Animu.fi foorumi

Yleinen keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Kipsi - Elokuu 09, 2013, 21:34:07

Otsikko: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Elokuu 09, 2013, 21:34:07
Tämmönen topikki kirjojen ystäville. :'D
Kertokaa ihmeessä lyhyt yhteenveto juonesta ilman karmeita spoilereita ja antakaa kirjalle arvosananne 1-5 asteikolla. :)

Itse luin tuossa loppuun pari päivää sitten Ian Flemingin Casino Royalen, joka on ensimmäinen James Bond -romaani. :'D
Kirjan pahis on terroristi ja erilaisten rikollisjärjestöjen rahojen sijoittaja, Le Chiffre, joka on törsännyt investoinneillaan rahat ja päättää lähteä hankkimaan niitä takaisin uhkapeluulla. Bond pistetään tehtävään, koska on paras peluri MI6:lla ja hän lähtee vastapeluuseen miestä vastaan, jotta tämä ei voi enää investoida rahoja terrorismiin.
Arvosanaksi annan , koska vaikka tykkäsinkin kirjasta paljon niin jotkut kohdat oli aivan turhan pitkitettyjä (mm. se kun Bond selittää pelin sääntöjä), ja loppu oli jotenkin laimea.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Elokuu 09, 2013, 22:41:19
Luin tässä vähän aikaan sitten C.S. Lewisin Narnian tarinat fantasia kirjan (siinä oli monta tarinaa).

Luin kirjat kronologisessa järjestyksessä, jolla Lewis halusi ne luetavan. Ositain järkevää olisi ollut lukea ne ilmestymis järjestyksessä.

Kirjat tapahtumat tapahtuvat meidän maailmasamme vuosien 1900 ja 1949 välissä. Tarinoissa englantilaiset lapset pääsevät Narniaan maailmaan, jotta halitsee sen luoja Aslan leijona. Pääteema kirjoissa on pelestaa Narian maailma sitä uhkavilta ihmmisiltä ja olenoista.

Kirjoja oli seitsemän yhteensä:

Taikurin sisarenpoika
Velho ja leijona
Hevonen ja poika
Prinssi Kaspian
Kaspianin matka maailmaan ääriin
Hopeinen tuoli
Narnian viimeinen taistelu


Pidin kahdesta ensimmäisestä varsinkin. Ne oltiin kirjoitettu helposti ymmäretäviksi ja niistä ei kovin helposti pudonyt käryiltä. Hevonen ja poika ei ollut hyvä. Se oli raskaasti kirjoitettu, enkä ymmärtänyt kirjan kaikkia kohtia. Prinssi Kaspian oli hyvä. Matka maailmaan äärinkin. Hopeinen tuoli ei ollut kauhean kiinostava, mutta viimeinen oli kiinostavan oloinen.

Arvosana on 4, koska Hevonen ja poika ja Hopeinen tuoli eivät oleet kiinostavia. Toinen asia mikä häirtisi oli, se että niisä aikajana on ristiriidassa. Esim. Taikurin sisarenpoika on kirjoitettu vasta kuudentena kirjana, kun taas Velho ja leijona on kirjoitettu kauan ennen sitä. Jotkin tiedot eivät täsmää tällöin.

(click to show/hide)

Nämä kuminkin olivat sellaisia, että ne voisi lukea uudestaan joskus. Tällä kertaa ilmestys järjestyksessä.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Michiyo - Elokuu 10, 2013, 12:47:30
Hmm.. Viimeisimmät kirjat jotka olen lukenut, ovat Douglas Adamsin teos The Ultimate Hitchhiker's Guide to Galaxy, joka tuli luettua ensimmäistä kertaa kokonaan englanniksi. Olen siirtynyt lukemaan aika paljon amerikkalaista ja brittiläistä kirjallisuutta alkuperäiskielellään, koska haluan päästä tulkitsemaan alkuperäistä teosta ja sen sanaleikkejä (joita varsinkin Adamsilta ja Prattchetiltä löytyy kiitettävästi).

Toinen viimeaikainen kirja on Hannu Rajamäen teos Kvanttivaras, joka on ensimmäinen suomalainen scifiteos, joka on julkaistu samaan aikaan myös englanninkielisenä laitoksena ja päässyt myyntiin suomen rajojen ulkopuolelle.

En ole viime aikoina hankkinut juurikaan uusia kirjoja, joten olen päätynyt lähinnä uudelleenlukemaan monia omistamiani kirjoja, joista kaikista pidän huomattavan paljon, joten ehdottomasti 5 molemmille!
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Afeni - Elokuu 11, 2013, 15:40:15
Hauska topic. Pitääkin spämmiä tätä aina toisinaan, kun saa uusia kirjoja kahlattua läpi.

Charlaine Harris - Dead Ever After
Arvosana: 2,5 / 5

Sookie Stackhouse -sarjan (True Blood) 13. ja viimeinen kirja, jota odotin myös paljon. Kirjan juonesta on tosi paha sanoa mitään spoilaamatta koko kirjasarjaa, mutta teos jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen jäi. Sookie huomaa olevansa tilanteessa, jossa ei voi kuin pitää päänsä pystyssä ja kohdata tulevan sattui se kuinka paljon tahansa. Samaan aikaan hänen henkensä on jälleen hiuskarvan varassa, sillä hän on ehtinyt kerätä itselleen vuosien varrella sekä eläviä että kuolleita vihamiehiä melkoisen liudan... ja varsin moni heistä haluaa kostaa.

Kirjailijan tyyli ei pettänyt tässäkään teoksessa vaan pysyi tasaisena verrattuna sarjan aiempiin osiin. Tarinan saamista käänteistä ja loppuratkaisusta koko sarjalle en kuitenkaan pitänyt. Aavistelin tulevia käänteitä jo ensimmäisten sivujen aikana ja oli suoranaisen ikävää huomata olleensa oikeassa. Nostan silti hattua kirjailijalle siitä, että hän toteutti lopun juuri sellaisena kuin toteutti. Melkein uskaltaisin väittää, etten ole ainoa vannoutunut lukija, joka itki verta ja väänteli naamaansa tuskaisena, kun loppu ei mennytkään omien toiveiden mukaan. Pisteytys siis vastaa lähinnä omaa pettymystä, eikä kerro sinällään kirjaa hyvyydestä / huonoudesta mitään.


//edit 12.8.2013

Sain uuden kirjan luettua, mutta en nyt viitsi uutta viestiä heti perään kirjoittaa eli muokkailenpa tähän.

Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful Creatures (Saatavana suomeksi nimellä Lumoava kirous)
Arvosana: 4- / 5

Kirja kertoo Ethanista, joka on aina asunut Gatlinin pikkukaupungissa. Hänen äitinsä on kuollut onnettomuudessa ja tapaturman jälkeen isä siirtynyt elämään öisin ja kirjoittamaan kaiken hereillä oloaikansa, Ethan ei tätä juuri näe. Hänestä huolehtii perheen taloudenhoitaja Amma. Ethanin elämä saa odottamattoman käänteen, kun kaupunkiin muuttaa salaperäinen ja kaunis tyttö, Lena. Nuoret tutustuvat toisiinsa, mutta sekä pikkukaupungin asukkaat että yliluonnolliset voimat heittävät kapuloita rattaisiin. Mikään ei ole niin yksinkertaista, miltä aluksi saattaa näyttää... ja voiko keneenkään edes luottaa?

En ole katsonut kyseisen kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa, joten en osaa sanoa, miten hyvin nämä kaksi teosta osuvat yksiin. Kirjasta kuitenkin pidin hyvin paljon. Mielestäni se oli englanniksi jokseenkin vaikealukuinen, suomeksi olisi saattanut sujua paremmin. Osaan englantia hyvin, mutta törmäsin silti moniin itselleni vieraisiin sanoihin. Alkuun kuvittelin kirjan olevan Twilight-kopio, mutta se paljastui paljon paremmaksi ja juoneltaan syvemmäksi. En aina jaksanut innostua päähenkilöistä, mutta varsinainen tarina kuitenkin piti tiiviisti otteessaan loppuun saakka.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Elokuu 16, 2013, 19:32:37
Stephen Kingin Uinu, Uinu lemmikkini tuli äskeitän luettua.

Lääkäri Louis Greed muutaa vaimonsa, kahden lapsen ja perheen kissan kanssa omakotitalolle maale. Heidän naapurisaan asuu vanhempi parkis kunta. Judson ja Norma Grandall. Jud johdataa Greedit lemmikieläintin hautausmaale ja myöhemmin Louisin sitä taaemsas.

Tässä on tullut aika, jolloin olen lukenut Kingiä ja muutekin kauhua kirjalisuuta. Kirja oli omasta mielestäni kiinostatavaa lueteavaa ja jotkut kauhu kohdatkin oli hyvin kirjoitettu.

Arvosanani on 3,5. Antaisin varmasti ennemmän, mutta 2 asiaa estää sen.

1. Näin tähän perustuvan elokuvan vuosia sitten, jotten tiesin kirjan perus juttut etukäteen. Kirjan jotkut juttut oli melkein suoraan kopioitu elokuvaan (suurin syy siihen on, että King itse käsikirjoitti elokuvan).

2. Kingin kirjoitustyyli. En minä sitä nyt vihaa olenkaan ja olen alkanut tottua siihen, mutta välillä se on aika törkeää luetavaa. Varsinkin, kun olen tottunut "ei törkeään" tyyliin ennemmän.

Kaikkin puolin tämä oli hyvä kirja. Arvosanani siitä varmaan nousee, kun toisella keralla olen varmana tottunut Kingin tyyliin.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Elokuu 23, 2013, 10:48:28
Tapani on lukea kirjoja kirjastossa (lyhyitä usein), koska en haluaisi lainata. Haluan näes lukea kirjoja ilman aikarajaa.

Niin, kirjastossa tuli luettua Bram Stokerin Dracula.

Vastavalmistunut englantilainen asianajaja Jonathan Harker on hoitamassa kiinteistö kauppaa romanialaiselle kreiville Draculalle. Harker joutuu yöpymään tämän linnassa Transilvaniassa, jossa alkaa tapahtua outoja ja pelottavia asioista. Suurin osa kirjasta tapahtuu kuminkin Enlangissa Lontoosa, juonnepa joudutaan hieman nopeasti. Lontoossakin alkaa tapahtua outoja asioista.

Kirja kerrotaan päiväkirjojen, sähkeiden, kirjeiden ja muistioiden kautta. Esim. kirja alkaa Jonathanin päiväkirjasta, mutta se siirtyy vähän myöhemmin hänen vaimonsa Minan päiväkirjaan.

Kirja oli mielenkiintoista luettavaa. Päiväkirja merkintöjä oli vaihteeksi hieno lukea.

Arvosana on 3,5. En kaikkia kirjan kohtia tajunnut ja osa kohdista ei paljoa pääjuonta edistänyt. Kuten kohta missä Minan ystävä Lucy kertoo ihastuksistaan.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Elokuu 25, 2013, 11:44:04
Tänään sain Arto Paasilinnan Jäniksen vuoden luettua.

Elämäänsä kylästynyt lehti toimittaja Kaarlo Vatanen löytää metsästä luokantuneen jäniksen poikasen. Vatanen otaa sen huostoonsa ja hylkää elämänsä kuljeksimalla ympäri Suomea kokemalla hauskoja ja ihmeelisia asioita.

Kirja on tyylitään draama komediaa, mutta itse en pahasti löytänyt tästä selleaisia kohtia hirveän paljon. Tai löysin, mutta oli joskus epäselvää oliko kohta koominen vai ei.

Arvosana on 4,5. Oikeastaan krirjan ainoat miinukset on, että jotkin kuvakset ja tapahtuma selitetään todella nopeasti ja sen lyhyys (alle 200 sivua). Kirja oli hyvänä plusana helposti kirjoitettu, että vaikeasti ymmäretäviä kohtia oli kovin vähän. Kiinostavia kohtiakin oli tässä.

(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Minorea - Elokuu 27, 2013, 06:53:21
Kim Hyon-hui - Sieluni kyyneleet

Terroristi, joka tappoi vuonna 1987 Korean Air lennolla 115 ihmistä räjäyttämällä koneen. Entinen Pohjoiskorean agentti kertoo, millainen elämä pohjoiskoreassa on ja millaista aivopesua siellä harrastetaan. Omia kokemuksia perheestä, koulutuksesta ja elämän vaikeudesta.

Arvosana 4,5

Pidin itse kirjasta hyvin paljon, mutta suomennus ilmeisesti (?) kusi joissain kohdin suoraan sanottuna. Pitäisi lukea kirja myös englanniksi, niin tietäisi, onko suomennus virheellinen vai onko kirja jo englanniksikin käännetty päin prinkkalaa. Joissakin kohdissa tulee hieman epätodellinen olo, onko asia oikeasti voinut tapahtua. Eräässä kohdassa myös agentti ampuu itsensä (ja kuolee), mutta kuitenkin samalla juoksee parturikampaamon takaovelle onnistuen karistamaan eteläkorean agentit.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Syyskuu 03, 2013, 20:57:01
Tuli luettua 2 krjaa tässä ajassa. Toinen kirjastossa ja toinen kotona.

Aluksi aikaisemmin mainittu Ian Flemginin Casino Royale.

Juonen Kipsi kertoi, että kerron arvioni siitä.

Arvosanani tälle on 4.

Kirja on krjoitettu kohtuulisen helppoksi, että pysyin hyvin käryillä (vaikka kaikki kohdat ei oleet heti ymmäretävissä). Miinusta tulee mainitusta loppusta, kohdista jotka eivät vie juonta eteenpäin ja Bondin ajatukset naisista. Olivat liijan halveksevan kuuloisia.

Toinen oli Max Brooksin Sukupolvi Z - Zombisodan aikakirjat.

Kiinasta lähtöisin oleva virus alkaa levitä (tartuu tutuun tapaan puremalla) ympäri maailmaa muutaen ihmmiset hitaiksi, mutta vaaralisiksi zombeiksi. Tästä alkaakin maailmanlaajuinen sota zombeja vastaan.

Tämä on kirjoitettu haastatteluromaanin muotoon. Kirja kerotaankn useiden ihmmiset näkökulmasta, jotka ovat eri maan kansalaisia, jotkut taas ovat sivileejä ja toiset taas sotilaita.
(click to show/hide)

Tälle on vaikea antaa suoraa arvosanaa. Joko 3 tai 3,5. Kirjassa on itseäni kiinostavia "haastateluja," mutta sitten on taas sellaisia jotka eivät paljoa kiinosta. Varsinkin kohdat joissa selitetään USA:an armeejan budjetista.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Afeni - Syyskuu 04, 2013, 08:27:33
Mia Kankimäki - Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Arvosana: 5 / 5

38-vuotias suomalainen mainostoimittaja saa tarpeekseen tylsästä elämästään ja päättää tehdä jotain erilaista. Häntä on jo opiskeluajoista lähtien kiinnostanut heian-kaudella (n. 1000-luvun taitteessa) elänyt hovinainen Sei Shonagon, joka on kirjoittanut maailman ensimmäisen romaanin Makuro no shoshin (Tyynynaluskirja, engl. The Pillow Book of Sei Shonagon). Vaikka Sein kirja on tunnettu, hänestä itsestään ei tiedetä juuri mitään. Niinpä tämä suomalainen nainen ottaa vuorotteluvapaata, anoo apurahaa ja lähtee Kiotoon etsimään Seitä ja tonkimaan hänen taustojaan. Kirja perustuu täysin tositapahtumiin ja kertoo tutkimusprosessista.

En paljoakaan lue tietokirjallisuutta, saati sitten tutkimuksia, koska pääasiassa ne ovat aika puisevia silloinkin, kun aihe on mielenkiintoinen. Ei tämä kirja. Kankimäen teos on yksi parhaista kirjoista, jonka olen viimeisinä vuosina lukenut. Se tempaisi mukaan Kioton maisemiin ja sai minut kiinnostumaan niin Sei Shonagonista kuin Murasaki Shikibustakin. Samaan aikaan se avasi näkemystä siitä, millaista on olla Japanissa lähes kielitaidottomana länsimaalaisena naisena. Kirjassa on paljon mielenkiintoisia ajatuksia, teräviä huomioita ja hauskoja hetkiä. Toisaalta myös vuoden 2011 maanjäristyksen, tsunamin ja Fukushiman tilanteen käsittely on niin koskettavaa, ettei lukija voi olla itse ahdistumatta.

Loistava teos. Täytyykin yrittää saada lähiaikoina käsiini Sein Tyynynaluskirja ja Murasakin Genjin tarina.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Syyskuu 04, 2013, 17:11:12
Thomas Harris, Uhrilampaat
Toinen kirjoitettu romaani Dr. Hannibal Lecteristä. Kirjan päähenkilö on kuitenkin Clarice Starling, FBI-harjoittelija, joka otetaan mukaan tutkimaan juuri tapahtuvia sarjamurhia. Naisia löytyy tapettuina ja nyljettyinä, ja Starling koittaa saada kiinni sarjamurhaajan, joka on niistä vastuussa.

Tykkäsin tästä kirjasta huomattavasti enemmän kuin ensimmäisestä 'sarjan' kirjasta, koska tässä jopa oikeasti nähtiin Dr. Lecteriä enemmän, aiemmassa kirjassa (Punainen lohikäärme) taisi olla vain muutama kohta hänestä. Sinäällään huvittavaa, että kirjat ovat muka hänestä, mutta eivät sitten kuitenkaan. Toki hänellä on jokaisessa osansa, mutta joop. Aluksi mietin, että tulenko pitämään Starlingista yhtään, mutta lopulta hahmo kyllä alkoi olla jo mieleinen. Kirjassa huomaa myös sen miten häntä syrjitään eikä häntä oteta niin vakavasti tai tosissaan, koska on nainen (ja kaiken lisäksi vielä harjoittelija).
Kaikin puolin oikein mielenkiintoinen ja jännittävä kirja, itse murhaajakin oli hyvin erikoinen.. kuten näissä ovat osoittautuneet olevan. Muutamissa kohdissa oli hieman tylsempiä tapahtumia - poliisit kun aina tuppaavat olemaan niin hitaita näiden juttujen kanssa kuten aina..
Annan arvosanaksi 5-.

Seuraavaksi kohti tämän kirjan 'jatko-osaa'. : )
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: horaaneko - Syyskuu 06, 2013, 02:56:34
Pimeä puoli, Stephen King

Sain tämän päätökseen jo pari viikkoa sitten joten mitään tuoreita fiiliksiä ei ole. Tykkäsin kuitenkin kirjasta tosi paljon (miten voi olla tykkäämättä mistään mitä King on kirjottanut??) ja erityisesti siksi, että siinä perehdyttiin kirjailijan ajatusmaailmaan päähenkilöiden osalta. Itselle tämä aukaisi kirjoittajana monia uusia ovia päässä, ja kirja oli todella inspiroiva. Kauhun lisäksi King oli tuttuun tapaansa tuonut mukaan myös sopivasti huumoria, rakkautta, syvällistä pohdintaa ja raakaa toimintaa. Kirja ei ollut tunnelmaltaan niin kaunis kuin Insomnia (taitaa suomeks olla Uneton Yö) joka on ehdottomasti lempikirjani Kingiltä, eikä sen puoleen yhtä raaka kuin esim. Epätoivon Kaupunkikaan, vaan juuri sopivasti siltä väliltä.
Juonesta en taida paljastaa muuta kuin minkä takakansi antaa ymmärtää. Toisinsanoen, perusperiaate on, että päähenkilö luo olennon, jota aluksi ihailee, mutta josta kasvaa hirviö. Tästä hirviöstä tulee hänen pahin painajaisensa niin unissa kuin todellisessa maailmassakin, ja pahinta on, ettei tätä painajaista pääse karkuun mihinkään.
Kirjassa kuvataan myös hyvin paineentuntua ja ihmisen ratkaisuja, kun kuolema on aivan lähellä. Lisäksi pidin sen kieroutuneisuudesta, joka melkein sai ihastumaan tähän Pimeään Puoleen.
Sanoisin, että 5-. Miinus tulee siitä, että olisin halunnut nähdä enemmän kirjassa kuvattavien kirjailijoiden otteita heidän teoksistaan. (näitä näkyi muutamassa välissä) Mut joo, suosittelen! :D

 Itse asiassa voisin samaan syssyyn puhua Insomniasta.

Kirja kertoo vanhuksesta, joka yhtäkkiä menettää yöunensa. Pikku hiljaa hänen unensa loppuu kokonaan, ja sitten alkaa tapahtua. Kuin myös kaupungissa: abortin vastustajat ja puolustajat ottavat raa'asti yhteen, hyväkäytöksinen naapurin mies hakkaa vaimonsa ja alkaa osoittaa kummallisia hulluuden merkkejä, ja samoihin aikoihin vanhus, Ralph, alkaa nähdä aurat.

Kirja oli kaunis. Se oli enemmän kaunis kuin hirveä. Kaikkein eniten pidin siitä, että kirja oli kirjoitettu eläkeläispapan näkökulmasta. Se toi kirjaan omanlaisensa mausteen, enkä ole oikeastaan ikinä lukenut samankaltaista. Kirja ei kuitenkaan etene hitaasti kuten voisi olettaa. Se tavallaan osoittaa, että vaikka niin sanottu "Todellinen elämä", aika ennen vanhuutta, on ohi, himo, kaipuu ja voima elämiseen on yhä ennallaan. Kirja on pelottava - totta kai - mutta se on myös ajatuksia herättävä, jännittävä, hauska ja tunteikas.
Erityisesti rakastuin kirjan kahteen hahmoon, Klothoon ja Lakhesikseen. Sympaattisia tapauksia <3

Arvosana tietty täysi 5!

Wow, Shinji, Kingin tyyli "tökeröä"...? .____. Mielipiteet tietty kunniaan, ja genreen tottumattomuuskin tietty aina vaikuttaa, mutten henk. koht ole ikinä törmännyt niin soljuvaan ja sana sanalta järkeenkäyvään tekstiin kuin Kingillä. Jos raakuus häiritsi, suosittelen Insomnian (Uneton Yö) lukemista! :) (mä täällä yritän puolipakottaa ihmiset lukee Kingiä... ::D)
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Syyskuu 06, 2013, 10:08:25
Lainaus
Wow, Shinji, Kingin tyyli "tökeröä"...? .____. Mielipiteet tietty kunniaan, ja genreen tottumattomuuskin tietty aina vaikuttaa, mutten henk. koht ole ikinä törmännyt niin soljuvaan ja sana sanalta järkeenkäyvään tekstiin kuin Kingillä. Jos raakuus häiritsi, suosittelen Insomnian (Uneton Yö) lukemista! :) (mä täällä yritän puolipakottaa ihmiset lukee Kingiä... ::D)

Tämä menee ihan off-topiciksi (mistä kovin isot pahoiteluni), mutta laitan sen nyt tänne. En ole riitaa hastamassa enkä halua samanlaista "sotaa" tänne, niin kuin Inhovanne anime hahmot osiossa viime vuonna oli. Enkä aio mielipidetäsi muuta horaaneko.

Sanoin Kingin tyylin olevan törkeää en tökeröä. En itse haluaisi kirjoitaa niin kuin King, koska ajattelen kaikkia lukijoita. Jotkut tykäävät jotkut ei. Olen myös tottunut ennemmän ei-Kingin tyylilä kirjoitetuun. Olen tätä mieltä vaan. Mieleeni voi muutua jossain vaihessa kyllä.

En ajattele Kingin tyylistä kuminkaan niin, että en aikoisi jatkossa lukea. Kotonani on 2 muuta Kingin kirjaa odotamassa lukemista (kolmaskin saataa odotaa, jos löydän divarista kiinostavan teoksen), ideani on jatkossa muutenkin lukea Kingiä lisää ja olen hieman harkinnut Pimeän puolen lukemista.

Mielesäni on myös lukea varmana Uneton yö, mutta sitä ennen haluaisin lukea SE teoksen, koska Uneton yö sijoituu samaan kaupaunkiin ja se tapahtuu vasta SE:n tapahtumien jälkeen.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Syyskuu 16, 2013, 12:26:29
Toinen Arto Paasilinnan kirja tuli luettua. Hurmaava joukkoitsemurha nimeltään.

Liikemies Ollinen Rellonen on yrittämässä itsemurhaa. Paikka jossa hän kumin aikoo tapaa itsensä hän kohtaa eversti Hermanni Kemppasen, joka myös koittaa tappaa itsensä. Rellonen estää hänen aikeensa ja molemmat siirtävät itsemurhaa aatetta myöhemmäksi. Miehet saavat yhdessä idean, että he voisivat järjestää itsemurhalaisille yhteisen kokouksen. Kokouksessa koitetaan saada ihmiset luopumaan itsetuhoisuudesta, mutta kun tulosta ei saada, niin suurin osa kokouksen ihmisistä päättävät, että he tekisivät kaikki joukkoitsemurhan.

Tämä oli Jäniksen vuoden tavoin komedia aiheinen vakavalla asiallakin. Tämän näin toisin hauskempana. En naurautunut kohdille, mutta ymmärsin vitsin ja hymyilinkin hieman.

Tämä oli mukavaa luettavaa. Aihe oli vakava, mutta sitä ei ylistetä kirjassa.
Arvo tälle 4. Kirjassa on kiinnostavia kohtia, kun kerrotaan osan joukon jäsenien tarinoita, joissa kerrotaan syyn kuolla. Osa näistä oli mielestäni kuminkin tylsiä ja kirjassa on paljon enemmän kuvauksia ja kerronta kuin hahmojen puhumista.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Lumikki - Lokakuu 01, 2013, 17:32:08
J.R.R. Tolkien Hobitti, eli sinne ja takaisin

Bilbo Reppuli on hobitti, ihmisenkaltainen oleto, joka viettää leppoista hobitinelämäänsä, kunnes velho Gandalf tupsahtaa hänen kotiovelle kääpiölauma vanavedessään. Seikkailu alkaa tästä, ja Bilbo huomaa olevansa aikamoinen sankari hobitiksi, hobitit kun inhoavat seikkailuja.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Lokakuu 20, 2013, 11:06:31
Eilen tuli luettua Stpehen Kingin Painajainen läpi.

Kohtulisesti menestytny kirjailia Ben Mears saapuu Jerusalem's Lotiin (kutsutaan lähinä Salem's Lotiksi) pikkukaunpinkiin, missä hän asui lapsena. Ben on saapunut paikalle käsiteläkseen lapsuudesaan saamaan traumaa ja kirjoitakseen uuta kirjaa. Kaupungissa kuminkin alkaa tapahtua outoja asioista, kun ihmmisiä alkaa kadota.

Tämän lukemisessa kesti aikaa. Ei kirjan pituuden takia, vaan koska tuli muuta ajateltavaa. Sain sen kuminkin viimein luettua.

Tämä oli helposti ja mukaansa tempaavasti kirjoitettu. Se on Kingin tyylilä kirjoitettu, mutta tässä sitä on aika vähän (tämä oli Kingin toinen kirjoitama romaani).

Annan tälle arvoksi 4,6 (jos tälläisen arvo hyäksytään). Miinukset tulevat tarinan alusta, jotta en aluksi tajunut (siinä se tuntui ihan eri kirjalta), sen loppusta, joka oli selvemmin kirjoitettu, mutta se ei ollut mielestäni kovin vakuutava ja sen muutamista kohdista, jotka tuntuivat oudoilta. Muuten tämä oli hyvä ja kiinostava teos. Jotkin kohdat olivat jänitäviä ja melkein pelotaviakin.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Lokakuu 26, 2013, 12:17:01
Oon unohtanut postata tänne.. XD

Tuli luettua tuossa alkukuussa Thomas Harrisin Hannibal loppuun, joka oli siis jatkoa Uhrilampaille.
Kirjan juonesta voisin sen verran sanoa, että Dr. Hannibal Lecter on vapaalla jalalla - vihdoin - ja pääsee siis tekemään kuten lystää. :'D Ja tietenkin sitten FBI on helisemässä hänen etsintöjensä kanssa. Mukaan astuu myös henkilö, jolla on menneitä kaunoja häntä kohtaan ja koittaakin saada hänet hengiltä. Ja tietenkin mukana on myös Uhrilampaista tuttu Clarice Starling, joka ei tahdo antaa periksi etsintöjen kanssa.

Tykkäsin tästä kirjasta hyvin paljon, koska tässä Dr. Lecteriä oikeasti nähdään enemmän, häneen kiinnitetään myös enemmän huomiota ja nähdään jopa niitä murhiakin. 8) Teksti oli sujuvaa ja sitä oli mielenkiintoista lukea, vaikkakin tuli pariin otteeseen nyrpisteltyä nenää joillekin suoranaisen pervoille kohtauksille.. olin aika järkyttynyt (henkilöhahmojen osalta siis). ,___,
Kirjan lopusta en kauheasti tykännyt, mutta ei voi mitään. ;__;

Annan arvosanaksi sen 5-.


Koitin lukea tämän jälkeen Stephen Kingin Maantievirus matkalla pohjoiseen -novellikokoelmaa, mutta jouduin sen jättämään kesken, koska se oli aika puuduttavaa lukemista (taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen joutunut hänen teoksensa kesken jättämään tämän takia). Ensimmäinen novelli oli hyvä, kuten myös kolmas, mutta sitten ne alkoivat vain käydä pitkästyttäviksi.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Michiyo - Lokakuu 28, 2013, 14:16:15
Hah, hah!

Lisätäänpä tänne jotain normista poikkeavaa: Kanadalaisen tutkijan André Noël Chakerin kirjoittama tutkimus nimeltä The Finnish Miracle.

Suosittelen tätä kirjaa ehdottomasti suomalaisille, jotka eivät tiedosta niitä kaikkia mahtavia puolia, mitä Suomessa ja suomalaisuudessa on. Erittäin kattava kuvaus yli kymmenen vuotta sitten Suomeen työn perässä muuttaneelta ulkomaalaiselta, joka analysoi Suomen menestystä ja arvoa maailmalla ja kertoo tasan tarkkaan sen, miksi on lottovoitto syntyä Suomeen. ^^ Ei tarvitse pelätä, että kirja olisi kokonaan pelkkiä kehuja, sillä herra Chaker analysoi sekä hyviä että huonoja puolia suomalaisuudessa ja suomalaisisssa arvoissa. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos!

4,5
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Lokakuu 28, 2013, 14:27:38
Äskenpä luin Robet Blochin Pysko.

Vakuutusyhtiössä työskentelevä Mary Crane varastaa töistään 40 000 dollaria ja lähtee pakko matkalle. Matkalla hän asetuu hetkeksi Bates moteliin, jonka lähellä on pieni kartano. Motellin hoittajina ovat keski-ikäinen Norman Bates ja hänen kontroloiva äitinsä.

Juonesta kerroin lyheesti, koska tämän kirjan kohdalla juonta ei kannata paljoa kertoa.

Olin tätä ennen kuulut tämän elokuva versiosta, joka on yksi legendaarimista elokuvista koskaan. En ole sitä vielä nähnyt, mutta olen siitä aika paljon spoilantunut, kun olen siitä lukenut tietoa paljon.

Tämä oli kauhu/jännitys kirja. Toisella tavalla toisin. Kuvakset ovat aika siempeleitä, mutta hyviä. Kohtaukset jossa keskitytään Normanin mieleen olivat oikein kiinostavia. Kirjassa oli oikein paljon ylätyksiä ja hyvin toimiviakin.

Arvio tälle 4,8. Ainoa kunnon iso miinus tulee tämän lyhyydestä. Kirja oli vain yli 220 sivua pitkä. 300 sivua olisi ollut kivempi määrä. En voisi sanoa tätä parhaimaksi lukemakseni kauhu tai jännitys kirjaksi, mutta tämä oli kuitekin hyvä. Suositelen tätä teille, jotka pidätte kauhusta ja pyskologiasta.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Marraskuu 09, 2013, 19:16:08
Luinpa jäleen Stephen Kingiä. Piina kirjaa tällä kertaa.

Kuuluisa kirjailia Paul Sheldon joutuu autoonetomuuteen. Hänet pelastaa entinen sairaanhoitaja Annie Wilkes, joka on sammala tämän "ykkös fani." Annie eteenkin pitää kovasti Paulin Misery Chastein hirstoriaalisista romaaneista. Kun Annie lukee viimeismän Misery kirjan hän raivostuu ja pakotaa Paulin kirjoitamaan seuraavan osan, mutta hän saataa kuola.

Tyyliltään tämä on kauhua. Toisin ilman yliluonolisuuta olenkaan. Varsinaisen tarinan lisäksi kirjassa näytetään Paulin kirjoitaman Misery kirjan kohtia. Kinginhän kirjoitti tämän, kun hän sai fantasia romaanistaan Löhikäärmen silmistä tappouhkauksia, kun hänen uskotiin lopetaneen kauhun kirjoitamisen. Sinälänsä kiinosta lähtökohta teokselle.

Arvoksi tämä teos saa 2,9. Pidin monista kohdista ja kirjoitukista. Moni kirjan kuvauksista oli kuminkn vaikeaa ymmärtää (Kingin tuttu kirjoitustyylikin on tässä), loppua en tajunut ihan hyvin ja Miseryn kirjan kohdat eivät kiinostaneet loppulta, niin arvo tälle on hieman pieni.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Marraskuu 09, 2013, 19:43:19
Parfyymi: erään murhaajan tarina, kirjoittanut Patrick Süskind
Aivan mahtava kirja. :'D Olin katsonut kyseisen elokuvaversion muutamia vuosia sitten ja nyt tahdoin myös lukea alkuperäisen teoksen, koska olihan se nyt pakko! Enkä kyllä pettynyt yhtään.

Tarina kertoo Jean-Baptiste Grenouillen tarinan, jolla on heti syntymästään lähtien aivan uskomaton hajuaisti. Hän elää hajujen saartamana, palvoo erilaisia hajuja ja muokkaa mielikuvituksensa ja nenänsä avulla mielessään kaikista mahtavimpia hajuyhdistelmiä mitä voi vain kuvitella. Lopulta hän törmää uuteen, aivan uniikkini hajuun jota ei ole koskaan ennen haistanut ja tahtoo tämän itselleen.
Hyvin havainnollisesti kirjoitettu koko teos. Pystyin itse kirjaa lukiessani melkein haistamaan kaikki hajut joita Grenouille pääsi itsekin nuuhkimaan. Tarina oli myös karmiva, kyllä, mutta pidin todella kovasti siitä. Myös sivuhahmot olivat hupaisia ja ne veivät aina tarinaakin eteenpäin.
Arvosanani on 5.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Marraskuu 13, 2013, 10:30:35
Haastatelu kirjan  "Et kuitenkaan usko" tuli luettua. Haastateltavana on näytelijä Ville Haapasalo, haastatelija on Kauko Röyhkä ja kirjan kuvien otajana on Juha Metso.

Ostin tämän aluksi isälle isänpäivä lahjaksi. Kirja kuminkin vaikutti kiinostavalta, niin lukaisin sen, vaikken Haapasalon fani ole.

Kirjassa Haapasalo kertoo ajastaan Venäjälä 1990 luvun aikana.Hän kertoo miksi tuli Venäjälle, millaista siellä on ollut ja kuinka hän on viihtynyt siellä. Haastatelun aikana tulevat ilmi Venäjän huonot puolet ja hyvätkin.Haapasalo kertoo asiat suoraan ja ei kaunistele paljoa. Kirjan kuvatkin ovat onistuineita.

Arvo 4,7. Miinukset lyhyydestä (ymmäretävissä toisin, kun haastelua tehtiin 2 päivää) ja että tekstin määrä on sivuilla vähän. Sivut ovat laajoja, mutta tekstiä ei ole misään täynä.

Lyhyt arvio tuli, kun kysessä ei ole fiktio kirja.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Marraskuu 15, 2013, 17:56:21
Gaston Lerouxin Oopperan kummitus.

Pariisin oopperassa tapahtuu kummia ja kaikki syyttävät siitä Oopperan kummitusta, jota kukaan ei ole koskaan nähnyt. Christine Daae, oopperan eräistä kuorotytöistä, päätyy kummituksen ihailun kohteeksi kovin seurauksin. Christinella tosin on jo mielitietty, Raoul de Changy, mutta kummitus ei tästä pidä, ei sitten yhtään. Miten käykään Christinen?

Pidin kirjasta kovasti; se oli hauska, mielenkiintoinen ja mystinen ripauksella jännitystä. Henkilöhahmoja oli mukava kirjo ja jokainen oli erilainen, varsinkin oopperan uudet johtajat huvittivat itseäni suuresti. Christine oli varmaankin ainoa hahmo josta en aivan niin kovasti pitänyt, ja se johtui siitä, että tyttö oli aika onnettoman oloinen - ei osannut oikeastaan tehdä kovastikaan mitään järkevää.
Kirjan loppu oli yllätys, mutta ei huono sellainen. Tosin petyin hieman myös kyseiseen paljastukseen. :l

Annan arvosanaksi 4.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Marraskuu 28, 2013, 19:35:26
Stephen E. Ambrosen Taistelutoverit on läpi luettu.

Fakta kirjassa kerotaan Yhdysvaltojen maavoimien 101. maahanlaskudivisioonan Easy-kompaanian osuudesta Toisessa maailmansodan ajan Euroopasta. Varinaista päähahmoa ei ole. Kirja kertoo monen eri sotilaan näkökulmasta lukujen välillä.

Tätä ennen olin nähnyt tämän tv-sarja version. Pidin siitä ja ajattelin kirjankin lukea.

Kerronta oli sujuvaa, mutta välillä aika sekalaista. Tämä on toisin ymmäretävissä, kun yhdestä kompaaniasta puhutaan, niin näkökulmaa ei voi olla vain yhdessä sotilaasa.

Arvo 3,5. Jotkin kirjassa olevista "tositarinoista" olivat kiinostavia ja mieleen painuvia. Jotkin taas eivät ja välillä oli vaikeasti ymmäretävää tekstiä.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Afeni - Joulukuu 01, 2013, 16:41:21
Enpä ole hetkeen muistanut tänne kirjoitella, joten kaksi päivitystä nyt samalla kertaa.

Helena Waris - Uniin piirretty polku
Arvosana: 4 / 5

Kirja kertoo sisaruksista, jotka ovat joutuneet eroon toisistaan ja joiden muistot aiemmalta ajalta ovat kadonneet. Kukaan heistä ei muista mennyttään, mutta kiivaasti he yrittävät sitä silti etsiä. Jokainen heistä kamppailee tahollaan löytääkseen todellisen itsensä samalla, kun elävät vahvasti tätä hetkeä ja kipuilevat rakkaissa ihmissuhteissaan.

Kirja oli mielenkiintoinen kudelma tätä hetkeä ja menneisyyden etsintää. Kokonaisuutena se toimi ja piti otteessaan viimeisille metreille asti. Fantasia muinais-Suomi ja Skandinavia toimi erinomaisena ja kiehtovana ympäristönä. Suosittelen lukemaan.


Saara Henriksson - Moby Doll
Arvosana: 3 / 5

"Kirja, jossa mies etsii naista ja nainen valasta". Kirja kertoo nuoresta suomalaisesta opiskelijasta, joka tekee lopputyötään, mutta on samalla hukassa omassa elämässään. Hän on musiikin opiskelija, mutta valaat ovat kiehtoneet häntä lapsuudesta saakka. Niinpä hän lopulta päättää tehdä lopputyönsä valaan lauluun liittyen ja lähtee Norjaan etsimään valaita. Samaan aikaan hänen entinen miesystävänsä kamppailee naisenkaipuunsa ja valaisiin liittyvän työprojektin kanssa. Hänkin päätyy Norjaan valaiden perään joskin erisyistä kuin entinen tyttöystävänsä.

Luin kirjan erääseen työjuttuun liittyen. Normaalisti en olisi siihen luultavasti tarttunut. Siinä mielessä odotukseni eivät olleet kovin korkealla, mutta kirja onnistui jopa ylittämään ne. Se oli parempi kuin kuvittelin, sillä tarina piti kyllä otteessaan. Kirjailijan tyyli ei kuitenkaan iskenyt minuun, joten ajoittain jouduin työstämään omaa ärsytystäni, että sain kirjan luettua loppuun.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Joulukuu 17, 2013, 11:49:30
Arto Paasilinna Ukkosenjumalan poika
 
Suomen munaiset jumalat ovat oikeeasti olemassa. Jumalat ovat katkeria siitä suurin osa suomalaisista kuuluu kirstinuskoon, eikä moni enään usko heihin. He päätävät otaa mallia kirstinuskosta lähetämällä ylijumala Ukkon pojan Rutjan Suomeen käänytämään suomalaiset takisin muinaiseen uskontoonsa. Rutja vaihtaa olomutoaan antikki kaupian Sampsa Ronkaisen kanssa, joka on harvoija, jotka vielä uskovat muinaisiin jumaliin. Sampsan muodossa Rutja kokee Helsingissä kaikenlaista, kun sammala koitaa käänytää suomalaiset uskoonsa. Rutjan muodossa oleva Sampsa taas on piilossa.

Etsin perhen kirjakaapista jotakin luetavaa ja tämä tartui käteen. Tämän alku ei ollut kiinostava, mutta se parani nopeasti. Kirjan idea on kiinostava ja tämä osaisi olla hauskakin välillä.

3 tälle. Loppua kohden kirja ei ollut enään yhtä kiinostava ja kun tässä kuvataan Sampsan osuuta Rutjan muodossa, niin ne eivät oleet kovin innostavia kohtia.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Kipsi - Tammikuu 19, 2014, 12:54:58
Tuli tuossa vähän aikaa sitten luettua Stephen Kingin Carrie.
Kirja kertoo Carriesta, joka on ollut koko elämänsä koulukiusattu - ja on edelleen. Hän asuu äitinsä kanssa, joka on fanaattinen uskovainen (joka menee todellakin aivan järkyttäviin ulottuvuuksiin). Carrien sisällä kiehuu viha kaikkia häntä kiusanneita kohtaan, mutta hän kärsii kaiken mitä hänelle tehdäänkään sanaakaan sanomatta. Hänellä on kyky telekinesiaan, jota kirjassa myös käydään läpi erilaisten sisäisten artikkeleiden myötä.

Mielenkiintoinen kirja. Juoni oli ihan mukaansa tempaava jne. Hahmot olivat suurimmaksi osaksi se asia, mikä itseäni ehkä ärsytti eniten. Tuntui siltä, että kaikki olivat jotenkin seonneita.. ja nekin, jotka olivat sitten ehkä vähän enemmän täysjärkisiä eivät välttämättä osoittautuneetkaan sellaisiksi. Mikä itseäni ihmetytti suuresti oli se, että Carrie oli lukiossa ja siellä tehtiin edelleen ihan hirveitä kiusaamistemppuja, jotka ovat yleensä suurin piirtein ala-astelaisten tms. tempauksia. Omassa lukiossa ei ole koskaan tullut nähtyä minkäänlaista kiusaamista - ihmiset ovat jo sivistyneempiä. ,__,
Mutta kuitenkin: tykkäsin teoksesta kyseisiä seikkoja lukuun ottamatta. Kävi sääliksi Carrieta todella paljon.

Arvosanani on 3,5
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Tammikuu 19, 2014, 19:49:15
J.R.R Tolkenin Hobitti eli sinne ja takaisin

Oikeastaan tämä oli kolmas kerta kun luin tämän.

Lumikki selitti tarinan, niin sanopa vain mielipteeni.

Luin tämän jäleen uudeleen, koska olin koittanut toista kirjaa lukea, mutta sille ei aikaa ollut paljoa ja haluasin lukea jotakin. Valitsinpa tämän nyt, sillä olin valmiiksi suunitelut lukeavani sen tämän vuoden aikana. Uusiman Hobitti elokuvan kunniaksi haluasin myös virkistää muistiani ennen sen katsomista.

Tästä huomsi helposti, että tämä oli lapsille alunperin kirjoitettu. Kuvaukset ovat suurimaksi osaksi yksinkertaisia (selviä kuminkin) ja hahmojen keskustelut lapsille sopivia. Voisin myös uskaltaa sanoa, että moni kääpiöistä on muutamaa poikeusta lukuunotamata hieman personatomia tässä. Bilbo ja Gandalfissa on personaliisuuta kuminkin.

Arvo 4,5. Miinusta tulee siitä, että osa kuvauksista on hieman vaikeata ainakin minun ymärtää ja hahmojen puheet ovat välillä hieman raskaita.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: Shinji - Tammikuu 28, 2014, 17:28:29
Luin kaksi fakta kirjaa suunileen samaan aikaan, niin arvion molemat.

The Beatles ja usko rakauteen - Steve Turner
Koska olen ajattelut lukea jonkin Beatles kirjan, niin nyt siihen tuli tilaisuus. En ole Beatles fani, mutta koska kysessä on legendaarinen bändi, niin olen halunnut tietää siitä lisää.

Odotin tämän olevan tavallinen fakta kirja, joka esipuheen jälkeen etenee kronologisesti. Se kuminkin alkaa siitä, kuinka John Lennon sanoi kohtutun "The Beatles on nyt suositumpi kuin Jeesus" kommentin taustalla ja sen seurauksena. Kirja keskityy pääsäntöisesti Beatlesin uskonnon katsomuksen välille. Tämä herätti aluksi hämmenystä, mutta oli tässä kiinostavaa luetavaakin. Esim. jäsenten sitaatit ja, että jotkin laulut ovat saanet inspiraatiosta liityen uskontoon (osa on vielä kehitetty LSD:en vaikutuksena). Myös samassa tarkasteleaan yhtyeen muuta vaiheita ja Jeesus kohun jälkeen kirja etenee kronoglogisesti.

3,8 tälle. Miinusta tulee lyhyydestä (alle 300 sivua, kun lähteet ja alkusanat otetaa pois) ja, että kirja kertoo Johinista ennemmän, kuin muista jäseneistä, joista olisi ollut kiinostavaa lukea ennemmän.


Saiskos pluvan, Vesa-Matti Loiri - Petri Nevalainen

Olen pienestä asti pitänyt Veskusta, niin tämän lukeminen oli lähes pakkollista.

Tämä etenee ihan aikajanalisesti (muutama poikeusta lukuunotamata). Tätä kiritisointiin aikoinaan siitä, että kirjassa ei paljastetta Veskusta paljoa uuta. Syitä on selvästi se, että tämä on ensimmäinen Veskusta kertova kirja ja, että hän ei ole osallistunut tämän tekoon. Itse sain kuminkin tietää hänestä uuta.

Tämä saa 3,5. Teos on lyhyt (200 sivua elemänkertaa) ja tapahtumat etenevät aika nopeasti. Pientä miinusta on myös anettava, että kun kirjan lopussa on lista kaikkista Veskun rooleista vuosien varella, niin siellä ei olenkaan mainita hänen dubbaus rooleja.
Otsikko: Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
Kirjoitti: EgyLynx - Huhtikuu 26, 2014, 19:48:02
  Stephen Kingin Carrie
Eikös ton pohjalta oo tehtykin ainaskin 3 leffaa?
Edit 3 leffaa ja yks spin off...