Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - Shinji

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen keskustelu / Yleistä puhetta fanficeistä
« : Lokakuu 25, 2013, 18:38:41 »
Koska täälä on suositeltu joitakin ficcjeä, niin miksei niistä puhutaisi yleisesti? Esim. millasia luet, millä ohjelmalla kirjoitat, kuinka usein luet/kirjoitat, minkä sarjan ficcejä luet yleensä, milloin aloitit niiden kirjoitamisen  jne.

Itse aloitin varsinaisten ficcien teon 19 vuotina. Tätä ennen olin paperille kirjoittanut melkein vuosi sitten noin kahden sivun pituisia omia versiotani jostakin sarjan kohdasta. Näitä ei ole enään talella.

Ekat kunnon ficcit kirjoitin Microsoft Office Word ohjelmalla koulun konella. Vanhemmala konelani ei ollut sitä. Koulun koneta oli helpompi käytää, kun sen Word ohelma korjasi suuremman osan kirjoitus virheistä (niitä jäi kuminkin).

Uudela konellani WordPad ohejelma, johon kirjoitelen. Ainoa haita on se, että se ei korjaa yhtään virhettä.

Olen lähinä kirjoittanut Narutoon liityvää. En tiedä miksi oikeastaan.

Pidin siinä eniten vuorosanojen kirjoitamisesta. Kuvaukset ovat minulle välillä haastelisia, ainakin jos on tehtävä kovin tarka sellainen.

Olen yleensä lukunut Naruto ja Neon Genesis Evangelion tarinoita. Saatan lukea muunkin sarjan ficciä (useinmiten sellainen, jonka tiedän), jos se on kaverin tekemä tai jos siinä on mieleenkiintoinen idea. Lukeminen on jäänyt kyllä muuala, kun olen lukunut tavallaisia kirjoja nyt paljon.

Nykään en kirjoittele säänölisti. Teen sitä epäsäänölisti ja tosi harvoin. Mielesäni on kuminkin muutamia tarnoita, jotka koitan kirjoitaa. Suunitelen täälä hetkellä yhtä one-shotia, jolle olen asentanut deadlinenkin.

2
Manga / Minkä mangan/mangat haluaisit suomeksi?
« : Lokakuu 07, 2013, 21:57:11 »
Mitä mangoja haluaisitte suomeksi on kysymys.

Itse haluan lukea mangaa suomeksi, koska se on helpompaa ja juoni ja juttut ovat itseleni ainakin selkeämpiä tällöin.

Itse haluaisin ennemmän vanhoja sarjoja. Sangatsu julkaisi Osamu Tezukan Viidakon valtiaan, että hänen muitakin sarjoja olisi hyvä saada suomeksi. Kuten esim. Astro Boy (se Astro Boy mikä on suomeksi julkaistu, ei ole Tezukan tekemä), Adolf ja Black Jack. Nämä ovat mangna klasikkoja ja koska itseäni kiinosta jotkin vanhemmat tarinat, niin miksei.

Tuorenmista kiinostaisi D.Gray-man ja Neon Genesis Evangelion: Angelic Days. Edellä mainitun  mangan piiros tyyli ei ole niin kiinostavan oloinen, mutta kyllä se muuten kävisi koska pidän NGE:esä. DGM:ästä olen nähnyt animesta kohtauksia ja joitakin lauluja kuunelut, niin se on alkanut kiinostaa.

Myös Hichschool of the Dead ja Hellsing Dawn olisivat lukemis listassa. Vaikka olen sanonut, että minua ärsyätää HOTD:än fanservice, niin kyllä minun jossain vaihessa on saatava se varmaan lopuun saaka seurattua. Mangana voisi mielummin, koska se jatkaa animea pidemälle. Molemmat mangat ovat kuminkin tauolla (Hellsing Dawnista ei ole julkaista edes ensimmäistä pokkaria), että niiden suomi käänöstä saadaan vielä vähän aikaa odotaa.

Nämäkin kiinostaisivat hieman:

Go Nagain mangat. Devilman ja Mazinger Z ainakin.

Chobits
. Animena sain katsotuksi, että voisi sen mangakin lukea.

The Melancholy of Haruhi Suzumiya. Manganssa on ennemmän sisältöä, kuin anime versiossa, että seuramista olisi ennemmän.

Rurouni Kenshin. Tästä tiedän vähän eikä tähän paljoa sillai kiinostusta ole. Tämä kuitekin on arvostettu klasikko, että voisinhan sitä kyllä lukea alun ja katsoa muutuko se kiinostavaksi.

Gintama. En uskoisi tämän olevan niin hyvä, mutta voihan tämänkin alkua seurata.

Mirai Nikki. Varmaan tämä ei ihan tyyliäni ole, mutta on tämä tarpeeksi kiinosta, että voihan sen lukea läpi.

Elfen Lied. Anime versiossa on ehkä vain puolet mangasta mukana ja koska mangassa anetaan ennemmän vastauksia sarjaan kysymyksiin,
(click to show/hide)
niin tämä olisi ihan kiinostavaa luetavaa (manga versio toisin saataa olla pervompi kuin anime).

Übel Blatt. Mitä olen kuulut tarinasta, niin se kuulostaa kiinostavalta. Tämä on toisin hieman "aikuismainen," että sitä ei varmaan suomeksi heti saada. Tästä ei ole animeakaan tehty.

Pokemon Adventures. Jotkut sanovat tämän olevan anime versiota paremmpi ja mitä olen kuulut, niin tämän on uskolisempi peleille kuin anime versio.

3
Manga / Ensimmäinen managsi
« : Syyskuu 20, 2013, 14:31:31 »
Elikäs mikä on ensimmäinen koskaan lukemasi manga?

Itselläni se on Yu-gi-oh! Olin kirjastossa selailut hieman Dragon Ball mangaa, mutta en lukenut kertakaan kunnolla. Yugiohta kuminkin luin kunnolla.

Aluksi katsoin vikasta sivusta mallia mangan luku tyyliin, mutta totuin siihen nopeasti eikä se tuota minulle vaikeuksia ennän. Loppu onkin sitten historiaa.

Pidin Yugiohsta, vaikka luin siitä vain seitsemän ensimmäistä pokkari, kun sen tyyli vaihtuu nopeasti siinä

4
Pelit ja pelaaminen / Mitä pelikoneita omistat/olet omistanut?
« : Syyskuu 10, 2013, 12:00:27 »
Elikäs mitä pelikoneita omistat tai olet omistanut. Halutessasi voit mainita eri koneen peliin, josta pidit eniten kyseiselle konelee.

Nintendo Enterteiment Systems (NES)

Tälle ei ollut kovin paljoa pelejä meillä, mutta tätä tuli muksuna pelattua paljon. Lisää peletavaa sai, kun siihen aikaan kun tämä oli (80 luvun lopussa ja 90 luvun alussa), niin pelejä pystyi vuokramaan. Tälle vuokrattiin mm. Super Mario Bros. 2 ja Batman vuodelta 1989, joita ei päästy läpi, mutta niitä oli mukavaa pelata.

Suosikkini peli tälle konsolellile on Super Mario Bros. ykkönen tai sitten sen kolmas osa. Niistä alkoi innostukseni peleihin.

Super Nintendo Enterteiment Systems (SNES)

Tälle oli pelejä vielä vähemmän tarjolla kuin NES:ille, mutta tällekin vuokratiin pelejä ja kaverilla tuli pelattua muita SNES pelejä.

Paras peli tälle konsolille mielestäni on Donkey Kong Country. Hyvän näköinen ja mukaansa tempaava tasoloikka peli. En pääsyt peliä läpi muistaakseni, muta loppu bossiin ainakin päästiin.

Nindento 64

Tämä on ainoa vanha Nintendon konsoli, mikä meillä on.

Paras peli tälle on Super Mario 64, joka on minun kirjoisani paras peli koskaan. Ositain siksi, koska en ole päästy yli 10 vuoteen pelaamaan vanhoja Mario pelejä (Mario kakkosta lukuunotamta), joista jonkun muun sanoisin parhaaksi peliksi koskaan.

Playstation (PS1)

Kun tämä tuli meille, pelasin oikeastaan vain räiskintä pelejä ja niitä homatiin tälle paljon. Ensimmäinen Crash Bandicot (tasoloikka) oli meillä toisin vähän aikaan. Maineikaita pelejä meillä oli tälle kuminkin. Esim. Doom,Duke Nukem 3D, kaksi ensimmäistä Resident Eivliä ja Metal Gear Solid (näitä en toisin pelannut).

Parhaaksi peliksi sanon PS ykköselle ensimmäisen Medal of Honnorin. Tästä alkoi innostukseni Toisen maailmansodan peleihin.

Playstation 2 (PS2)

Tälle meillä on vain räiskintä ja toiminta pelejä, mutta myös tälle on 3 Grand Theft Auto peliä, josta alkoi pitämiseni vapaan maailmaan peleihin.

Tälle on valitettavasti osaa valita suosikki peliä.

Game Boy Advance (GBA)

Ensimmäinen käsikonsoli minkä omistan. Tälle on vain peleinä Super Mario Bros. kakkosen GBA versio (paras peli tälle konsolille) ja sitten muualta löytyneet Pokemon Red vanhalle Game Boyle (en ole pääsyt läpi, kun en paljoa tiedä mitä tehdä) ja Powepuff Girls (ihan ok peli xD).

Xbox

Kun tämä tuli meille, niin tälle alettiin keskittyä todella paljon. Pelejä tälle ostettiin ja tätä käytettiin paljoa.

Paras peli tälle on Halo 2. Upean näköinen, musiikki on loistavaa ja taistelut toimii.

PC

Tätä olemme käyttäneet todella todella harvoin, mutta tällekin on löytynyt peletavaa sopivasti.

Tälle suosikki pelini on Medal of Honor: Allied Asualt,

Meillä on myös omistuksessa Nindento DS, Xbox 360, PS3 ja 3DS, mutta en nyt kertoisi mitä tälle on, koska näiten "sukupolvi" on vielä kesken.

5
Yleinen keskustelu / Ertyisopetus
« : Elokuu 27, 2013, 13:18:32 »
Kysyisin ketkä täällä ovat erityissopeutuksen tai tuen tarvessa opiskelussa. Olisi kiinnostavaa tietää jos jollakin on lukihäiriö tms.

Te joilla ei ole erityisopetuksen tarvetta, voitte kuminkin kirjoitella tänne ja kertoa mielipiteenne asiasta. Voitte myös kertoa onko teilläkin jokin keskittymishäiriö, vaikka ette tarvitsisi tukea opiskeluun.
 
Itselläni on dysfasia. Minulla on kielellisiä vaikeuksia. En aina ymmärrä kaikkein parhaiten tekstiä, jos se on kirjoitettu eritäin tieteellisesti ja vaikeasti. Selko kiellä minulle on asiat välillä selitettävä. Lukihäiriö on tässä mukana. En huomaa virhettä heti ja en aina muista onko jossakin sanassa kaksi samaa kirjainta. Tämän takia en varmaan myöskään ymmärrä englantia yhtä hyvin lukiessani. Toisin kun kuuntelen sitä. Minun on myös vaikea muodostaa enku sanoista lauseita, minkä vuoksi toistaan toisen sanoman, koska se on helppoa minulle.

Koko ala-asteen olin erityiskoulussa. Ylä-asteella olin ns. tavallisessa koulussa, joissa oli kuminkin erityisluokkia (nämä olivat muista luokista erikseen melkein). Koska minulla ei ollut mitään aavistusta minne haen peruskouluun jälkeen hain ammattikouluissa olevaan valmentavaan. Näissä on rentoa opiskelua joissa mietitään mitä tekee  valmentavan jälkeen. Lukion en hakenut, koska opettaja ei puhunut siitä, keskiarvoni ei riittänyt (kotiseutuni lukio on todella kielipainoteinen) ja koska niissä ei ole ihan erityisopetusta, niin ei kiitos.

Olin kaksi vuotta valmentavassa, jolloin hain liiketaloutta opiskelemaan (olin sekä valmentavassa ja liiketaloutta opiskellessa eritys ammattikoulussa). Valmistuin keväällä ja olen syyskuuhun asti töissä erässä toimistossa.
 
Minusta on hyvä, että on erityisopetusta kouluissa ja että on sellaisiakin kouluja, jotka on vain erityiskouluja, koska kaikki eivät pärjäisi ei-erityiskoulussa.  En toisin ymmärrä miksei lukiossa, ammattikorkea kouluissa ja yliopistoissa voi olla niitä (lukiossa on kuulemani mukaan toisin ertyisoppetajia)?

Lainaus
Ymmärrän halusi lukio-opetukseen, mutta tässä minun täytyy silti olla eri mieltä. Syykin on yksinkertainen: Lukio ei itsessään anna ammatillista koulutusta, vaan siitä on pakko jatkaa vielä eteenpäin. Jos lukioilta vaadittaisiin mahdollisuutta erityisopetuksiin, pitäisi sitten myös kolmannen asteen oppilaitosten kaikkien tarjota sitä tai erityisopetusta tarvitsevan lukiokoulutuksella ei tekisi yhtään mitään.

Kolmannen asteen oppilaitokset ovat taas kirjaimellisesti korkeakouluja, joista valmistuu pääasiassa ihmisiä sellaisiin työtehtäviin joissa tällaisista sairauksista kärsivät eivät pärjäisi. Asia on ikävä, mutta tosi. Kyse ei niinkään ole syrjinnästä, vaan realismista. Ei sokeakaan voi ammatikseen olla linja-autonkuljettaja, joten esimerkiksi keskittymishäiriöisen on todella vaikea olla työtehtävässä missä hänen pitäisi pitää huolta oman työpanoksen lisäksi myös alaisten tehtävänannoista ja toimeenpanosta. Toki poikkeuksiakin aloissa on. Joistakin korkeakouluopinnoista valmistuu perus työntekijäksi. Nämäkin alat vaan taitaa pääasiassa olla sellaisia, joissa pärjääminen tulisi olemaan todella haastavaa tai jopa mahdotonta.

Muistan kyllä mitä Frey on sanonut asiasta ja sillai ymmärrän sen, mutta mitä tehdään tällaisessa tapauksessa:

On peruskoululainen, joka haluaa psykologiksi. Hänen on käytätä lukio ja yliopisto. Hän ei kuminkaan menesty hyvin peruskoulussa, koska hänellä on vakava lukihäiriö, vaikka muuten hän on ahkera ja tunnollinen oppilas. Kirjoitusvirheittensä takia hänen keskiarvonsa laskee, joka ei riittää lukioon vaan amikseen.

Minua tämä häiritsee, koska mielestäni jokaisen on opiskeltava sitä mitä itse haluaa, eikä niin että joutuu opiskelemaan jottain muuta pakosta.

Mielestäni hyvä opettaja osaa opettaa eikä käyttäydy kuin robotti tunnilla. Mutta parempi opettaja mielestäni osaa huomioda oppilaita, auttaa ja tukea heitä kun tarve vaatii (kunhan ei kokeissa). Selleaisita opettajista en pidä, jotka on silai: ”Olen täällä opettamassa teitä. En auttamassa. Jos teillä on lukihäiriö tai muu sen kaltainen häiriö, niin se on teidän ongelamane. Hoitakaa itse itseänne.” Kaikkia eivät vältämätä osaa ihan itse pärjätä siinä yksin.

6
Yleinen keskustelu / Hahmoja joihin samaistut
« : Elokuu 11, 2013, 14:48:59 »
Elikäs keissä anime/manga hahmoissa näet itseäsi.

Itselni olisi ennemmän kuin 1 tai 2 hahmoa, mutta sanoin näistä 2 nyt, koska näihin sammaistuin jo aika alussa.

Shinji Ikari Neon Genesis Evangelionista.

Aivan ekan kerran kun luin NGE ekaa manga pokkaria, joka alkaa Shinjin ajatuksilla "En halua tulla isona miksikään. Ei ole toiveita, ei haaveita." samaistuin häneen. Olin tulloin juuri yhdekseänellä luokalla, eikä minulla ollut mitään aavistusta mitä teen peruskouluun jälkeen, eikä se kiinostanut minua myöskään. Olen nyt valmistunut amiksesta, mutta vieläkin on vähän epäselvää mitä teen jatkossa. Shinjilä on joskus tapanaa emotaa (ei suinkaan sammala tavalla kuin Naruton Sasuke), jolloin hän väheksyy itseään. Kun minulla on emomainen tunne, emotan sammalla laila. En toisin yhtä vakavasti kuin Shinji. Hänen tavoin minäkään en mieleläni ohajaisi mechaa. Eli vaikka minä pidän mechoista, se ei todelakaan tarkoita että haluan ohjata niitä. Animen Shinjiin en yhtä paljoa sammaistu, koska siinä hän on välillä Gary Stumainen ja hän emotaa vielä pahemmin kuin mangassa (ulkonäölisesti animen Shinji näytää ennemmän minulta kuin mangan).

Asuka Langley Soryu myös NGE:estä.

Kyllä. Tässä tyttössä näen itseäni. Asuka on välillä tsunderaminen ja törkeä, mutta hän on myös epävarma, pelokas ja huomion kipeä. Minussa on monesti epävarmuuta. Esim. joidenkin asioiden ostaminen saa minut monesti todella epäileväksi. Pelkään monia asioista. Olen jokus myös huomionkipeä. En mitenkään sellainen, joka haluaa sitä 24/7, vaan jos minulla on todella todella yksinäinen olo, jolloin tunnen, ettei minua huomata, enkä ole olemasaakaan kenekään mielestä, niin silloin haluaisin että joku huomaa minut. Tälläistä käy minulle kuminkin todella harvoin.

Yksi yhteinen syy miksi sammaistuihin molempiin, on koska kumatkaan eivät pohjilmiltaan ole täydellisiä ihmmisiä. En näes itse pidä itseäni täydellisenä. Tuota en sanonut emomaisena, vaan ihan faktana.

7
Anime / Mitä animeita haluaisit katsoa?
« : Elokuu 08, 2013, 19:36:57 »
Elikäs tässä voitaisiin sanoa mitä animeita haluat katsoa. Kysessä saa olla tv-sarjan lisäksi OVA tai elokuva.

Tv-sarjat:

Space Battelship Yamato

Tämä on yksi suurinpia anime klassikoita. Yksi neljästä animesta, jotka mulisti animea.

The Super Dimension Fortress Macross

Mecha klasikko, joka on myös saipuaooperaa. Olen tästä nähnyt vain Do You Remember Love elokuvan, että alkuperäinen sarjakin olisi hienoa katsoa.

The Slayers

Luultavasti suosituin fantasia anime. Tästä on sekä tv ja OVA animeita, että katsotavaa on ylin kylin.

Gundam ZZ

Tämä ei nyt varmana ole ole hyvä sarja, mutta kun olen katsonut jo joitakin Gundameita, niin kyllä tämänkin voisi katsoa.


OVA:at

Gundam 0083: Stardust Memory

Suosituinpia Gundameja. Tämä oli aikansa kallein OVA. Mitä animaatiosta näin, niin se oli mielestäni hienoa.

Devilman OVA

Alkuperäinen Devilman (tv) anime ei ole kovin uskollinen alkuperäiselle mangale kuulema, että tämä OVA olisi kiva katsoa. Ainakin sen animaatiota oli kehuttu.

Gundam Unicorn.

Tuore Gundam OVA. En ole tätä nyt vaan katsomassa, koska se on kesken vielä.

Gunbuster

Neon Genesis Evangelion luojan Hideaki Annon ensimmäinen ohjaama anime. Tämä fanipalvelu vaikutaa hieman kiusaliselta, mutta ei yhtä typerältä kuin Highscool of the Deadin.


Elokuvat (ei ole montaa)

Rebuild of Evangelion

Tämä käsitää neljä elokuvaa, joista kolme on ilmestynyt. Koska pidän alkuperäisestä Evangelionista, niin ihan luonollista olisi katsoa tämä.

Tulikärpästen hauta

Tiedän, että tämä on surullinen elokuva, mutta koska tämä on sodanvastainen ja itse olen ajatuksiltani melkein pasifisti (vaikka sanonkin melkein, niin en ole militaristikaan), niin haluaisin tämän nähdä.


Lisäilen lisää, jos keksin vielä.

8
Yleinen keskustelu / Kirja makusi
« : Elokuu 05, 2013, 11:28:34 »
Monessa foorumissa on tästä puhetta, jotten miksei meiliäkin voisi olla?

Huom! Sarjakuvista ei tässä osiossa.

Itselläni on laaja kirjamaku. Melkein kaikki käy. Fiktion genreistä kaikki käy. Fantasia käy, scifi käy, kauhu käy, jännitys käy ja draamakin ehkä menee, mutta tällä hetkellä se menee nipin napin. Jos joku kirjan jonka tiedän suureksi klassikoksi tulee vastaan saatan ainakin vilkaista sitä.

Fakta kirjoista osa käy. Elämänkerrat ovat itselleni tervetulleita. Haluaisin toisin lukea sellaisesta ihmisestä, josta olen kiinnostunut, vaikka kerran luin randomina Hanoi Rocksin Michael Monoren elämänkerran (oli hyväkin). Muut tietokirjat eivät niin paljoa kiinnosta, mutta kyllä näitäkin löytyy. Esim. tietokirjat jostakin historian asiasta mikä kiinnostaa, tietokirjat videopelistä, elokuvista ja kirjat animesta ja mangasta ovat itsestäni kiinnostavia.

Ennen en ole tykännyt lukemista tai tarkemmin sanottuna olin laiska lukemaan (vieläkin himean sellaista saataa esintyä). Kivasti kevät ja kesä meni suurelta osin lukemiseen. Elokuvia tuli aika vähän katsottua.

9
Yleinen keskustelu / Otaku asiaa
« : Elokuu 02, 2013, 00:20:41 »
Kyselyitä ei ole ollut täälä vähään aikaan, joten nyt keksin laitaa tänne sellaisen ja koska sivustomme käsitelee anime, mangaa ja cosplayta, niin tämä on mielestäni osa sivustoa.

Kysymys siis on: Oletko mielestäsi otaku?

Vastasin kyllä ja en. Näen itseni tällöin puoli otakuna. Joskus anime/manga juttut kiinostavat kovasti ja joskus eivät niin. Omistan vain 2 manga sarjaa, enkä yhtään animea. En myöskään keräile ja ostele oheistuotteita. Tällä laila minua ei suoraan voi pitää otakuna. Joskus saatan käytätyä otakumaisesti. Olen joskus inoisani jostakin siihen liityvistä juttuista, otaa tietoa jostakin sarjasta (sen tekemisestä siis), olla kovasti innostunut jostakin seiyusta, mangakasta tai anime ohjaajasta ja kuuntelen joskus melkein vaan anime musikkia.

Tässä olisi myös ylimääräinen kysymys: Mitä mieltä olet siitä, että Japanissa otakuihin suhdaudutaan negatiivisesti?

Minä ositain ymmärrän miksi näin on Japanissa. Syyhän on se, että vuosinna 1988 ja 1989 lolitamangaa ja animea omistanut Tsutomu Miyazaki murhasi ja raiskasi kolme tyttöä (vielä hän joi näiden verta ja söi kädet), jolloin lehdistö ja pyskologit arvioivat syyn oleen otakun elämäntapa. Toisin, Miyazakin on täytynyt olla tärhtänyt muutenkin. Esimerkinkinä kun puhutaan siitä, että väkivaltaiset pelit muutavat sen pelaajan "hulluksi," niin se ei täysin pidä paikaansa. Pelaajan täytyy olla jo ennen pelaamista olla mielelisesti sairas. Pelaaminen varmaan lisää sitä, mutta katsoisin pelejaan olevan asiaan ennemmän syypää. Sama juttu tässä otaku asiassa. Kyllä sen seuraajan pitää olla valmiiksi mielisesti epätasa painoinen, ennen kiinostustaan.

Tuo asia minusta on liijan yleistetty Japanissa. Ei kaikki otakut ole samanlaisia. Onhan sellaisiakin jotka "seurustelee" ja ovat meneet "naimisiin" anime hahmon kanssa, mutta edelekään ei pidä yleistää. Olen muutenkin kuulut, että Japanissa on vaikea olla "erinlainen." Jos kuulema paljastuisi työpaikan pommole, että harastaa cosplayta joutuu etsimään uuden paikan.

Otakut ovat ihmmisiä siinä missä me kaikki olemme. Olivat he japanilaisia tai länsimaalaisia. On olemassa merkitäviä otakujakin. Anime studio Gainaxin perustajat ovat otakuja ja entinen pääministeri Taro Aso.

10
Yleinen keskustelu / Anime/manga kliseet joista et pidä
« : Heinäkuu 28, 2013, 19:23:27 »
Törmäsin tähän aiheseen yhdessä foorumissa ja tästä olisi kiinostavaa kuula mielipiteitä.

Fanservice

Kuulostaa ehkä hassulta, että mies ei pidä siitä. Mielestäni yli menevä ei ole hyvää. Esim. kerran mainitsemasani Highschool of the Deadissa oli typerintä fanipalvelua mitä olen nähnyt animessa. Sitä tulee jopa vakavissa kohdissa, joissa joku saataa kuolla. Juuri sen paveluksen takia lopetin sarjan kesken. Itseäni myös ärsytää jätti rintaisisuus. Miksi naisella/tytöllä tarvitsisi niin isot olla? Jos sellaiset oikeeasti olisi, niin henkilöllä olisi selkä ja niskakippuja eikä kävely selkäsuorassa onnistuisi. Tälläisiä on monessa sarjaa. One Pieceissä, Narutossa, Bleachissä ja Fairy Tailissä. Fanipalvelua saa mielestäni olla, mutta sitä ei mielestäni tarvitse olla joka ikisessä jaksossa. Itseleni riitä palveuksi se, että tyttö/nainen on joko söpö tai ihan vaan kaunis.

Etunimien käytäminen

Tämä ei ole nyt varmaan vakava asia, mutta tämä ärsytää välillä. Japanisahan on kohteliasta kutsua toisiaan sukunimellä. Gundameissa monet hahmot kutsuvat toisiaan vain etunimellä. Jopa upseereitakin saatetaan kutsu niin. Esim. eversti Matti Meikäkäistä sanotaan eversti Mattiksi. Kuuluisinta Gundam hahmoa Char Aznablea sanotaan kaikkien keskudessa Chariksi. Kapteeni Char tai vaan ilman titteliä. Omat joukot sanovat häntä näin ja vihollisetkin. One Pieceissäkin sama juttu hieman häirtsee. Ymmärrän hyvin, että Olkihattut kutsuvat toisiaan etunimellä, mutta viholliset sanoo Luffya joko vain Luffyksi tai Olkihattu-Luffyksi. Myös on hassua, ettei Luffya ole osattu yhdistää hänen isoisään Garpiin. Luffy huutaa ja sanoo monesti "Mä olen Monkey D. Luffy!" mutta kukaan ei ajattele: "Monkey? Hmm. Olisikohan hän sukua Monkey D. Garpile?" Kun Garp kohdataan, niin muut Olkihattut tietävät kuka Garp on. Mikseivät he ole osaneet yhdistää Luffya Garpiin, vaikka hän on huudelut sukinimeään monta kertaa?

Animeiten fillerit

Ymmärrän miksi niitä tehdään jottei taukoa tarvitisi pitää, mutta onko se paha, jos anime menee vaikka kuukauden tauolle? Fillerit hidastavat tarinaa monesti ja ne ovat yksi iso syy, miksen katso mangoihin perustuvia animeita paljoa. Lisäksi niistä tulee tunne, että mangakala tulee myöhemmin pulaa uusien hahmojen nimien ja ulkonäköjen suunitelimisesta. Jos vaikka Naruton fillereissä olisi Nasage niminen henkilö ja Kishimoto on nimeämssä uuta hahmoa täksi, niin hän ei käytä sitä, kun se on jo käytetty ja Kishimotola menee todella pitkä aika keksiä uusi nimi. Varsinkin kun Narutossa on muutamia poikeuksia lukuunotamata vain japanilaisia nimiä, jotten Kishimotola on rajalinen mielikuvitus.

Heikkot naishahmot

Tämä on mainittu niin monta kertaa, että haluankin sanoa tämän. Miksi tälläisi on animeissa ja mangoissa paljon? Naurton Sakura on vahva ja voimakas, mutta ei saa tehdä melkein mitään yksin, vain koska on parantaja. Oikeeasti. Sakurasta olisi paljon hyötyä, mutta eipä sitten ole. Neon Genesis Evangelionissa Asuka on vahvan oloinen tyttö. Hän on kyllä ärsytävä ja törkeäkin, mutta hän sanoo asiat suoraan (liijoitelee toisin välillä) eikä anna helposti periksi. Silti hän tuntuu oleen sarjan mechan pilloteista turhin. Hänen ei anneta hoidella mitään vihollista yksin vaan kaikken hän tekee jonkun tai jonkin avustuksella. Toinen pilotti Rei on Asukan vastakohta. Hiljainen ja vähä personaalinen, mutta silti hän saa aikaan vielä ennemmän kuin Asuka. On huippu pilotti, vaikkei hänkään kaikessa täysin yksin onnistu. Onkos tässä viesti, että jos olet suorasaninen etkä lankea asioihin helposti, sinun käy huonosti, mutta jos olet hiljainen etkä puhu kuin vain silloin, kun on pakko, niin sinun käy hyvin? Vahvoja naisia kyllä on myös. Esim. Black Lagoonin Revy. Toisin kyseinen sarja on joidenkin lähdeiden mukaan tehty enemmän länsimaalaiselle yleiseölle kuin Japanialaisille.

11
Yleinen keskustelu / Suosikki paritukset
« : Heinäkuu 20, 2013, 15:38:26 »
Ajattelin, että koska inhokkit on täälä niin suosikitkin voisi mainita. Tämä avulla voidaan saada lisä keskutelua foorumille. Tähän voi laitaa suosikki hetero ja homoseksualisia parituksia.

Tässä 3 suosikkiani, joista ensimmäinen on suurin suosikkini.

Shinji/Asuka Neon Genesis Evangelionista. Minä tiedän, että Asuka on välillä ärsytävä ja törkeä Shinjiä kohtaan, mutta uskon silti Asukan jollain laila pitävän tästä. Lisäksi näen tämän realistisimpinä vaihtoehtona Shinjile (Rebuild of Evangelionissa on uusi tyttö, mutta en voi sanoa tästä mitään, kun en ole sitä katsonut) kuin esim. Rei joka on vähä persoonalinen. Asuka taas on inhmilisempi ja personalisempi (ja minun kirjoisani samaistutavempi), että kyllä hän minusta sopii Shinjille paremmin. Lisäksi tekijät ovat laitaneet NGE:ehen ja sen muihin spin-off sarjoihin (niisä käytetään hahmoja ja teemoja, mutta ne sijoittuvat usein eri maailmaan joissa hahmot voivat olla hieman erinlaisia) viitauksia parituksesta. Minusta nämä kaksi voi myös laitaa melkein mihin tahansa tilanteseen olivat he pari tai ei. Omasta mielestäni juuri Shinji ja Asuka ovat kaikkein parasta NGE:essä. Eivät pelkästään koska paritan heitä vaan hahmoina ylipäätänsä.

Otaru/Lime Saber Marionette J:estä. Koska sarja on haremia, niin Otaru ei voi yksinkertaisesti valita yhtä tyttöä kolmesta. Lime on kuitekin näistä tyttöistä kaikkein erinlaisin. Tietämätömin ja hupsuin, mutta sammala hän on kiltti, hyväsydäminen ja periksiantamaton. Muut naiset haluvat Otarun kanssa vaan seurustella ja mennä naimisiin. Lime kuminkin viatomasti taas sanoo rakastavansa Otarua eikä sano haluavansa mennä naimisiin vaan haluaa olla hänen kansaan yhdessä. Uskon hänenkin rakastavan tätä kaikkein aidoimilaan.

Hideki/Chi Chobitsista. Hideki on kyllä välillä aika pervo (toisin minusta melkein viatomasti) ja hän saata ajattela Chiistä pervoa välillä, mutta ei kuitenkaan halua tälle mitään pahaa vaan pelkää hyvää. Chi on aika viatoman oloinen minusta, mutta tässä sarjassa se ei haitaa. He kuuluvat minusta yhteen.

Nämä seuraavat paritukset ovat sellaisia, jotka ovat minulle sillai "ihan sama" vaikka pidän niistä jotekin.

Luffy/Nami One Pieceistä. Jos reheallisiä olaan, niin minusta Luffyn ei kuulu seurustella kenekään kanssa, mutta jos joku on pakko valitava hänelle kumpanikseen, niin sitten Nami. Vaikka hän on vuoden vanhempi kuin Luffy, ei sen pitäisi olla esteenä. Itse en pane pahakseni olenkaan, jos Luffy päätyisi sarjan lopussa Namin kanssa yhteen. Kunhan siitä ei tehdä rommantista mikä ei sovi Luffyle.

Naruto/Sakura Narutosta. Minula ei ole oikeastaan väliä päätyykö Naruto Hinatan tai Sakuran kanssa yhteen, mutta tämän parituksen näen kaikkien realistisimpana. Sakura on alkanut pitää Narutosta ja hieman tykästyä häneen. Vaikka Sakuralla varmaan vielä on tunteita Sasukeen, niin hän selvästi ajatelee Narutosta nykään ennemmän hyvää kuin pahaa. Lisäksi Narutohan haluaa olla Sakuran kanssa ja tehdä hänet onneliseksi.

Soul/Maka Soul Eateristä. Olen oikeastaan vasta ihan alussa tässä sarjassa, (manga pokkari vitosen puolessa välissä) mutta tähän asti tämä paritus on minusta toimivan oloinen. Kumpikin ei suoraan sanoa positiivista toisesta, mutta silti huomaa kummankin välitävän toisesta pohjinmiltaan.

12
Yleinen keskustelu / Inhokki parituksenne
« : Marraskuu 15, 2012, 23:31:22 »
Ajattelin, että tälläinen topic olisi saatava tänne. Eli kertokaame anime/manga parituksia joista emme pidä tai inhoamme. Vastapainoksi voidaan luoda päinvastainen topic.


Shinji/Rei Neon Genesis Evangelionista. Rei on lähes epäinnhimillinen ja personaton henkilö, että mietin miksi Shinji haluaisi olla häneen kansaan (hän ei toisin osoita kiinostusta Reihin siinä suhteen), kun ilmet Reilä muutuu juuri ja juuri (hän on lähinä ilmeetön). Kyllä Shinji ansaitsee personalisen tyttön.
(click to show/hide)

Sasuke/Sakura Narutosta. Satun inhomaan Sasukea, jotten en halua hänen päätyvän Sakuran kanssa yhteen. Minusta Sakuran tulee olla Naruton tyttöystävä, jos hänen jonkun kanssa on päätytävä yhteen.

Kyon/Nagato Haruhi Suzumiyasta.  Samma juttu kuin Shinji/Rei parituksen kanssa. Nagato toisin on vielä personatomampi kuin Rei.
 
Huomatan tässä, että en hauku ketään jos jokuu pitää näistä paritukista. Hyväksyn vallan hyvin toisten paritus aateet. Myönnän myös että olen nähnyt näistä paritkuista (Kyon/Nagatoasta en ole toisin koskaan nähnyt) hyviä fan-arteja.

13
Yleinen keskustelu / Hyvien sarjojen huonot puolet
« : Syyskuu 13, 2012, 23:12:51 »
Ajattelin, että täälä voitaisiin puhua suosikki sarjojen huonoista puolista. Näette kohta jujun:


One Piece: Fanipalvelu. Hei oikeasti! Pidän sarjasta todella paljon, mutta silti kyseinen asia otaa siinä päähän. Namin ja Robinin vaateet vähenevät ajan myötä ja tietty asia heisää kasvaa (tiedätte varmaan mitä tarkoitan), joista jälkinmäinen on mielestäni epärealistista. Fanipalvelua on välillä liikaa siinä ja itseleni sanotiin, että Robin liitetiin mukaan olkkihattuhin vain fanipalvelun takia. En usko siihen ihan, mutta en ihmmetelisi jos asia olisi niin. Kuka jaksaa nähdä lähes aina vähä pukeisia naisia? Eikös miehiäkin voisi laitaa selaiseen tilanteseen? Jos fanipalvelu on hyvä tapa saada uusia lukiota ja pitää vanhat lukijat mukana Japanissa, se todistaa sen olevan todella pervo ja seksitinen maa. Nainen ei ole mikään lelu tai käsinukke. Ja jos on, niin sitten mieskin on.

Naruto: Sasuken huomiointi. Välillä tuntuu, että Sasuke on sarjan päähahmo, eikä Naruto joka vaikutaa olevan ennemän tarkailija. Orochimaru ja Tobi/Madarakin tuntuvat olevan riipuvaisia Sasukesta, mikä saa mietimään mikä on Naruto rooli sarjassa? Kiinostavana tietona Sasuke on myös ollut taisteluissa ennemän kuin Naruto.

Neon Genesis Evangelion: Pyskologisuus. Animessa. Ei sen manga versiossa. Katsoesani sarjan anime versiota mietin mitä on meneilään ja mitä ei. Nykään tajuan animea  ennemän, mutta manga on kuitekin huomatavasti helpompi. Myös sarjan loppu (The End of Evangelion elokuvan loppu siis) on sen huono puoli. Manga on toisin kesken, jotten sen loppusta en voi vielä sanoa mitään.

14
Yleinen keskustelu / Mitä et halua kuunela Japaniksi?
« : Heinäkuu 11, 2012, 00:28:21 »
Koska monet monet meistä haluavat katsoa animeita vain japaniksi, mutta nyt kysymys teille: Mitä ette halua kuunela japaniksi olenkaan ja miksi?


Minä en halua kuunela japani dubbeja melkein mistään länsimaisesta animaatio elokuvista tai sarjoista (Muumilaakson tarinoita ja Alfred J. Kwakin japani versiota en laske dubbeiksi). Länsimaisten pelin japani dubbit haluan myös vältää. En myöskään halua nähdä mitään elävilä näteljöillä totetettua elokuvaa ja sarjaa japani dubilla

2 ensimäistä mainuttua asiaa voisin ehkä kuunella (jos on nimekäitä seiyuja mukana). Kerran kyllä kuuntelin Disneyn Notredameen Kellosoitajan yhden laulu kohtauksen japaniksi, eikä se todelakaan ollut hyvä. Äänet olivat hyviä, mutta ne eivät sopineet siihen. Jälkinmäinen jää minulta kokonaan väliin. Ei se ole hyvän näköistä katsoa vaikka jenkki elokuvaa, joka on alunperin englanin kielinen ja sitten kun kuulee sen japani dubbin, niin hahmojen huulten liikeet voivat mennä täysin metsään.


Minusta jenkkin anime dubbit eivät ole ainoita, jotka pilavaat alkuperäisen sarjan tunelman. Kyllä japanilaisten dubbitkin voivat pilata länsimaisten sarjojen tunelman.

15
Yleinen keskustelu / Turhimmat anime hahmot
« : Kesäkuu 26, 2012, 23:02:01 »
Eli tässä olisi tarkoitus puhua hahmoista jotka ovat turhia niin, että he eivät edistää juonta, eivät vaikuta merkitävästi sarjaan tapahatumiin tai ovat muuten vaan tiellä.


Itseläni tule vaan 1 hahmo mieleen:

Mitsurugi Hanagata Saber Marionette J:istä. Hanagatasta ei ole sarjan aikana paljoa hyötyä. Jätkä yritää iskeä koko ajan sarjaan päähenkilö Otarua (Kyllä. Hanagata on homoseksuali), mutta ei onnisttu siinä koskaan. Tyypi lentää yleensä taivalle, kun tämä yritää iskeä Otarua. Hän on siis turha, koska hän ei saa mitään aikaan (paitsi huumoria) ja kun hän on samassa sitä aikaan, niin aina tulee jokin este tai joku muu jatkaa hänen aikaan saadosta.

En kuminkaan vihaa häntä koska hän on välilä todella hauska ja hänellä on hyvä ääni (äänenä Nuuskamuikkusen japanilainen ääni Takehito Koyasu). Voisi myös sanoa, että hän kyllä on ihan osa sarjaa.

Olen katsonut kaikki Saber Marionettet (paitsi Saber Marionette R:ää, jossa Hanagata ei ole olenkaan mukana), jotten tiedän minkälainen hän on.

Sivuja: [1] 2