyt vasta kiittelemään, kun siitä sanotaan.
Mutta erittäin suuret kiitokset täältä minunkin puolestani vain, olet saanut tälläiset sivut aikaan, joilla käyn useamman kerran päivässä.
Olen itsekin uudistusta vastaan, voi olla, että sitten tämä menettäisi juuri tämän makunsa, jos tästä tulisi sellainen monen animen ja mangan sivusto.
Ei olisi välttämättä niin suurta yhteishenkeä mitä täällä nyt on yhden aiheen sivustona tai jtn.
Mutta sinun päätöksesihän se on, raskastahan tälläisen sivun tekemiset ja muu sellainen on.
Jaksamisia kuitenkin.

DeviL1n - 2010-02-19 23:13:06
tätä on varmaankin joskus jo ehdotettu mutta lisään nyt itsekkin vielä : voisiko tuohon fanfic osioon saada jonkinlaisen "jump"-toiminnan koska jos sivuja on esin 50 ja pitäisi saada lukea sivulta 30 jotain, on hidasta jo osittain rasittavaa selata sivut yksi kerrallaan ^^

ja näin lopuksi VALTAVAT APLLODIT JA ISO KIITOS YLLÄPITÄJILLE ;DDD

FreeRunner - 2010-11-18 23:22:38
tämä Mahtavan uudistuksen tekeminen vie varmasti mahdottomasti aikaa sillä tiedän millaista hommaa koodaus voi olla ja jos vain osaisin koodata paremmin autaisin mutta koodaus ei ole paras alani joten tyysyn odottamaan :/ ja tarkoitus olisi pysyä Käyttäjänä Pävitykseen asti ja siitä eteenpäin :D

Sivut © Fador ja kumppanit, Sisältö © käyttäjät. fador [ät] iki.fi saa yhteyttä.
Joitakin ikoneita otettu osoitteesta http://wefunction.com/2008/07/function-free-icon-set.
Rekisteriseloste