Animu.fi foorumi

Tarkempi haku  

Uutiset:

Tervetuloa uudelle Animu.fi foorumille, muista käyttäytyä!

Kirjoittaja Aihe: Juonittelupelit  (Luettu 81687 kertaa)

Yumisha

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Juonittelupelit
« : Helmikuu 12, 2012, 20:29:15 »

Onkos täällä kuinka paljon/vähän juonittelupelejä pelanneita? :3

Ja nille tietämättömille jotka eivät ole löytäneet juonittelupelien aka. juonareiden maailmaan, tässä on pientä infoa:

Pelissä on tavallisimmin kaksi osapuolta, "pahikset" ja "hyvikset". Pelin alussa hyviksiä on paljon pahiksia enemmän. Pahisten tarkoitus on saada hyviksiä pois pelistä ("hengiltä") niin monta, että pahiksia on yhtä monta kuin hyviksiä. Hyvisten tarkoitus on saada kiinni ja pois pelistä kaikki pahikset. Simppeliä, eikö? Pahikset ovat pieni tiivis joukko, jotka tietävät toistensa henkilöllisyydet, saavat keskustella keskenään yksityisviestein, ja he tappavat joka yö yhden hyviksen pois pelistä. Hyvikset sen sijaan tietävät vain kukin oman roolinsa, jolloin kuka tahansa muista on mahdollinen vastustaja. Joillain hyviksillä voi olla erikoisvoimia, esim. voima suojella muita kuolemalta tai pari, jonka kanssa puhua yksityisesti. Näitä kutsutaan erikoisrooleiksi. Lisää erilaisista rooleista kertoo: Luokka:Roolit Pelaajien lisäksi pelillä on pelinjohtaja, joka on laatinut pelin ja huolehtii pelin kulusta.
Peli etenee kierroksittain. Kukin kierros jakautuu päivään (yleensä 3-4 vrk) ja yöhön (yleensä 1 vrk). Yleensä pelin päivä kestää kolme oikean elämän vuorokautta ja yö yhden tai kaksi.Päivällä kaikki pelaajat puhuvat pelitopicissa ja äänestävät mielestään epäilyttävimmän pelaajan lynkattavaksi eli pois pelistä. Pahisten tehtävänä on esiintyä hyviksinä ja pysyä mukana pelissä. Hyvisten tehtävä saada heidät kiinni siitä huolimatta käyttäen päättelyä. Yöllä suurin osa pelaajista, tavikset, eivät tee mitään, mutta pahikset ja erikoisroolit käyttävät voimiaan lähettämällä pelinjohtajalle yksityisviestillä sen henkilön nimen, johon haluavat sinä yönä voimansa käyttää. Pahisten kohde esimerkiksi kuolee, suojelija suojelee pahisten tapolta, ennustaja saa selville yhden pelaajan roolin yms.
(Teksti KyläWikistä lupien kanssa, hieman lisäsin asioita.)

Nämä pelit ovat yleensä keskittyneet kylään (http://foorumi.juonittelupelit.net/index.php), mutta välillä on tullut nähtyä muissa foorumeissa tällaisia (mainos/kokeilu)pelejä.

Mutta onko joillakuilla muilla kokemuksia? Tai halua kokeilla? :) Jos on joku jotakuta alkoi edes hieman kiinnostaa, kannattaa lukea ensin Uudelle kyläläiselle tarkoitettu pienimuotoinen info. Kannattaa kokeilla edes se yksi peli, eihän sitä osaa sanoa kiinostaako vaiko ei jos ei kokeile!
Itse näistä peleistä innostuin viimevuoden toukokuussa, lähdin pienellä epäilyksellä kokeilemaan, että onko tämä nyt niin mun juttu, mutta en sitten koskaan päässyt sieltä pois. :33 Porukka on mukavaa ja pelien henki on yleensä hyvä, mitä nyt välillä tehdään kärpäsestä härkästä. :D  Ja aika moni siellä on myös animesta/mangasta tai japanista tulleisa peleistä (FF, KH, sun muut) kiinnostuneita. :3 samoja harrastuksia löytyy siis muiltakin :D
Ja juonareiden teemoja on kaikkea maan ja taivaan väliltä, kuten final fantasyt, harry potter, lohikäärmeet, pokemon, VR, anime/manga (mm. hetalia, hana yori dango), on sitä oltu jopa pähkinöitä ja kirjahyllyn kirjoja. :3 olisiko täällä ketään kiinnostunutta jos täällä vedettäisiin vaikka Naruto-aiheinen juonittelupelipeli?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 13, 2012, 16:55:55 kirjoittanut Yumisha »
Kirjattu
Wings symbolizes freedom for those who have none

Freyr

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Viestejä: 33
  • Profiili
  • Animu
Vs: Juonittelupelit?
« Vastaus #1 : Helmikuu 13, 2012, 14:50:44 »

Siirsin tämän tänne pelit ja pelaaminen -osioon kun mielestäni tänne varsin hyvin sopii :) Kuulostaa kyllä varsin mielenkiintoiselta peliltä! En ole aiemmin pelannut, mutta mielelläni voisin ottaa osaa jos tällainen aikaiseksi saadaan :)
Kirjattu

Yumisha

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Juonittelupelit?
« Vastaus #2 : Helmikuu 13, 2012, 16:55:37 »

Aa kiitos. :)

Pitäs semmone 15 pelaajaa saada kasaan niin tulisi jo sopivan kokoinen peli. :P Kattoo jos muita innokkaita löytyisi niin saisi ehkä pelin käyntiin. :)
Kirjattu
Wings symbolizes freedom for those who have none

horaaneko

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 37
 • Mui. :3
  • Profiili
Vs: Juonittelupelit
« Vastaus #3 : Helmikuu 13, 2012, 17:29:00 »

Oi, Yumi mainostaa! o/ Just näin pitää tehä! :3 (Kylässä on aika hiljaista nykyään niin uusi pelaajavoima olis tosi kova juttu) Tutustua ja mainostaa kannattaa~ Miehän se Yuminkin Kylään sain. >8D (en oo tainnu muuten vielä kertaakaan lynkata sua mikä on huutava vääryys :<<)
Jos ollaan laittamassa Naruto-aiheista peliä pystyyn niin oon mielelläni mukana toteuttamassa, esim kirjoittamassa ingameja. :3 (Kylässä on siis tapana, että joka "aamu" yön jälkeen ja joka "ilta" päivän loputtua PJ kirjoittaa jotain tarinaa teemaan tai aiheeseen liittyen. Piristää ihmeesti peliä!)
Jos tämmöistä ei saada aikaiseksi täällä, niin voishan sitä tuolla Kylän puolellakin kokeilla ja mainostaa mahdollisimman hyvin täällä. : > Voipi olla nimittäin, että jos tänne laitetaan vaan ilmoittautumistopic pystyyn ja kerrotaan tää sama kun tässä sun viestissäs Yumi, niin pelisäännöt voi mennä pelaajilta vähän ohi. :P
Mua on kutkuttanut aina vähän peli, jossa sekotettaisiin esim kaikkien anime/manga-sarjojen sankareita/pahiksia/muuta väkeä. Semmonenkin vois olla kivaa kun aihe olis avoin myös niille jotka ei tykkää Narutosta. :> (kun tää ei enää Naruto-sivu ole. Toisaalta taas suurin osa käyttäjistä on yhä niitä Naruto-faneja, että siltä kantilta vois Narskateemalla mennä parhaiten.)

Btw, kun aiheesta puhutaan... Näin unta että vedin Kylässä cosplay-juonarin, jossa yaoi-fanitytöt "hug me" ja "rape me" -kyltteineen oli pahiksia ja normi coniväki hyviksiä. Erikoisia oli miun kaveri cossaamassa jättiKakashia ja sit jotain FF:n tyyppejä... Ite PJ:inä olin järjestäjä. Näin siinä käy kun kaks harrastusta yhdistyy. xD
Kirjattu
"Miska, miten paljon tuo kissa painaa?" "Ei tässä puhuta pelkästä painosta, Kai hyvä. Mr. Andersonissa on 156 kiloa täyttä rautaa!"

~ 99 totuutta poikaystävästäni ~

Yumisha

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Juonittelupelit
« Vastaus #4 : Helmikuu 13, 2012, 18:32:46 »

Mä ny alunperin aattelinki et jos sais muutamia kiinnostuu nii sitten laitettais niitä pelisääntöjä/ohjeita esille :DD En viittiny tähä heti alkaa laittaa ettei porukoiden pienikin kiinnostus häipyisi.
Mut se on kyl pieni probleema et jos Kylän puolella tehdään niin nää meijän vakkaripelaajat saattaa vallata pelin eikä uusille jää tilaa nii aattelin et kattoo kuinka paljon tääl on kiinnostuneita niin muokkaa peliä sit sille määrälle sopivaksi ja kokeilee ensin täällä. :P Pääsisi ainakin kaikki halukkaat mukaan.

Ja mitä siitä mun lynkkaamisesta, ku mä kuulun siihen joukkoon joka ei vaan osaa epäillä sua x)
Se voivaa olla tossa sun unessa ongelma et saattaa niitä yaoi-fanityttöjä olla ehkä enemmmän kun normi coniväkeä :D jos kaikki piilottelevat lasketaa mukaan >:D
Kirjattu
Wings symbolizes freedom for those who have none

Dreamer-

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Dreamers 3 Tears
Vs: Juonittelupelit
« Vastaus #5 : Maaliskuu 08, 2012, 22:33:39 »

Hui ko innostuin tuosta pelistä. Piti päästä oikee kirjautuu tuonne että pääsee juonesta ja muusta kiinni. Nyt tutustun tuolla aiheeseen ja kirjottelen esittelyä. Kiitokset mainostuksesta.
Plussaa ois Naruto-aiheinen apuamikäseolikaan juttu.
Voisko tänne foorumiin tehdä sellasen harjottelupelin et pääsis jyvälle asiasta? :33
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 09, 2012, 00:26:07 kirjoittanut Dreamer- »
Kirjattu
I paint in the sky, I walk on the water, ride with unicorn and do magic with wizards. I'm Dreamer~

Yumisha

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Juonittelupelit
« Vastaus #6 : Maaliskuu 09, 2012, 18:21:01 »

@Dreamer~ Joo se oli ajatus, jos innokkaita pelaajia vaan löytyy :D
Kirjattu
Wings symbolizes freedom for those who have none