Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Afeni

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen keskustelu / Vs: Kirjoittaminen
« : Helmikuu 07, 2017, 13:05:37 »
Foorumi näyttää olleen kuolleena pidemmän aikaa, mutta epätoivon hetkellä kopautan silti kepillä jäätä. :D

Kirjoittelen tällä hetkellä yuri/shoujo-ai-tarinaa, jolle yritän etsiä esilukijaa/betaa. Ikäraja tulee todennäköisesti nousemaan K-18-rajalle ellei sitten kipua sen ylikin, tarinan tavoitepituus on 30 000 sanaa. Voin lähettää luku kerrallaan luettavaksi, jolloin kerralla ei tule niin suurta pakettia.

Kaipaisin huomautuksia kirjoitus-, pilkku- yms. virheistä. Nämä voi tekstistä alleviivata (en halua, että korjataan suoraan mitään). Mikäli tekstiin on ilmestynyt jokin isompi virhe kuin perustypoilut, toivoisin alleviivauksen lisäksi lyhyttä selitystä virheen luonteesta, jotta hahmotan sen varmasti ja osaan fiksusti korjata.

Lisäksi kaipaan yleistä kommenttia ja huomioita sisällöstä, hahmoista jne., sekä rakentava kritiikki että positiivinen palaute ovat tervetulleita.

Kyseessä on siis originaalitarina, ei ficci. Inspiraatiota olen jonkin verran vetänyt japanilaisen viihteen puolelta.

Minut tavoittaa parhaiten esim. Twitteristä mutta voit myös heittää mailia osoitteeseen: afeninblogit (a) outlook.com.

2
Yleinen keskustelu / Vs: Kirjoittaminen
« : Kesäkuu 21, 2015, 20:52:36 »
Vähän kirjoittamista sivuten ajattelin tulla tänne kertomaan, että perustin itselleni Facebookiin oman kirjoittajasivun, jonne siis linkkaan julkaisuja ja kaikenlaista kirjoittamiseen liittyvää. Siitä saa käydä tykkäämässä, jos juttuni kiinnostavat.

Tällä hetkellä on työn alla originaaliromaani ja toinen originaalitarina, josta en tiedä vielä, mitä siitä kehkeytyy vai kehkeytyykö mitään. Niiden lisäksi kesäprojektina on julkaista tämän ja ensi kuun aikana joka maanantai Final Fantasy -raapale. Näihin otan peli- / hahmotoiveita vastaan ;)

Vieläkös täällä on muita ficcareita / kirjoittajia hengissä? Kovin on ollut hiljaista pitkän aikaa...

3
Syksy on ollut jonkinlaista pelihankintojen aikaa. 3DS:lle tuli ostettu Theatrythm Final Fantasy Curtain Call, jota olenkin reilun kuukauden verran hyvin ahkerasti pelaillut. En tykkää rytmipeleistä, mutta näköjään FF-musiikit onnistuivat sellaisestakin hyvän tekemään :D

Ostin myös PS3:lle Tales of Xillian, jota pelailen läpi Millalla. Ollaan tosin miehen kanssa pelattu aika paljon yhdessä, koska taisteleminen on siten kivempaa. Kakkososaa olen suunnitellut hankitalistalle, mutta vielä en ole ehtinyt sitä ostaa. Olen myös ajatellut, että Tales of Symphony voisi olla kiva pelailla läpi joskus, joten sekin on ostoslistalla.

Lisäksi on nyt ostettu PS4:lle Lords of the Fallen ja Tomb Raider. Mies noita enimmäkseen pelaa ja minä katselen vierestä, kun kumpikaan ei ole oikein sellaisia, että niitä osaisin kovin hyvin pelailla. Onpahan kuitenkin hyvää yhteistä viihdettä.

4
Yleinen keskustelu / Vs: Kirjoittaminen
« : Kesäkuu 08, 2014, 21:16:02 »
Perustettiin irc-kanava kirjoittajille kaverin kanssa. Kanava ei liity Animu.fihin vaan on tarkoitettu yleisesti kaikenlaisille kirjoittajille. Kirjoitatpa siis orginaalia, runoja, fan fictionia tai vaikka blogia, olet tervetullut jutustelemaan.

#inspis @ IRCnet

5
Yleinen keskustelu / Kirjoittaminen
« : Huhtikuu 20, 2014, 11:48:16 »
Täällä on muutama topic fan fictioniin liittyen, mutta eipä osunut silmiin topicia, joka käsittelisi kirjoittamista harrastuksena yleisesti. Voisin kuitenkin veikata, että kirjoittajia Animu.fistä löytyy, sillä ficcejäkin on jonkinmoinen läjä täällä julkaistu. Itse kirjoittamista harrastavana olisi mukavaa vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

Elikäs tässä topicissa sopii ilmoittautua, mikäli kirjoittaa fan fictionia, novelleja, romaaneja, runoja, pakinoita tai mitä tahansa. Kerro ihmeessä, mitä kirjoitat tai onko sinulla jotain kirjoittamiseen liittyviä maneereja? Viihdytkö mieluummin koneen ääressä naputtamassa vai vihkon ja kynän kanssa? Mikä kirjoittamisessa on mahtavaa, mikä tuottaa päänvaivaa? Julkaisetko juttujasi jossain vai raapustatko pöytälaatikkoon? Mitä haluaisit kysyä muilta kirjoittajilta?

Sana on vapaa ;)

Itse kirjoittelen pääasiassa fan fictionia, mutta joskus hamassa menneisyydessä raapustelin myös runoja (ei-niin-hyviä sellaisia). Minulla on kaksi blogia, joihin pyrin julkaisemaan juttuja epäsäännöllisen säännöllisesti, ja yksi blogi, jossa julkaisen ficcejäni yms. Lisäksi kirjoittelen matkapäiväkirjoja ihan omaksi huvikseni. Näitä en ole missään julkaissut, mutta reissussa on aina vihko mukana ja sinne tallennan ajatuksia reissusta. Vaikken muuten enää pidä päiväkirjaa, tuosta on tullut tapa x)

6
Marraskuussa tuli hankittua PS3:lle Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ja sitä on tullut kohtuullisen ahkerasti pelailtua yhdessä miehen kanssa. Jos en ole totaalisen kyllästynyt peliin siinä vaiheessa, kun hankitaan PS4, varmaankin jatkan kyseisellä konsolilla pelin eteenpäin puurtamista. Miinusta tulee luonnollisesti kuukausimaksusta ja joistain pelaajista, jotka eivät osaa katsoa partyn parasta dynkkyjä suorittaessa, mutta pääasiallisesti pelaaminen on ollut kivaa.

Joululahjaksi tuli Nintendo 3DS XL ja sille Bravely Default. En ole tosin vielä päässyt pelaamaan, sillä samana päivänä mutta erikseen tilattu laturi ei ole vieläkään saapunut (tilaus siis tehtiin jo ennen joulua) <_< Olisi ollut ihan jees, jos laturi olisi tullut konsolin mukana. Mutta niin, joskus lähiaikoina on tarkoitus on Bravely Default myös aloittaa.

7
Pelit ja pelaaminen / Vs: Käsikonsolit
« : Joulukuu 25, 2013, 13:35:06 »
Joululahjapaketista paljastui punainen 3DS XL miehelle ja minulle yhteiseksi. Mukana tuli myös The Legend of Zelda: A Link Between Wolrds (miehelle) ja Bravely Default (minulle). Valitettavasti laturi ja muut tarvikkeet jämähtivät ilmeisesti postin jouluruuhkaan, joten konsolia ei pääse ainakaan ennen perjantaita lataamaan. Saas nähdä, tulevatko silloinkaan vielä :D

Mutta tosiaan nyt on kaunokainen kotiutunut ja kovasti odotellaan, että jotain pääsisi myös pelaamaan. Täytynee myöhemmin miettiä sitäkin, että mitä pelejä laitteella lopulta hankkii.

8
Yleinen keskustelu / Vs: Joulukalenterihaaste 2013
« : Joulukuu 09, 2013, 21:23:31 »
Lainaus
9. Paras japanilainen peli?

Joko Final Fantasy IX tai Final Fantasy XII. En osaa päättää näiden väliltä, joten saavat jaetun ykkössijan. Kumpaakin on tullut pelattua satoja tunteja ja vielä voisi pelata uusiksi. Peleistä löytyy hyvät hahmot, hyvä tarina, hyvät musiikit ja pelattavuus on hyvää. Oikeastaan kumpikin on kokonaisuutena sellainen, että yksinkertaisesti uppoaa minuun.

9
Yleinen keskustelu / Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
« : Joulukuu 01, 2013, 16:41:21 »
Enpä ole hetkeen muistanut tänne kirjoitella, joten kaksi päivitystä nyt samalla kertaa.

Helena Waris - Uniin piirretty polku
Arvosana: 4 / 5

Kirja kertoo sisaruksista, jotka ovat joutuneet eroon toisistaan ja joiden muistot aiemmalta ajalta ovat kadonneet. Kukaan heistä ei muista mennyttään, mutta kiivaasti he yrittävät sitä silti etsiä. Jokainen heistä kamppailee tahollaan löytääkseen todellisen itsensä samalla, kun elävät vahvasti tätä hetkeä ja kipuilevat rakkaissa ihmissuhteissaan.

Kirja oli mielenkiintoinen kudelma tätä hetkeä ja menneisyyden etsintää. Kokonaisuutena se toimi ja piti otteessaan viimeisille metreille asti. Fantasia muinais-Suomi ja Skandinavia toimi erinomaisena ja kiehtovana ympäristönä. Suosittelen lukemaan.


Saara Henriksson - Moby Doll
Arvosana: 3 / 5

"Kirja, jossa mies etsii naista ja nainen valasta". Kirja kertoo nuoresta suomalaisesta opiskelijasta, joka tekee lopputyötään, mutta on samalla hukassa omassa elämässään. Hän on musiikin opiskelija, mutta valaat ovat kiehtoneet häntä lapsuudesta saakka. Niinpä hän lopulta päättää tehdä lopputyönsä valaan lauluun liittyen ja lähtee Norjaan etsimään valaita. Samaan aikaan hänen entinen miesystävänsä kamppailee naisenkaipuunsa ja valaisiin liittyvän työprojektin kanssa. Hänkin päätyy Norjaan valaiden perään joskin erisyistä kuin entinen tyttöystävänsä.

Luin kirjan erääseen työjuttuun liittyen. Normaalisti en olisi siihen luultavasti tarttunut. Siinä mielessä odotukseni eivät olleet kovin korkealla, mutta kirja onnistui jopa ylittämään ne. Se oli parempi kuin kuvittelin, sillä tarina piti kyllä otteessaan. Kirjailijan tyyli ei kuitenkaan iskenyt minuun, joten ajoittain jouduin työstämään omaa ärsytystäni, että sain kirjan luettua loppuun.

10
Yleinen keskustelu / Vs: Yleistä puhetta fanficeistä
« : Marraskuu 08, 2013, 19:12:56 »
Ficcejä olen kirjoitellut suunnilleen 12-vuotiaasta, joskin ensimmäiset taisin julkaista netissä 19-20-vuotiaana. Tähän mennessä on tullut aika monta fandomia koluttua läpi, esim. Harry Potter, eri Final Fantasyt, Naruto, Pirates of the Caribbean. Kirjoitan mieluiten pitkiä (romaanimittaisia) ficcejä, mutta oneshottejakin olen jonkin verran raapustellut.

Minulla ei ole ongelmaa omien hahmojen suhteen, jos ne ovat hyvin toteutettuja. Marisuskeja en ficeissä jaksa vaan sellaiseen törmätessäni yleensä siirryn seuraavaan tarinaan, mutta jos kohdalle osuu hyvä OC, en pistä pahakseni. Ja en siis häiriinny näiden parittamisesta kaanonin hahmoille tai päärooliin nostamisesta. Käytän myös itse paljolti omia hahmoja, mikä varmaan vaikuttaa tähän ajatusmaailmaan.

Lukijana olen kuitenkin todella nirso. Luen tosi harvoista kaanoneista ja niistäkin mieluiten vain hettiä ja yuria/shoujo-aita. Yaoi / shounen-ai ei minuun iske, mutta menee tarinoissa taustalla. Lisäksi nirsoilen myös ficcien tason suhteen. Olen aika vaativa tekstin laadun kanssa, jotta jaksan siihen paneutua. Liialliset kirjoitus- ja kielioppivirheet ovat omiaan karkottamaan minut tekstin parista. Omassakin tekstissä pyrin aina mahdollisimman hyvään lopputulokseen, mutta yhtään virheetöntä tuotosta en silti luonnollisesti ole saanut aikaan. Aina löytyy parannettavaa.

Olen jonkin verran julkaissut ficcejä täällä Animu.fissä, mutta myös Kristallimaailmassa (Final Fantasy ficcifoorumi) ja omassa blogissa. Fanfiction.Netissä minulla on ollut tili, mutta ei ole aikoihin tullut julkaistua siellä mitään x)

11
Yleinen keskustelu / Vs: Animu.fin kilpailut
« : Syyskuu 29, 2013, 19:51:18 »
1. viestiin päivitetty Teemallisen ficcikisan linkki. Kannattaa lukea lisätietoa pääsivulta :)

12
Itsellä on jo pidemmän aikaa ollut sellainen fiilis, ettei mikään PS3:n peli jaksa ainakaan kovin pitkään innostaa... saas nähdä, onnistuisiko joku PS4:n peli sitten joskus tulevaisuudessa koukuttamaan minut.

Tällä hetkellä siis pelailen PS2:lla Star Ocean: Till the End of Timea, mikä on pelinä todella hyvä ja todella kamala yhtä aikaa. Siinä on paljon sellaista, mistä en pidä ja mikä käy tökkimään (kuten liian pitkät taistelu-/kävelymaratoonit ilman tallennusmahdollisuutta), mutta tarina kuitenkin pitää otteessaan. Ihan kiva sitä on pelailla, vaikka kirosanat välillä lentelevätkin.

Työn alla on myös Final Fantasy XII: International Zodiac Job System strong mode. Kertaalleen siis peli on tullut pelattua läpi ja nyt sitten new gamea valmiiksi 90-levelisillä hahmoilla. Vähän hitaanpuoleisesti on silti edennyt, mutta mukavaa pelailua sekin.

Ostoslistalla ovat tällä hetkellä Lightning Returns ja Final Fantasy XV, mutten oikeasti usko niidenkään innostavan kovin paljon. Kokoelman jatkoksi tulee hankittua ja luultavasti kerran vedettyä läpi, ennen kuin jäävät hyllyyn pölyttymään x) Minulle on muutamaan otteeseen vihjailtu, että PS2 joutaisi jo eläkkeelle, mutta koska sille on (imo) paljon parempia pelejä kuin nykyiselle konsolisukupolvelle, en ole suostunut vielä laitetta naftaliiniin pakkaamaan.

13
Yleinen keskustelu / Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
« : Syyskuu 04, 2013, 08:27:33 »
Mia Kankimäki - Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Arvosana: 5 / 5

38-vuotias suomalainen mainostoimittaja saa tarpeekseen tylsästä elämästään ja päättää tehdä jotain erilaista. Häntä on jo opiskeluajoista lähtien kiinnostanut heian-kaudella (n. 1000-luvun taitteessa) elänyt hovinainen Sei Shonagon, joka on kirjoittanut maailman ensimmäisen romaanin Makuro no shoshin (Tyynynaluskirja, engl. The Pillow Book of Sei Shonagon). Vaikka Sein kirja on tunnettu, hänestä itsestään ei tiedetä juuri mitään. Niinpä tämä suomalainen nainen ottaa vuorotteluvapaata, anoo apurahaa ja lähtee Kiotoon etsimään Seitä ja tonkimaan hänen taustojaan. Kirja perustuu täysin tositapahtumiin ja kertoo tutkimusprosessista.

En paljoakaan lue tietokirjallisuutta, saati sitten tutkimuksia, koska pääasiassa ne ovat aika puisevia silloinkin, kun aihe on mielenkiintoinen. Ei tämä kirja. Kankimäen teos on yksi parhaista kirjoista, jonka olen viimeisinä vuosina lukenut. Se tempaisi mukaan Kioton maisemiin ja sai minut kiinnostumaan niin Sei Shonagonista kuin Murasaki Shikibustakin. Samaan aikaan se avasi näkemystä siitä, millaista on olla Japanissa lähes kielitaidottomana länsimaalaisena naisena. Kirjassa on paljon mielenkiintoisia ajatuksia, teräviä huomioita ja hauskoja hetkiä. Toisaalta myös vuoden 2011 maanjäristyksen, tsunamin ja Fukushiman tilanteen käsittely on niin koskettavaa, ettei lukija voi olla itse ahdistumatta.

Loistava teos. Täytyykin yrittää saada lähiaikoina käsiini Sein Tyynynaluskirja ja Murasakin Genjin tarina.

14
Yleinen keskustelu / Vs: Animu.fin kilpailut
« : Elokuu 19, 2013, 19:40:26 »
Piirrustuskisan äänestys on nyt menossa. Käy lukemassa pääsivulta lisää.

15
Yleinen keskustelu / Vs: Viimeisin lukemasi kirja?
« : Elokuu 11, 2013, 15:40:15 »
Hauska topic. Pitääkin spämmiä tätä aina toisinaan, kun saa uusia kirjoja kahlattua läpi.

Charlaine Harris - Dead Ever After
Arvosana: 2,5 / 5

Sookie Stackhouse -sarjan (True Blood) 13. ja viimeinen kirja, jota odotin myös paljon. Kirjan juonesta on tosi paha sanoa mitään spoilaamatta koko kirjasarjaa, mutta teos jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen jäi. Sookie huomaa olevansa tilanteessa, jossa ei voi kuin pitää päänsä pystyssä ja kohdata tulevan sattui se kuinka paljon tahansa. Samaan aikaan hänen henkensä on jälleen hiuskarvan varassa, sillä hän on ehtinyt kerätä itselleen vuosien varrella sekä eläviä että kuolleita vihamiehiä melkoisen liudan... ja varsin moni heistä haluaa kostaa.

Kirjailijan tyyli ei pettänyt tässäkään teoksessa vaan pysyi tasaisena verrattuna sarjan aiempiin osiin. Tarinan saamista käänteistä ja loppuratkaisusta koko sarjalle en kuitenkaan pitänyt. Aavistelin tulevia käänteitä jo ensimmäisten sivujen aikana ja oli suoranaisen ikävää huomata olleensa oikeassa. Nostan silti hattua kirjailijalle siitä, että hän toteutti lopun juuri sellaisena kuin toteutti. Melkein uskaltaisin väittää, etten ole ainoa vannoutunut lukija, joka itki verta ja väänteli naamaansa tuskaisena, kun loppu ei mennytkään omien toiveiden mukaan. Pisteytys siis vastaa lähinnä omaa pettymystä, eikä kerro sinällään kirjaa hyvyydestä / huonoudesta mitään.


//edit 12.8.2013

Sain uuden kirjan luettua, mutta en nyt viitsi uutta viestiä heti perään kirjoittaa eli muokkailenpa tähän.

Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful Creatures (Saatavana suomeksi nimellä Lumoava kirous)
Arvosana: 4- / 5

Kirja kertoo Ethanista, joka on aina asunut Gatlinin pikkukaupungissa. Hänen äitinsä on kuollut onnettomuudessa ja tapaturman jälkeen isä siirtynyt elämään öisin ja kirjoittamaan kaiken hereillä oloaikansa, Ethan ei tätä juuri näe. Hänestä huolehtii perheen taloudenhoitaja Amma. Ethanin elämä saa odottamattoman käänteen, kun kaupunkiin muuttaa salaperäinen ja kaunis tyttö, Lena. Nuoret tutustuvat toisiinsa, mutta sekä pikkukaupungin asukkaat että yliluonnolliset voimat heittävät kapuloita rattaisiin. Mikään ei ole niin yksinkertaista, miltä aluksi saattaa näyttää... ja voiko keneenkään edes luottaa?

En ole katsonut kyseisen kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa, joten en osaa sanoa, miten hyvin nämä kaksi teosta osuvat yksiin. Kirjasta kuitenkin pidin hyvin paljon. Mielestäni se oli englanniksi jokseenkin vaikealukuinen, suomeksi olisi saattanut sujua paremmin. Osaan englantia hyvin, mutta törmäsin silti moniin itselleni vieraisiin sanoihin. Alkuun kuvittelin kirjan olevan Twilight-kopio, mutta se paljastui paljon paremmaksi ja juoneltaan syvemmäksi. En aina jaksanut innostua päähenkilöistä, mutta varsinainen tarina kuitenkin piti tiiviisti otteessaan loppuun saakka.

Sivuja: [1] 2