Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Kirjoittaja Aihe: Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!  (Luettu 58813 kertaa)

Fador

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Viestejä: 31
    • Profiili
Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!
« : Joulukuu 01, 2011, 20:28:36 »

Säännöt napattu naruto.fi foorumilta, soveltuvat myös tänne:

1. Fleimaus ja trollaus
Ei perustelematonta, typerää tai henkilökohtaista haukkumista. Muistakaa kunnioittaa toisianne! Myös tarkoituksellinen riidan haastaminen on kiellettyä.

2. Tuplapostit
Tuplapostit eivät ole kiellettyjä, mutta editoikaa viestejänne, jos vain suinkin mahdollista. Edit-nappi löytyy omien viestienne vasemmasta alakulmasta (kuten Quotekin).
Ikivanhoihin topicceihin saa laittaa "tuplapostin".

3. Off-topic
Off-topic on sallittua oman harkinnan rajoissa. Pyri välttämään täysin turhia off-topiceja sekä pelkästään off-topicista koostuvia viestejä, sekä mielellään merkitse offtopic-viestisis esimerkiksi tagilla [off]tekstiä[/off].

4. Allekirjoitukset
Kaiken allekirjoituksessa olevan: kuvien, tekstin ja animaation on mahduttava 500x200 pikselin kokoiseen alueeseen. Eli siis tämännäköiseen:Jos mukana on giffejä, niin koon pitää pysyä alle 1,5 megatavussa.

Signature-sääntöjen rikkomisesta saa varoituksen ja toisen samasta syystä saadun varoituksen yhteydessä rapsahtaa jo kahden täyden päivän bannit.

5. Turhat postit
Vältä turhaa myötäilyä, tarkoittaen sitä että viesti koostuisi pitkästä lainauksesta jonka perässä lukee "joo samaa mieltä".

6. Turhat lainaukset
Vältä lainaamasta turhaan. Jo kolmen viestin perättäinen lainaus alkaa näyttää inhottavalta, varsinkin jos ne ovat erittäin pitkiä posteja. Saa tietysti käyttää päätään hyväksi ja joustaa tilanteen mukaan. Pääperiaate on kuitenkin lainata vain sitä mihin sinä haluat sanoa jotain. Ei tähän tapaan:

Lainaus käyttäjältä: Sharinganfan69
Lainaus käyttäjältä: sasuke-chan11
Lainaus käyttäjältä: narutoboi123
Naruto rox!!!!!
Se voittaa ihan kaikki q sillon kyubi!!!!!
Kyl Sasuke on paras. Sillä on sharinga!
Sasuke on nössö... Kakashi on paras
.
Sharinganfan69 ei viitannut mitenkään Narutoboi123:n viestiin, joten sen lainaaminen oli turhaa; pelkkä sasuke-chanin lainaaminen olisi riittänyt.

7. Kielenkäyttö
Kielellä, jota foorumilla käyttää ei ole niin väliä kunhan varmistat että muutkin saavat siitä selvää ja se on miellyttävää luettavaa. Postisi eivät ole vain sinua varten. Vältä myös kirosanojen liikakäyttöä. Mieluummin jätät voimasanat tekstistäsi kokonaan.  ^_~

8. Käyttäytyminen
Käyttäydy ihmisiksi. Emme pyydä lukemaan Käytöksen kultaista kirjaa, tai edes opettelemaan käytöstapoja, mutta tietynlaisia tapoja odotetaan kaikilta. Ota huomioon muut käyttäjät kun postaat.

9. Arvostelu-topicit
Postatessasi "arvostele edellisen ava/signature" yms -topicceihin odota vähintään viisi viestiä ennen kuin postaat uudelleen.

10. Spoilerit
Spoilerin, eli tällä foorumilla yleensä manga-spoilerin animen katsojille, saa kirjoittaa vain ja ainoastaan spoiler-tagin avulla. Koodi siihen on [ spoiler ]spoileri tähän[ /spoiler ] (poista välilyönnit käyttäessäsi). Toistuvasta spoilaamisesta tai tarkoituksellisesta spoilaamisesta voi rapsahdella jo varoituksia tai bannit, eli pitäkää huolta että käytätte tagia.
Esimerkki:
(click to show/hide)

11. Topicin perustaminen
Topiccien tarkoitus on herättää keskustelua, joten mieti ennen kuin innostut. Aloitusviestiin on myös syytä panostaa ja esimerkiksi kysellä keskustelua herättäviä kysymyksiä ja muuten herätellä muita postaajia.

12. Tekijänoikeutta rikkova materiaali
Keskusteluissa ei saa linkittää tekijänoikeutta rikkovaan materiaaliin tai avustaa näiden materiaalien hankkimisessa. Tähän kategoriaan kuuluvat mm. linkit torrentteihin (lukuunottamatta lailliset!), animejaksoihin sekä mangachaptereihin.

13. Kysyttävää?
Jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa, laita yksityisviesti jollekin moderaattorille (Lista tulossa) tai kysy (tähän_lisätään_pienten_kysymysten_ketju)

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2011, 20:34:44 kirjoittanut Fador »
Kirjattu